As we speak #1

Al een tijdje zie ik – nadat Kelly ermee begon – her en der rubriekjes ‘As we speak’ passeren.

Het idee achter deze rubriek is dat je korte stukjes plaatst met dingen waar je mee bezig bent of die je bezighouden. Die stukjes zijn op zich niet voldoende om een hele blogpost mee te vullen, maar kunnen wel dingen zijn die je met je lezers wil delen.

‘As we speak’ lees ik heel graag bij andere bloggers. En omdat iedereen houdt van lijstjes (toch?), en omdat iedereen wel graag eens snuistert in het leven van anderen, doe ik ook mee!

GEWERKT AAN heel wat aanpassingen achter de schermen van mijn blog. Er staat een nieuwe about online, met een recentere foto, en in de zijbalk rechts staat er nog een extra stukje over mezelf. Lang leve de dutjes van Juliette; zo vind ik stilaan weer tijd voor enkele van m’n hobbies!

BEZIG MET me uit te schrijven op allerhande nieuwsbrieven. Ook heel wat blogs verdwenen uit mijn blogfeed. Weg met die tijd- en energievreters!

ETEN – stilaan vinden we terug een ritme, en de kookkriebels komen ook weer terug. Ik deed onlangs eindelijk nog eens van #kookboekweek. Update volgt!

kookboekweek - fiekefatjerietjes

GENOTEN VAN nog eens een bezoekje aan de bib! Dat was al van april vorig jaar geleden… Ik geniet ook volop van beetje bij beetje wat meer tijd om te lezen. Geweldig vind ik dat!

bibliotheekbuit - fiekefatjerietjes

TROTS OP het feit dat ik het hier al 8 jaar volhoud! Toen ik met deze blog begon, had ik nooit gedacht dat hij (zij?) zou uitgroeien tot wat het nu is. Een evolutie is het zeker: ik herinner me mijn eerste lay-out nog. En kijk naar die mottige foto van mijn allereerste recept hier!

ONDER DE INDRUK VAN onze dochter, die niet alleen groeit als kool, maar nu ook flink groenten- en fruitpap eet. De foto hadden jullie nog te goed!

Juliette fruitpap - fiekefatjerietjes

GEFRUSTREERD DOOR mijn droge huid, en dan vooral aan mijn handen. Komt het door het weer, of door het veelvuldige wassen van m’n handen (denk: veel pamperwissels)? Gelukkig is er (vegan) handcrème, die ik bij Druantia kocht!

GEÏNSPIREERD DOOR het lijstjes-filmpje van Kelly, en het artikel van de andere Kelly in De Standaard, over Bullet Journalling. Ideaal voor boekjes- en lijstjesfreaks!

GEVIERD – mijn verjaardag. Eva Mouton kan dat zo schoon uitleggen, over winterkinderen. Voor het eerst in ja-ren was het dit jaar een verjaardag zonder feestje met de vrienden. Vorig jaar dacht ik dat er andere prioriteiten zouden zijn (lees: de dochter), en dit jaar weet ik dat het een goeie beslissing was om het rustig aan te doen. Geen idee hoe ik ál die taarten zou gebakken hebben. Maar misschien moet ik voor volgend jaar nadenken over een ander concept. Miss you guys!

verjaardagskalender - fiekefatjerietjes

En jullie, waarmee zijn jullie de afgelopen tijd bezig geweest?

Advertenties

31 gedachtes over “As we speak #1

 1. Ik heb het ook gemist, voor het eerst in jaren geen fieke-feestje 🙂 Maar hé, compleet begrijpelijk. Leuk dat je nu ook as we speak-berichtjes deelt! En hoera voor de geüpdatete about en recentere foto 🙂

  Like

 2. Misschien kan je volgend jaar een breng-je-lekkerste-snoeperij-mee-naar-mijn-feestje-feestje geven. Ik doe voor mijn verjaardag jaarlijks een picknick voor alle vrienden en kinders en iedereen brengt zelf iets lekkers mee dus ik heb geen kook/bakwerk. Maar ik ben wel een zomerjarige natuurlijk. Een winterse binnenhuisversie?

  Like

 3. Leuk om te lezen!
  Ik zou beter ook eens kuisen in mijn nieuwsbrieven en blogs. We zijn met zoveel hé. Maar als ik iemand niet meer volg, ben ik altijd bang dat ik een bijzonder interessante post ga missen.
  Mijn handen zijn ook zo irritant droog in de winter! Ik word daar gek van. Ik heb zeker 10 verschillende handcrèmes liggen, maar geeneen waar ik echt tevreden van ben. Ik ga die van jou een testen.

