Kopenhagen | shoppen

Vorige week lazen jullie hier al wat de moeite waard is om te bezoeken in Kopenhagen.
Omdat citytrippen meer is dan alleen (kilometers lang) rondwandelen en leuke plekjes en musea bezoeken, geef ik jullie graag enkele shoptips mee.

Denemarken staat bekend om zijn (grote) designmerken (o.a. Hay, Gubi, Muuto, Ferm Living, Oyoy, Bloomingville, …), en die vind je zeker terug in de talrijke interieur- en designshops. Omdat ik een beetje in de branche zit heb ik m’n hartje dus volledig kunnen ophalen!

Notre Dame (Nørregade 7)

Kopenhagen - Notre Dame - fiekefatjerietjes

Deze winkel was wat verstopt achter wegenwerken, maar o zo leuk! Je vindt er leuke kaartjes, spullen voor in de tuin, heel veel leuke kitchen tools en een miljoen leuke vaasjes en potjes. Als we niet met het vliegtuig waren geweest had ik wel één en ander durven meenemen; nu had ik vooral schrik dat al dat moois de vlucht niet zou overleven…

Illums Bolighus (Amagertorv 10)

Kopenhagen - Illums Bolighus - fiekefatjerietjes

Een van de grootste interieur- en kookwinkels die ik ooit heb gezien! Vier verdiepingen vol meubilair, verlichting, keukenspullen, textiel, decoratie, … De meeste dingen kosten gigantisch veel geld (hallo, mooie lampjes van Tom Dixon!), maar deze winkel is heel leuk om inspiratie op te doen.

Magasin du Nord (Kongens Nytorv 13)

Deze gigantische winkel (die een beetje doet denken aan De Bijenkorf of de Innovation), is het oudste warenhuis van Scandinavië. Je vindt er eten en drinken, schoenen, tassen, kleren, keukenspullen, interieurspullen, … We gingen nog even in deze winkel binnen voor we de metro terug naar het appartement namen en hebben ons even laten gaan op de kinderafdeling :-). Aan de kassa vroeg de kassierster waar we vandaan kwamen en als toerist kregen we 10% korting. Mooi meegenomen!

Hay House (Østergade 61)

Kopenhagen - Hay House 2 - fiekefatjerietjes

Kopenhagen - Hay House 1 - fiekefatjerietjes

Iedereen die een beetje oog heeft voor design en interieur zal het Deense merk ‘Hay’ zeker kennen. De ‘About a Chair’ stoelen zie je tegenwoordig overal opduiken: zowel in kantoren en projecten als in woonkamers en op beurzen. Prijs-kwaliteit dan ook een goed merk! In Kopenhagen bevindt zich de flagship store van dit merk, en natuurlijk wou ik daar een kijkje gaan nemen! In het Hay House kan je alles van Hay vinden: van de meubels tot alle mogelijke accessoires. Ik ga nog een beetje dromen van de Kaleido-schalen!

Plint (Købmagersgade 50)

Kopenhagen - Plint - fiekefatjerietjes

Een iets kleinere winkel met heel wat leuke interieur- en keukenspullen, en ook een aanbod thee, kruiden, …

Sostrene Grene (Amagertorv 24, ook andere vestigingen)

Kopenhagen - Sostrene Grene - fiekefatjerietjes

Een van dé leukste winkels, omwille van het grote aanbod en de betaalbaarheid. Denk aan een mix van Ikea / Dille & Kamille, maar dan vooral met deco- en knutselspullen. Heaven! Ik heb me moeten bedwingen om niet gigantisch veel leuke dingen te kopen… Deze winkelketen bevindt zich ondertussen al op enkele locaties in Nederland, maar ik hoop dat ze snel naar België komen!

Nordic Nesting (Studiestræde 51)

Kopenhagen - Nordic Nesting - fiekefatjerietjes

Deze winkel ligt niet in het ‘commerciële centrum’, maar passeerden we toevallig tijdens onze wandeling. Naast bekendere merken als Ferm Living en House Doctor hebben ze er o.a. ook de mooie lampen van Light Years. En ze hadden er ook gigantische gehaakte knuffels!

Er werd vooral veel inspiratie opgedaan tijdens het (window) shoppen. Laten we zeggen dat het goed was dat we met het vliegtuig reisden en onze bagage beperkt was ;-).

Vorige week postte ik deel 1: Kopenhagen | bezienswaardigheden en praktisch. Er komt nog een deel 3: Kopenhagen | eten. Daarop moeten jullie nog eventjes wachten, want het artikel verschijnt eerst nog in EVA magazine(de zomereditie).

Zijn jullie al in Kopenhagen geweest? Hebben jullie nog leuke winkels ontdekt daar?

18 gedachtes over “Kopenhagen | shoppen

  1. Ik ben nog nooit in Kopenhagen geweest. Eigenlijk heb ik nog maar heel weinig landen bezocht. Enkel Engeland, Nederland en Zwitserland als ik me niet vergis. Dit soort winkeltjes vind ik heel leuk. Je kan er rustig rondsnuffelen en hoeft er niets te passen. Alleen de prijs van die leuke spulletjes is doorgaans wat minder leuk.

    Like

  2. Toen ik eerst die foto’s bekeek, moest ik ook spontaan denken aan Dille & Kamille. Ik zou me ook moeilijk kunnen inhouden, stuk voor stuk leuke winkels rond alles wat te maken heeft met gezelligheid thuis. Verrassend!

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.