Easy Vegan

Easy Vegan

Dat het hier geen pure foodblog meer is, hadden jullie wellicht al door :-). Ons leven is momenteel vooral baby-getint, en ondertussen is het prutsje zelfs al bijna aan groente- en fruitpap toe! Van Evi kreeg ik al de tip dat kleintjes gek zijn op wortel-zoete-aardappelpuree, dus dat zal zeker worden uitgetest. To be continued, met foto’s en al!

Nu pik ik de food-draad weer even op met dit stukje.

Op 1 november is het World Vegan Day. De perfecte start voor ‘Easy Vegan‘, een nieuwe campagne van EVA vzw.
Voor veel mensen is plantaardig gaan eten een grote stap. Met deze campagne laat EVA zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn en het ook stap voor stap kan. Plantaardig eten is niet alleen lekker, maar ook goed voor het milieu, de dieren en je gezondheid!

Als je je inschrijft krijg je elke dag een mail met recepten, tips, kortingsbonnen en nog veel meer!
Inschrijven kan HIER.

Easy Vegan‘ is een ontdekkingsreis van 21 dagen, met vier hoofdthema’s:

Melk moet niet (dag 1-5)

Zoals de titel zegt: melk moet niet (daar bestaat zelfs een website over, waar ik een hele tijd geleden nog aan heb meegewerkt). Er bestaan heel wat alternatieven, en tijdens de eerste 5 dagen leer je daar alles over. Je krijgt info over alternatieven voor melk, room, yoghurt, … maar ook tips waar je vb. calcium vandaan kunt halen.

Zeg je kaasverslaving vaarwel (dag 6-10)

Voor veel mensen is kaas links laten liggen veel moeilijker dan melk schrappen uit hun voedingspatroon. Tijdens deze 5 dagen leer je alles over alternatieven voor kaas. Wat dacht je van kaasvrije pizza?

Vegan @ home (dag 11-15)

Het makkelijkste is om thuis plantaardig te eten. Je kiest zelf wat je in huis haalt, en wat je klaarmaakt. Ook als er bezoek komt kan je zelf het menu samenstellen, en vaak nog zonder dat je gasten doorhebben dat ze volledig plantaardig eten. Uit eten gaan (of het nu op restaurant is, of bij vrienden thuis) is vaak moeilijker.

100% vegan (dag 16-21)

Tijdens deze laatste fase eet je volledig plantaardig, dus ook buitenshuis.

Meer weten?

Advertenties