  Like

  • Er zijn inderdaad veel leuke blogs, en er komen ook vaak nieuwe bij. Bij elk nieuw blogbericht in mijn blogfeed vraag ik me af of ik er iets aan had. Indien niet: weg ermee. Klinkt hard, maar ik wil mijn kostbare vrije tijd besteden aan dingen die ik leuk vind. Vroeger wou ik ook iedereen volgen die mij volgt, maar dat is helemaal niet mogelijk.
   Benieuwd wat je van de handcrème vindt! Ik smeer ‘m voor het slapengaan, want overdag heeft dat echt geen zin…

   Liked by 1 persoon

 4. Ik vind je nieuwe profielfoto heel leuk geworden. Die van mij is stilletjes aan ook aan verandering toe denk ik. Hij is nog niet zo oud als mijn blog maar toch al wel enkele jaartjes. Ik ben dus niet meer helemaal up-to-date. 🙂

  Dit soort posts vind ik zelf ook heel leuk om in te vullen. Die van jou doet me er trouwens aan denken dat ik ook eens wat nieuwsbrieven moet opzeggen. Een heel deel wordt meteen verwijderd dus dan kan ik me beter ineens uitschrijven.

  Like

 5. Je nieuwe profielfoto en about zijn tof! Doet me realiseren dat ik die pagina op mijn blog ook eens dringend moet herschrijven!
  Trouwens, ik wist niet dag je interieurarchitect bent. Interessant! Werk je dan zelfstandig of zo?

  Like

  • Bedankt! Het is toch wel een vrij belangrijke pagina hé, veel mensen zijn benieuwd naar het gezicht achter de blog.
   Ik werk als bediende, in de kantoor- en projectinrichting. Misschien dat er ooit iets zelfstandig van komt, maar dat weet ik nu nog niet…

   Like

 6. Hoera voor bibliotheekbezoekjes! En 8 jaar al, amai! Ik vind mijn 2,5 jaar al niet slecht, maar in vergelijking met jou, ben ik echt nog een beginnelingetje 🙂

  Heel leuk ook, die korte omschrijving van jou onder je foto! Ik hou net wel van rozenbottelthee, maar olijven, brrrr, vies! En regendruppels op een bril, dat is – door mijn oogoperatie – al lang geleden, maar inderdaad: hoe lastig was dat wel niet! En dan proberen ruitenwisser-wrijven met je vingers, wat eigenlijk helemaal niet helpt… 🙂

  Like

  • 2,5 jaar is ook al heel mooi!
   Ik lust wel olijven, maar ik heb een hekel aan de zwarte, die ze mét pit verkopen. Bah!
   En een oogoperatie, ik overweeg dat ooit misschien wel, hoewel ik mezelf beter vind staan mét bril dan zonder (maar dat is misschien ook omdat ik nog nooit echt lang zonder bril heb rondgelopen en ik mezelf dus gewoon ben met bril).

   Liked by 1 persoon

 7. Ik hou ook van zulke overzichtjes èn van lijstjes! 😉 Hier vooral veel bezig met het werken aan nieuwe toekomstplannen, bijscholing, opnieuw studeren. Gelukkig vind ik tussendoor nog de tijd voor creativiteit, boeken lezen en schrijven voor de blog natuurlijk. Flinke dochter! En blij voor jou dat je langzaam maar zeker wat meer tijd voor jezelf kan vinden. Mooie kalender ook :-).

  Like

 8. Proficiat met de acht jaar! Ben benieuwd naar het kookboek van de week, want veggie vind ik nog steeds moeilijk om te integreren in mijn weekmenu’s; dus inspiratie op dat vlak is al-tijd welkom (en heb ik op je blog natuurlijk al veel gevonden!).
  Benieuwd wat je gaat opsteken uit het HSP-boek. Ik ben daar ooit een blogje over begonnen, in de tijd dat ik het er heel moeilijk mee had en voortdurend mijn eigen grenzen overschreed, maar die blog ligt al enkele jaren stil omdat ik intussen voor mezelf heel goed weet wat er kan en niet kan. En daar heeft dat boek zeker bij geholpen.

  Like

  • De kookboekweek-post staat ingepland voor morgen :-).
   Het HSP-boek had ik al uit willen hebben, maar omstandigheden (lees: zieke baby) hebben ervoor gezorgd dat het hier nog altijd ligt… Je leest het wel in m’n leesupdate binnenkort, wat ik ervan vond!

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.