Fiekes 7 favoriete herfstgebakjes

We kunnen het niet meer ontkennen: de herfst is in het land. Het wordt stilaan kouder, maar dat op zich vind ik niet zo erg. Voor mij is vooral de gure wind en de regen veel minder leuk…

Op sombere, kille herfstdagen durf ik al eens de keuken in duiken om een lekker stukje verwarmend gebak te bakken. Dat het huis daarna heerlijk geurt is mooi meegenomen!

Door de alle jaren van plantaardig bakken heen heb ik een grote verzameling met favoriete recepten opgebouwd. Nu ben ik bezig met alles wat te structureren, en binnenkort komt er een blogpostje aan over hoe ik mijn recepten organiseer.
Vandaag deel ik met jullie alvast mijn 7 favoriete herfstgebakjes!

Chocolademuffins met kruidnoten

Kruidnoten, of pepernoten, zijn koekjes die je nu in de winkel kan vinden. Van oorsprong iets typisch Nederlands en ze worden vaak gelinkt aan Sinterklaas. Meng deze kruidnoten eens door een muffinbeslag, en je krijgt heerlijke muffins!

Pompoenmuffins

07 Pompoenmuffins - met tekst

Ik ben een grote fan van pompoen, en verwerk deze groente graag in zowel hartige als zoete gerechten. Dit recept is er ééntje uit de oude doos, maar nog steeds een favoriet!

Amandelspeculoos

Dit is een receptje dat ik kreeg van mijn mama, en dan kan het niet anders dan heerlijk zijn!

Gemberkoekjes

Eenvoudiger dan dit kan het niet worden. Dit receptje ontleende ik van de fantastische Kelly.

Hazelnoot-chocoladetaart

Eén van dé toppers ten huize Fieke. Al heel wat mensen hebben mee mogen smullen van deze taart, en heel wat mensen probeerden ‘m thuis ook al uit. Vorig jaar won ik met deze taart zelfs een bakwedstrijd van Imperial!

Herfstige appelcrumbletaart

Appels, kaneel, rozijntjes, gember. Meer heb je niet nodig in een herfstgebakje! Deze taart is heerlijk warm of lauw, eventueel met een bolletje soja-ijs.

Pompoen-kaneelrolletjes

Nog een receptje met pompoen! Veel mensen vinden pompoen in gebak misschien vreemd, maar pompoenpuree zorgt er net voor dat je een sneuïg gebak krijgt. En omdat pompoen een zoete groente is, is deze perfect om te verwerken in zoete gerechten.

Wat zijn jullie favoriete herfstgebakjes?

17 gedachtes over “Fiekes 7 favoriete herfstgebakjes

  1. Die hazelnoot-chocoladetaart ziet er echt niet normaal lekker uit, amai! Ik heb deze herfst niet zo heel veel gebakken (vreemd voor mijn doen), maar ik maakte wel een soort raw food pomoentaart truffels en die vond ik eigenlijk onverwacht heel erg lekker. Mijn all-time herfstfavoriet blijft toch nog altijd een goeie appeltaart, daar kan weinig tegenop, denk ik 🙂

    Like

    • Die taart is ook echt lekker, en niet eens zo moeilijk te maken… Met raw gebak heb ik nog niet zo veel ervaring, maar het klinkt wel superlekker, die pompoentruffels!
      En inderdaad, met appeltaart kan je niet veel verkeerd doen!

      Like

  2. Ooooh, ik zit hier zo’n beetje te kwijlen achter mijn scherm, je foto’s geven zo veel goesting in een stukje gebak!
    En eigenlijk, ik heb nog niet voldoende stappen gezet vandaag, dus misschien moet ik wel eventjes naar de winkel achter pompoen ofzo 😉

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.