40 dagen bloggen

40dagenbloggen

Een paar jaar geleden nam ik deel aan de cursus ‘Meststoffen voor jouw blog’ (ik schreef daar ook al een review over). Samen met de cursus werd ook een besloten facebookgroepje opgericht, waar deelnemers aan de cursus ideeën kunnen uitwisselen en elkaar extra kunnen motiveren. Dat groepsgevoel, daar word ik blij van!

Afgelopen weken werd in het groepje druk gebrainstormd over een gezamenlijke blogactiviteit. Kathleen liet het ballonnetje van ’40 dagen bloggen’ op, en werkte dat met het enthousiasme dat we van haar gewoon zijn (en waar je zelf niet anders kan dan enthousiast van worden) uit!

Er zijn een aantal richtlijnen, en er komt een lijst met thema’s en onderwerpen, maar uiteindelijk mag je de 40 dagen invullen zoals je dat zelf wil. You do you, zoals Kathleen eerder al eens schreef.
’40 dagen bloggen’ loopt de hele vastenperiode (oftewel van 1 maart tot 16 april), net zoals Dagen Zonder Vlees dus.

Ik quote Kathleen even (dit vat alles zo’n beetje samen):

Vasten gaat tegenwoordig nog steeds over het bezinnen en nadenken hoe je de wereld een beetje beter kan maken, dat zeker wel, maar we doen op het op een heel andere manier.

Bezinnen en nadenken hoe je de wereld een beetje beter kan maken, dat doe ik meestal al schrijvend. Je hebt het misschien al gemerkt als je deze blog al wat langer leest. Ik vind schrijven de beste manier om zaken op een rijtje te zetten en die schrijfsels deel ik dan graag met de buitenwereld, want misschien hebben andere mensen er dan ook wat aan.

De voorbije maanden is het hier vrij stil geweest, vooral door de geboorte van / zorgen voor Juliette. Maar ik heb de bloggoesting helemaal teruggevonden, en ik ben al twee keer zo zot geweest om mee te doen aan de Vegan MoFo (2012 en 2014)! (Toen had ik wel nog geen baby, maar kom.)

Zin om ook deel te nemen? Lees dan HIER verder!
(Je hoeft zeker de Meststoffen-cursus niet gevolgd te hebben om deel te kunnen nemen.)

Wie doet nog mee met 40 dagen bloggen? Of kiezen jullie voor een andere uitdaging tijdens de vastenperiode?

37 gedachtes over “40 dagen bloggen

 1. Ik heb mijn jongste zover gekregen dat ze ook meedoet aan dagen zonder vlees. Er is al één veganiste in huis, de jongste en ik houden het voorlopig bij geen vlees. We moeten ergens beginnen nietwaar?
  En ik schreef me ondertussen ook in voor 40 dagen bloggen.

  Like

 2. Hmmm, ik ga er nog even (1 dag!) over nadenken… Ik heb nu al meer concepten en ideeën dan tijd, maar opzich ben ik altijd wel in voor een challenge 🙂

  Like

 3. Zottekes jong, ik zou niet weten wanneer ik het moet gedaan krijgen. Dus hoe graag ik ook zou deelnemen (want ik schrijf zo graag!), ik denk dat ik ga passen… Veel succes en vooral plezier met de challenge!

  Like

  • Geen idee hoe ik het zal redden. Ik heb een soortement planning gemaakt, maar ik wil ook geen postjes schrijven om te schrijven. Ik heb kwaliteit altijd boven kwantiteit genomen, dus we zien wel waar het ons brengt…

   Like

 4. Ik volg hierin liever m’n eigen ritme, zonder dat het geforceerd wordt. Liever minder berichtjes per week en er volledig acher staan dan zomaar wat te posten om toch maar die challenge te halen. Anderzijds zal ik met veel interesse deze challenge bij anderen bekijken, benieuwd wat er zoal dagelijks daarvoor gaat verschijnen… Alvast veel succes en vooral -inspiratie toegewenst!

  Like

  • Daarin volg ik je zeker ook. Ik verkies altijd kwaliteit boven kwantiteit en ik ga ook alleen maar berichten posten die bij m’n blog passen en die niet zomaar snel snel geschreven zijn om mee te tellen bij de 40 berichten. We zien wel wat het brengt!

   Geliked door 1 persoon

 5. Ik heb er echt al veel zin in! Ik ga ook meedoen, maar zal niet alle 40 dagen een berichtje online zetten. Wil wel elke dag een blogje schrijven en op die manier vooruit werken en alle dagen wat op social media plaatsen. Veel succes!

  Like

 6. Ik ga hier niet aan meedoen. Alle dagen is voor mij te frequent. Twee of drie maal per week bloggen is voor mij soms al veel. Maar ik ben wel benieuwd naar wat jij en de anderen gaan brengen. Alvast veel succes aan iedereen die meedoet!

  Like

 7. Bloggen ga ik niet doen maar je hebt mij aan het denken gezet over wat ik wel kan doen. Ik ga op fb delen wat ik zoal eet want de meeste mensen – ook mijn vrienden – denken dat veganisten leven van lucht en gras. Dus zal ik regelmatig een smakelijk recept delen, misschien inspireert het wel iemand.
  En een uitdaging: 40 dagen geen koekjesdeeg smullen 🙂

  Like

   • Ik gooi dikwijls wat bloem, bloemsuiker en alpro bakboter in een potje, mengen, een snufje kaneel en wat chocolade bolletjes erbij en dat knoef ik dan zo naar binnen. Dat is mijn gemakkelijk alternatief voor een wafel of madeleintje voor de TV. Koekjes bakken vereist juiste verhoudingen en de oven aanzetten en dat is voor mij meestal al iets te veel moeite :p

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.