DZV 2016 – Weekmenu #6

Tijdens de vastenperiode nemen heel wat mensen deel aan Dagen Zonder Vlees. Hoe meer mensen deelnemen, en hoe meer dagen ze deelnemen, hoe leuker dat is!
De grootste vraag die mensen zich stellen is: maar wat eet je dan? Om die mensen te inspireren post ik tijdens Dagen Zonder Vlees mijn weekmenu’s. Dit jaar heb ik mezelf de uitdaging ‘40 dagen variatie‘ gegeven: tijdens Dagen Zonder Vlees komen hier alleen gerechten op tafel die nog niet eerder werden klaargemaakt.

De foto’s die ik van de gerechten maak zijn met een smartphonecamera gemaakt, en aan de styling van de borden is geen extra aandacht geschonken. Zo zien jullie het eten zoals het écht is!

maandag 14 maart: na vier dagen genieten van eten op reis was het op maandag weer tijd om zelf te koken… Ondanks de korte nacht (nadat onze vlucht veel vertraging had) had ik precies verbazend veel inspiratie en het werd een stoofpotje / roerbakschotel met aardappel, groene boontjes, broccoli, paprika en berbere kruiden (die ik vorig jaar van mijn schoonbroer cadeau kreeg met kerst). Ik deed er ook nog kikkererwten en zonnebloem- en pompoenpitten bij.

stoofpotje met berbere kruiden - fiekefatjerietjes

dinsdag 15 maart: restje van maandag

woensdag 16 maart: we hadden zin in pasta, en ik baseerde me op dit recept. Ik deed wel enkele aanpassingen: ik gebruikte geen kappertjes (dat vind ik écht niet lekker) en de courgette verving ik door extra broccoli (want courgette, dat is nu niet in het seizoen). Ik voegde ook tofu toe, kwestie van voldoende eiwitten binnen te hebben.

pasta verde - fiekefatjerietjes

donderdag 17 maart: restje van woensdag

vrijdag 18 maart: een lange dag op het werk, en bijgevolg niet veel zin om te koken… Dus het werd een restje uit de diepvries: Marokkaanse stoofpot met pompoen.

zaterdag 19 maart: het plan was om een dagje naar Antwerpen te gaan met een vriendin, maar ik was zo bekaf van een drukke week dat we onze plannen uitstelden. Tijd voor extra rust, en dingen waar ik de laatste weken niet veel tijd/energie voor had. Ik bakte – sinds lang – weer eens iets. Het was hoog tijd voor een nieuwe #kookboekweek en ik probeerde een bananenbrood uit. Heerlijk!
(Het verslag van #kookboekweek maart komt er volgende week aan!)

bananenbrood anna jones - fiekefatjerietjes

Mijn man stelde voor om ’s avonds iets te gaan eten, zodat het een beetje rustiger werd voor mij. We trokken naar Gent en spraken daar nog af met een vriendin; zij tipte De Walrus. Mijn man at er chili, maar vond de portie aan de kleine kant. De dagschotel zag er ook heerlijk uit, maar ik durfde niet omwille van de rauwkost. Dus ik ging voor spaghetti. Dat telt niet echt voor #40dagenvariatie, maar ’t heeft écht gesmaakt! Ik kon me zelfs niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst spaghetti heb gegeten. En spaghetti is áltijd lekker! Deze versie was er ééntje met een pittig gekruide saus en met zwarte olijven. Nomnom!

spaghetti walrus - fiekefatjerietjes

zondag 20 maart: en we doen verder met #kookboekweek! Ik maakte een gadogado klaar. Het was een intensief recept, omdat de pindasaus from scratch werd gemaakt. En de ‘salade’ was ook niet zoals deze standaard bij een gadogado is, maar ik ben helemaal gewonnen voor dit recept! Omdat het zo veel werk was, besloot ik om meteen een dubbele portie pindasaus te maken (want: mmm, pindasaus!). Wellicht staat er dus deze week nog een gerecht met pindasaus op tafel (tips, iemand?), en ik ga ook enkele potjes saus invriezen.

gadogado anna jones - fiekefatjerietjes

Doen jullie mee aan Dagen Zonder Vlees?
Wat aten jullie afgelopen week?

***

Tijdens Dagen Zonder Vlees post ik hier mijn weekmenu’s. Lees ook:

DZV 2016 – Weekmenu #1
DZV 2016 – Weekmenu #2
DZV 2016 – Weekmenu #3
DZV 2016 – Weekmenu #4
DZV 2016 – Weekmenu #5

Advertenties