Tijdens de vastenperiode nemen heel wat mensen deel aan Dagen Zonder Vlees. Hoe meer mensen deelnemen, en hoe meer dagen ze deelnemen, hoe leuker dat is!
De grootste vraag die mensen zich stellen is: maar wat eet je dan? Om die mensen te inspireren post ik tijdens Dagen Zonder Vlees mijn weekmenu’s.
In 2017 ligt de focus op makkelijke gerechten, die snel klaar zijn.
De foto’s die ik van de gerechten maak zijn met een smartphonecamera gemaakt, en aan de styling van de borden is geen extra aandacht geschonken. Zo zien jullie het eten zoals het écht is!
woensdag 1 maart: ’s Middags at ik pompoensoep met brood. In de namiddag kwam er een vriendin met haar dochtertje op bezoek en we aten pindakaaskoekjes.
’s Avonds stond er risotto met champignons en geroosterde bloemkool op het menu (het recept komt er later nog aan!).
donderdag 2 maart: Mijn man was naar een meeting voor zijn werk, en dus at ik een portie Panang Curry, die ik eerder in grotere hoeveelheid maakte en in de diepvries stak. Ideaal voor avonden waarop ik alleen thuis ben, en dus meer tijd heb om met Juliette bezig te zijn!
vrijdag 3 maart: Een drukke dag, met werken, boodschappen doen en een bezoekje aan de kinesist, dus het werd spaghetti (ook een portie saus uit de diepvries). Al-tijd lekker!
zaterdag 4 maart: De start van een nieuwe #kookboekweek, met het nieuwe boek van Angela Liddon: Oh She Glows Elke Dag! ’s Middags aten we soep met brood, en ’s avonds at ik een quinoasalade met o.a. kikkererwten en spinazie. Mijn man was niet thuis, dus ik maakte iets klaar wat hij wellicht niet zo lekker zou vinden.
zondag 5 maart: Ik begon de dag met een frisse groene smoothie (met o.a. spinazie, avocado, banaan en limoen).
’s Middags kwamen Silke en Jeroen op bezoek, en het was zo gezellig en druk in de keuken dat ik foto’s vergat te maken van de pizzarolletjes en de flamingolimonade die Silke maakte. Voor de lunch aten we gevulde zoete aardappelen, en als dessert een bevroren chocolade-pindataart. Mjum!
Ik doe inderdaad ook mee en bij mij stond er op het menu: een mexicaanse salade, preicannelloni met spinazie en mascarpone, parcelcouscous met pompoen, feta en kastanjechampignons en eens gaan eten bij Lukemieke (in Leuven).
LikeLike
Mmm, klinkt lekker! Wat doe je allemaal in een Mexicaanse salade?
LikeLike
Hoera voor foto’s hoe het echt is, maar ik vind dat je gerechtjes er allemaal heel lekker uitzien hoor! Geen styling nodig ;-). Ik vrees dat ik de laatste twee dagen toch vlees heb gegeten, we waren op weekend en tja, niet veel opties. Maar gelukkig is de insteek van de actie dat elke dag telt!
LikeLike
Bedankt! 🙂
En inderdaad: elke dag telt!
LikeLike
Ik heb net tournee minérale gedaan en nu 40 dagen bloggen…
Zonder vlees ga ik het even niet doen, maar dat eet ik sowieso al niet zo super vaak!
Er staan wel lekkere dingen tussen hier! 🙂
LikeLike
Waar blog jij? Benieuwd!
LikeLike
Ik probeer er wel rekening mee te houden al zullen het geen 40 dagen zonder vlees zijn. Vleesloze pasta’s en wokgerechten zijn mijn favorieten!
LikeLike
Pasta en wokgerechten zijn altijd lekker, en volop variatie mogelijk 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Hier is het alle dagen zonder vlees 🙂
Effe denken wat ik at 😀 pasta met spruitjes en tomatensaus, linzenpasta met broccoli-champignons-roomsaus, slaatje met rode biet, veldsla, wortel, witlof + witlofsoepje, gisteren spaghetti.
LikeLike
Pasta met spruitjes? 🙂
Mmm voor slaatjes met rode biet en veldsla! En spaghetti is altijd lekker…
LikeGeliked door 1 persoon
Ja, rare combinatie, gevonden op internet dat het kon 😄
LikeGeliked door 1 persoon
Ik eet elke dag zonder vlees, Wat stond op het menu vorige week, Linzen curry met munt , broccoli en courgette. Cassoulet met duo van boontjes en mais. Veggie lasange met witlof en groene kool. Tagliatelle met 3 groenten en geitenkaas. Minestrone met witte bonen,pesto en parmezaan. Nu en dan probeer ik veganistisch. Melk heb ik al vervangen door plantaardige melk en eveneens boter ,met kaas wordt het wat moeilijker. Morgen staat Orzo salade met courgette en feta op het menu. 🙂
LikeLike
Wauw, klinkt heerlijk allemaal!
LikeLike
[…] DZV 2017 – Weekmenu #1 […]
LikeLike
[…] DZV 2017 – Weekmenu #1 DZV 2017 – Weekmenu #2 […]
LikeLike
[…] DZV 2017 – Weekmenu #1 DZV 2017 – Weekmenu #2 DZV 2017 – Weekmenu #3 […]
LikeLike
[…] DZV 2017 – Weekmenu #1 DZV 2017 – Weekmenu #2 DZV 2017 – Weekmenu #3 DZV 2017 – Weekmenu #4 […]
LikeLike
[…] DZV 2017 – Weekmenu #1 DZV 2017 – Weekmenu #2 DZV 2017 – Weekmenu #3 DZV 2017 – Weekmenu #4 DZV 2017 – Weekmenu #5 […]
LikeLike
[…] DZV 2017 – Weekmenu #1 DZV 2017 – Weekmenu #2 DZV 2017 – Weekmenu #3 DZV 2017 – Weekmenu #4 DZV 2017 – Weekmenu #5 DZV 2017 – Weekmenu #6 […]
LikeLike
[…] DZV 2017 – weekmenu #1 […]
LikeLike
[…] weekmenu 1 – gevulde zoete aardappelen uit Oh She Glows Elke Dag […]
LikeLike