DIY | verjaardagscadeautjes voor Femke en Lotte

Haken staat de laatste tijd op een laag pitje. Er werden niet veel beestjes meer gehaakt, maar ondertussen ben ik wel aan een dekentje bezig voor ons kindje (daarover later meer!). Eerst even enkele haakwerkjes van een tijdje geleden!

Vorig jaar kwam een bevriend koppel op bezoek, om naar ons huis te komen kijken. Ze brachten hun dochters, Femke & Lotte, mee en de dames amuseerden zich met theater spelen met de haakwerkjes die hier nog in de kast liggen. Kinderen hebben, behalve heel wat fantasie, niet veel nodig om zich mee bezig te houden!

Toen ze terug richting huis zouden vertrekken, kwam Femke aarzelend naar mij toe: “ik ben jarig in september, zou je voor mij een knuffel willen haken?”. Er stond toen niks op mijn haakplanning (lees: er zouden niet meteen kindjes geboren worden), dus ik zei natuurlijk ja! Ze moest maar eens op mijn haakwerkjespagina kijken en laten weten wat ze gekozen had. Vrij snel kreeg ik een mailtje van de mama: ze wou graag een vleermuis. Na nog wat heen-en-weer-gemail werden ook de kleuren gekozen en ik ging aan de slag. Het resultaat:

Vleermuis - fiekefatjerietjes

Begin dit jaar kreeg ik opnieuw een haakverzoek: of ik ook iets voor de verjaardag van Lotte wou maken. Want zij wou – net zoals haar zus – ook een gehaakte knuffel natuurlijk. Klein detail: Lotte was een week of twee na de vraag al jarig. Ik polste even wat ze graag zou willen en toen ik hoorde dat ze graag een octopus wou was ik een beetje opgelucht. Daarvan had ik er nog eentje liggen die ik vroeger al eens had gemaakt:

 

Beide meisjes zijn heel blij met hun verjaardagscadeautjes! Dat blijkt uit de foto’s die ik toegestuurd kreeg:

Femke met vleermuis - fiekefatjerietjes

Lotte met octopus - fiekefatjerietjes

De haakwerkjes werden met veel plezier gemaakt, en ondertussen is er nog een leuke ruil uit voortgekomen: we mogen heel wat baby- en kinderspullen van toen Femke & Lotte klein waren lenen voor onze baby. Win-win!

Ik vind het geweldig om zelfgemaakte cadeautjes te geven! Vinden jullie dat ook zo leuk?

Advertenties

27 gedachtes over “DIY | verjaardagscadeautjes voor Femke en Lotte

 1. Zo leuk gemaakt! Alleen de ogen van de vleermuis vind ik een beetje creepy. Ik geef graag zelfgemaakte cadeautjes, maar alleen als ik weet dat de ontvanger er blij mee zou zijn en dat vind ik soms moeilijk in te schatten …

  Like

 2. Oooh, dat zijn leuke haakwerkjes, vooral de vleermuis!
  Ik vind het ook enorm leuk om cadeautjes te maken voor m’n nichtjes. Bij mij zijn het wel knuffels die ik met de naaimachine maak, maar misschien moet ik toch maar eens leren haken want deze twee vind ik ook wel fantastisch.

  Like

  • Oh, in het geel is ‘ie ook leuk! En die draak maakte ik ook al, die was pas écht veel werk (en die is ook écht groooooot).
   Meestal ben ik zo’n 2-3 weken bezig aan een beestje, als ik elke avond wat haak. Veel werk inderdaad, maar het is ook ontspannend 🙂

   Like

 3. Dat is altijd leuk, zo’n zelfgemaakt cadeautje kunnen afgeven. Zo tof zeg! Ik ben zelf ook terug beginnen haken, en maak vooral eenvoudige dingetjes voor het interieur. Zo haakknuffels blijven wel echt in hé. Mooi gedaan hoor.

  Like

 4. Die vleermuis is creepy en schattig tegelijk!
  Ik merk dat in mijn vrienden/familiekring zelfgemaakte cadeautjes vaak als ‘cheap’ worden gezien en ik vind dat heel jammer want ik steek er dan veel tijd & liefde in. Ik vind zelfgemaakte cadeautjes wél leuk, om te krijgen en om te geven!

  Like

  • Die ervaring heb ik ook al… Terwijl iedereen die iets naait / haakt / breit / … weet hoe veel tijd erin kruipt. Ik vind zelfgemaakte cadeautjes zo leuk omdat ze persoonlijk zijn, en omdat ze net meer waarde hebben door de tijd die je erin steekt. Gelukkig zijn veel mensen in mijn omgeving blij met zelfgemaakte cadeautjes, en als ik twijfel zal ik het ook eerder niet doen 🙂

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.