Tijdens de vastenperiode nemen heel wat mensen deel aan Dagen Zonder Vlees. Hoe meer mensen deelnemen, en hoe meer dagen ze deelnemen, hoe leuker dat is!
De grootste vraag die mensen zich stellen is: maar wat eet je dan? Om die mensen te inspireren post ik tijdens Dagen Zonder Vlees mijn weekmenu’s.
In 2017 ligt de focus op makkelijke gerechten, die snel klaar zijn.
De foto’s die ik van de gerechten maak zijn met een smartphonecamera gemaakt, en aan de styling van de borden is geen extra aandacht geschonken. Zo zien jullie het eten zoals het écht is!
maandag 13 maart: Ik maakte nog eens de lekkerste chili sin carne! Met véél koriander, want ik vind dat lekker. Blijkbaar zijn er mensen die dat écht niet lusten, koriander, en volgens lezeres Hanne zou of je koriander lekker vindt of naar zeep vindt smaken genetisch bepaald zijn.
dinsdag 14 maart: restje van maandag
woensdag 15 maart: ’s Avonds moesten we naar Kind & Gezin, dus ik maakte vooraf een Pasta Galberto klaar, zodat we meteen aan tafel konden als we thuis kwamen.
donderdag 16 maart: restje van woensdag
vrijdag 17 maart: Wortelpuree met een superfoodburger. Simpele boerenkost, maar o zo lekker!
zaterdag 18 maart: Ik maakte nog een receptje van de blog ‘Spoons and Splatters’: pasta met courgette, curry en mango. Mjummm!
zondag 19 maart: ’s Middags at ik een restje van de pasta van zaterdagavond, en dat was geen straf. ’s Avonds kookte ik een nasi goreng met tofureepjes. Simpel en lekker!
Tussenstand in cijfertjes
Ondertussen zijn we al met 33 en hebben we al meer dan 4.000 m² bespaard op onze ecologische voetafdruk.
En daarmee staan we nog altijd op één in de categorie blogs. Hoera voor jullie!
Doen jullie mee aan Dagen Zonder Vlees?
Wat aten jullie afgelopen week?
***
Tijdens Dagen Zonder Vlees post ik hier mijn weekmenu’s. Lees ook:
Super dat we op nummer 1 staan!
Mij lukt het echter minder goed om mee te doen met dagen zonder vlees dan ik had verwacht maar ik blijf mijn best doen.
LikeLike
Elke dag telt 🙂
LikeLike
Hier lukt het ook aardig om vol te houden, dankzij het kookboek van Ella Mills 🙂
LikeLike
Super! Goed bezig!
LikeGeliked door 1 persoon
Ik heb net ook mijn weekmenu online gezet ^^
Bij jou ziet het er allemaal weer lekker uit! Het enige probleem is dat ik nu ontzettend veel zin in chili heb 😉
LikeLike
Ik ga straks eens kijken, maar na het eten, want ik krijg er altijd massa’s honger van, van jouw gerechten te zien!
Chili smaakt altijd hé, en zeker op frisse, regenachtige dagen 🙂
LikeLike
mmh chili, ik ben ook fan! even denken wat er bij mij op het menu stond afgelopen week? —aardappelsalade met tuinbonen en radijs (doen alsof het lente is),
wortelsoep met geroosterde paprika en cannelinibonen (maar toch nog een beetje winter), geroosterde aubergine met mango, gepickelde rode kool en broccoli.
en een rodelinzenstoofpotje 🙂
LikeLike
Yum, dat klinkt allemaal overheerlijk!!!
LikeLike
[…] DZV 2017 – Weekmenu #1 DZV 2017 – Weekmenu #2 DZV 2017 – Weekmenu #3 […]
LikeLike
[…] 2017 – Weekmenu #1 DZV 2017 – Weekmenu #2 DZV 2017 – Weekmenu #3 DZV 2017 – Weekmenu […]
LikeLike
[…] 2017 – Weekmenu #1 DZV 2017 – Weekmenu #2 DZV 2017 – Weekmenu #3 DZV 2017 – Weekmenu #4 DZV 2017 – Weekmenu […]
LikeLike
[…] 2017 – Weekmenu #1 DZV 2017 – Weekmenu #2 DZV 2017 – Weekmenu #3 DZV 2017 – Weekmenu #4 DZV 2017 – Weekmenu #5 DZV 2017 – Weekmenu […]
LikeLike
Zo blij dat ik koriander proef, en geen zeep, want ik vind dat superlekker… 🙂
LikeLike
Yes! Team koriander! 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
[…] DZV 2017 – weekmenu #3 […]
LikeLike
[…] weekmenu 3 – pasta met courgette en mango […]
LikeLike