As we speak #2

Al een tijdje zie ik – nadat Kelly ermee begon – her en der rubriekjes ‘As we speak’ passeren.

Het idee achter deze rubriek is dat je korte stukjes plaatst met dingen waar je mee bezig bent of die je bezighouden. Die stukjes zijn op zich niet voldoende om een hele blogpost mee te vullen, maar kunnen wel dingen zijn die je met je lezers wil delen.

‘As we speak’ lees ik heel graag bij andere bloggers. En omdat iedereen houdt van lijstjes (toch?), en omdat iedereen wel graag eens snuistert in het leven van anderen, doe ik ook mee!

BLIJ MET het pakje van Weleda dat ik eind vorig jaar won op de blog van Eco Lifestyle! Ik liet het pakje leveren bij mijn ouders, omdat ik in de kerstvakantie daar logeerde met Juliette. Maar ik ging eerder naar huis omdat Juliette enorm veel last had van haar groeisprong en we mijn ouders wat rust wouden gunnen. Ik kreeg het pakje dus wat later, maar Juliette heeft er ondertussen al enkele ontspannende badjes op zitten. Wat ruiken deze producten van Weleda heerlijk!

Weleda babyproducten - fiekefatjerietjes

OOK BLIJ MET de steeds langer wordende dagen! ’s Avonds kan ik naar de crèche wandelen als het nog licht is. Heerlijk!

VERDRIETIG OVER onze zieke baby! Hoe vaak kan een moederhart breken? Misschien ben ik te bezorgd, maar een koortsig hoopje baby, dat is echt niet leuk. Na een oor- en keelontsteking, kunnen we nu ook een bronchitis aan het lijstje toevoegen.  We hebben nu dus ook kennis gemaakt met de wondere wereld van het aerosollen. Hoera! Not…

VERBAASD OVER hoe snel onze kleine meid groeit! Nu ze stevig op haar beentjes begint te staan als we haar vasthouden, hebben we haar eens tegen de muur gezet en een streepje getekend met potlood. Daarna zette ik ook eens een streepje bij haar geboortelengte (45 cm) en wauw! Afgelopen weekend ben ik ook begonnen met haar kleertjes in maat 74 te sorteren, want die zal ze snel nodig hebben nu…
FYI: we hebben gemeten zonder haartjes, en wij mogen op de muur tekenen want wij moeten de muren nog verven :-).

groeimeter Juliette - fiekefatjerietjes

UITGEPROBEERD – de zeewierburgers van de Colruyt, nadat ik daar bij Silke over las. Getest en goedgekeurd!

zeewierburgers Colruyt - fiekefatjerietjes

GEKOCHT – januari was soldenmaand, dus er werd veel gewinkeld. Onder andere gekocht: kleertjes voor Juliette (hoera, Hema!), een domino- en memoryspel van bij Papiermier en voor mezelf een nieuwe handtas van Nica (nepleer!).

gekocht in januari - fiekefatjerietjes

OOK GEKOCHT – Cheeky Wipes! Voor de geboorte van Juliette kregen we van een bevriend koppel een cadeaubon van Yomi & Loutje, een ecologische baby- en kinderwinkel. Ik wou al langer Cheeky Wipes testen, maar voor de billetjes waagden we ons er nog niet aan. Ik kocht nu doekjes in Minky Bamboe (heel zacht, en met leuke patroontjes!), en we gebruiken ze voor het gezicht en de handjes. Heel handig, met al die vuile smoeltjes na het eten van groenten- en fruitpapjes!

cheeky wipes - fiekefatjerietjes

DENKEN AAN vrienden en familie die we de voorbije jaren moesten afgeven. Februari is geen leuke maand, want dan denk ik extra aan tante M., die vier jaar geleden overleed, en aan vriendin S., die in februari jarig is.

GELACHEN MET mijn man, aan wie ik toen hij thuis kwam van de winkel vroeg waarom hij rijst-kokosdrink had gekocht. “Je moest toch kokosmelk hebben?” Mhihihi!

BEZIG MET de knuffel die ik tijdens mijn zwangerschap ben beginnen haken voor Juliette. Die heeft lang in de kast gelegen, maar afgelopen weekend kriebelde het weer. Helaas zal ik niet genoeg gele wol hebben, dus ik ga op zoek moeten naar een andere kleur voor het hoedje. Ik twijfel tussen roze of blauwgroen. Keuzes, keuzes…

haakwerkje - fiekefatjerietjes

En jullie, waarmee zijn jullie de afgelopen tijd bezig geweest?

Advertenties