Mijn 16 van 2016

Het jaar is weer voorbij gevlogen, en nog even en mijn blog bestaat al 8 jaar!

2016 was niet mijn meest actieve blogjaar, maar daar heb ik een goeie reden voor.
Tijd voor een overzichtje van het meest intensieve jaar uit mijn leven!

In 2016 was er een nieuwe editie van Dagen Zonder Vlees, en ik postte weer trouw mijn weekmenu’s. In 2016 ging ik voor 40 dagen variatie en één van de toppers was de miso-noedelsoep van De Groene Keuken.

miso-noedelsoep De Groene Keuken - fiekefatjerietjes

Koken en eten kreeg ook een nieuwe dimensie het afgelopen jaar: #kraamkost! Ik ben alle vriendinnen die voor ons kookten nog altijd eeuwig dankbaar, en een extra bedankje gaat nog eens naar Hanne, voor haar virtuele kraamkost!

kraamkost - fiekefatjerietjes

Ook aan #kookboekweek werd deelgenomen, al viel dat midden het jaar stil. Hier op de foto één van de lekkerste gerechten: een Afrikaanse soep uit het Oh She Glows Cookbook.

afrikaanse soep oh she glows - fiekefatjerietjes

Gebakken werd er niet zo veel, en nieuwe recepten verschenen hier helaas ook niet zo vaak. Tijdens één van Juliette haar middagdutjes slaagde ik er enkele weken geleden wel in om nog eens een mangocake te bakken! Ook op de foto: een Fika-tas die ik van onze buren cadeau kreeg, om meer rustmomentjes voor mezelf in te lassen. Topcadeau, het wordt vaak gebruikt!

mangocake - fiekefatjerietjes

Er werd ook gelezen, veel gelezen, maar dan vooral in de eerste helft van 2016. Ik haalde mijn Goodreads-challenge, maar voltooide de Verbeelding Book Challenge niet. Jammer, maar ik wist dat op voorhand wel.

all the light we cannot see - fiekefatjerietjes

In het voorjaar gingen we naar Kopenhagen, en daar bracht ik verslag van uit (bezienswaardigheden en shops). Tips voor het eten lees je in EVA-magazine van de zomer van 2016! Ik herinner me vooral nog de heerlijke chocolade-karameltaart van bij Kao’s in Malmö!

chocolade-karameltaart - fiekefatjerietjes

Nog meer leuke uitstapjes: in 2016 werd er twee keer een Meststoffen Meetup georganiseerd. De eerste keer schreef ik een verslag, de tweede keer maakte ik maar één foto…

meststoffen meetup - fiekefatjerietjes

Creativiteit was er ook bij in 2016. Ik haakte een dekentje, en startte ook met een knuffel voor Juliette. Deze is tot op vandaag nog niet af geraakt; één van de plannen voor 2017!

lalylala knuffel - fiekefatjerietjesSamen met Kelly werd er ook geknutseld aan een geboortepakket voor Juliette. We maakten onder andere een pampermand, een dekentje en een pampertasje. De stofjes die ik uitkoos zijn er ook in de kleuren van haar geboortekaartje.

geboortepakket - fiekefatjerietjesOok met de doopsuiker van Juliette kon ik me helemaal uitleven!

doopsuiker Juliette - fiekefatjerietjes

2016 stond bij ons eigenlijk vooral in het teken van onze dochter. Jullie reageerden massaal op de aankondiging (zowel hier op de blog als op instagram). Jullie zijn de liefste!

aankondiging zwangerschap - fiekefatjerietjes

De zwangerschap verliep helaas niet zoals gepland, en er volgden heel wat weken platte rust.

platte rust - fiekefatjerietjes

Juli 2016 werd juni 2016 maar gelukkig kwam alles al bij al goed en genieten we nu volop van onze stralende (kleine!) meid!

Juliette - fiekefatjerietjes De eerste weken na de geboorte waren heftig en moeilijk, en er was weinig roze te bespeuren. Slaap was ook heel ver te zoeken, om van hormonen nog maar te zwijgen. Gelukkig zijn er dan hele lieve dames die je een oppeppertje toesturen per post!

peptalk for parents - fiekefatjerietjes

Terwijl ik dit schrijf heb ik er vier lastige dagen en nachten met een hangerige baby op zitten. Ik heb vakantie, en had zo veel plannen. Lezen, bloggen, haken, … Het enige waar ik in slaag is ‘overleven’, en zorgen dat het kleintje veel troost en comfort vindt. Hopelijk brengen de komende dagen beterschap (en meer slaap). Gelukkig is er dan de draagzak, één van de beste aankopen van onze uitzetlijst. Want dicht bij mama, dat is altijd het beste…

draagzak - fiekefatjerietjes

Gelukkig dat ze zo mooi en schattig is!

Juliette kerst - fiekefatjerietjes

Nog geen idee wat 2017 zal brengen, maar ik hoop vooral op rust, een beetje meer zelfzorg en terug meer tijd om te lezen.
En natuurlijk hoop ik ook op meer blogtijd. Aan ideeën alvast geen gebrek!

Ik wil jullie verder nog allemaal een schitterend 2017 toewensen!
Hoe was jullie 2016? En wat willen jullie hier graag lezen in 2017?

Advertenties