Juliette | geboortekaartje en doopsuiker

Ondertussen is Juliette al drie maand geworden, wauw, tijd vliegt!

juliette-3-maand-fiekefatjerietjes
De berichten hier zijn wat minder frequent (een baby in huis eist echt al je aandacht op, zowel overdag als ’s nachts!) en wat meer mama-getint, maar dat is logisch omdat ik nu mama ben en mijn leven voorlopig uit niet veel meer dan dit lieve mensje bestaat :-).
Ik hoop dat er snel nieuwe energie en tijd komt om opnieuw uitgebreider te koken en bakken, om te lezen, … Dan verschijnen vanzelf weer leuke nieuwe blogberichten! Er zijn in elk geval al heel wat ideetjes…

Maar eerst even een bericht over het geboortekaartje en de doopsuiker!

Geboortekaartje

Keuzestress, dat is iets waar ik altijd al last van heb gehad. Toen we wisten dat Juliette eraan kwam, besliste ik vrij snel om ons geboortekaartje te laten ontwerpen door Fanny & Laura. Ik ben al langer fan van haar stijl, dus waarom verder zoeken naar iets wat misschien mooier zou kunnen zijn? Al vrij snel wist ik dat ik met een kleurthema wou werken, dat zowel voor een jongetje als voor een meisje zou passen. Ik gaf de kleuren (mint, geel, wit) door, en voor de rest gaf ik carte blanche. Gedurfd, maar nog geen seconde spijt van gehad! Toen ons meisje aangaf dat ze wel eens te vroeg zou kunnen komen, is Kathleen een versnelling hoger moeten schakelen om het kaartje tijdig af te krijgen. De samenwerking verliep ongelofelijk vlot, en ik word nog altijd enorm vrolijk als ik naar het kaartje kijk!

geboortekaartje-juliette-1-fiekefatjerietjes

geboortekaartje-juliette-2-fiekefatjerietjes

Doopsuiker

Er waren heel veel ideeën, maar door de verplichte platte rust is het een vereenvoudigde versie geworden van wat ik in mijn hoofd had. Maar het resultaat is zeker geslaagd!

doopsuiker-juliette-1-fiekefatjerietjes

Ik bestelde drie verschillende verpakkingen bij Studio Blanche. De twee doosjes vulden we met klassieke suikerbonen (niet vegan) en het glazen bokaaltje met citroensnoepjes (vegan). Ik versierde alles met washitape, lintjes en een sticker die past bij het geboortekaartje (ook gemaakt door Kathleen). Dat alles gebeurde vanuit mijn bed, dat tijdelijk tot knutselhoekje werd omgetoverd.

Bij thuiskomst maakte ik een gezellig hoekje in onze inkomhal, zodat iedereen die op bezoek komt bij het naar huis gaan een doosje kan uitkiezen.

Voor de presentatie verfde ik enkele houten kistjes (die ik ook kocht bij Studio Blanche) met de kleur die we gebruikten om één muur van de kinderkamer te schilderen. Ik bestelde ook een lightbox en werkte het geheel af met zelf gehaakte vlaggetjes (ik had nog wat restjes wol over van het dekentje). De sanseveria kreeg ik van mijn mama toen we pas verhuisd waren, en onze drukker heeft de voorkant van het kaartje in het groot geprint en dat hangt nu aan de deur. Later maak ik er nog een kader van, die op haar kamertje komt.

doopsuiker-juliette-2-fiekefatjerietjes

Wat vinden jullie ervan?