Meststoffen voor jouw blog | De cursus en de meetup

meststoffenvoorjouwblog

Over de cursus

Vorige zomer lanceerde Kathleen van Verbeelding een online cursus: ‘Meststoffen voor jouw blog‘.
Die kwam eigenlijk als geroepen, want ik zat toen al een tijdje in een blogdipje. Welke kant wou ik op met mijn blog? Vonden mijn lezers het nog wel leuk? En vooral: vond ik het zelf nog wel leuk?

Wat vond ik leuk aan de cursus?

 • Gedurende vier werken krijg je – aan de hand van 17 e-mails – allerhande meststoffen aangereikt om je blog te laten groeien. Verwacht niet dat je bezoekers meteen gaan vertienvoudigen, maar met deze lessen doe je een investering op lange termijn. Voor veel mensen lijkt 59 € misschien veel geld, maar het is écht écht écht de moeite waard!
 • Je kan de cursus starten wanneer je dat zelf wil. Van zodra het inschrijvingsgeld is aangekomen bij Kathleen, krijg je de eerste les toegestuurd.
 • Alle lessen zitten in de herkenbare mooie lay-out van Verbeelding. Voor sommige mensen speelt dat geen rol, maar ik vind dat wel heel leuk en aangenaam!
 • Ik citeer even uit de cursus: “Soms is het gewoon makkelijker om na te denken met behulp van pen en papier. Dus ga anders even op zoek naar een mooi schriftje. Je krijgt hierbij mij toestemming om er eentje te kopen of om dat ene prachtige schriftje dat al maanden ongebruikt in je bureaula ligt te gebruiken. Echt.”
  Kathleen begrijpt je, en zeg nu zelf: alles is toch leuker met een mooi schriftje? (Ik gebruikte eentje dat ik eerder eens kocht bij Papiermier.)

Meststoffen cursus en schriftje - fiekefatjerietjes

 • In de cursus zitten ook enkele handige printables die je zelf kan invullen. Een printable die ik nu zelf gebruik – maar die niet in de cursus zit – is de blogplanner van Verbeelding. Aan het begin van elke maand plan ik nu berichten in en dat geeft meer rust en vooral een beter overzicht.

Blogplanner - fiekefatjerietjes

 • Er is een mooi evenwicht tussen ‘de theorie’ en ‘de praktijk’. Er zitten veel opdrachten in de lessen: zowel dingen die je praktisch moet uitvoeren, maar ook opdrachten die je aan het denken zetten.
 • Alwetend ben ik zeker niet, maar met een blog van al 7 jaar ben ik geen ‘beginner’ meer. Toch heb ik ontzettend veel opgestoken van de cursus!
 • De cursus werkt écht: je krijgt er tonnen nieuwe inspiratie en motivatie door, en je kan alle tips opnieuw blijven toepassen om je blog bij te bemesten. Ik paste zelf al heel wat tips toe: zichtbaar, en minder zichtbaar (achter de schermen). In de toekomst zal ik dat zeker blijven doen!
 • Sinds kort heeft Kathleen er een nieuw blogkindje bij: Tuttefrut. Deze blog is vooral bedoeld voor de ondernemende blogger en/of bijberoeper, die nóg verder wil groeien. Alleen daarheen!

Wat vond ik minder leuk aan de cursus?

 • De mailtjes kwamen om de twee dagen, en die frequentie vond ik best hoog. Ik had echt niet de tijd om elke les meteen af te werken.
  Het voordeel van een online cursus is dan weer wel dat je alles op je eigen tempo kan doen. De mailtjes verdwijnen niet: je kan ze opslaan en/of afdrukken om later zo vaak te herlezen als je zelf wil. Zelfs vandaag heb ik nog niet alle lessen helemaal afgewerkt, maar heb ik wel aangeduid wat ik nog moet doen. Zoals je op de foto hierboven kan zien heb ik alle lessen geprint en laten inbinden. Niet zo geweldig voor het milieu, maar ik hou van aantekeningen maken, en dit is zeker een handig naslagwerk!

Over de meetup

Een leuke extra aan de cursus is de gesloten facebookgroep, waarin alle deelnemers hun ervaringen kunnen delen, en elkaar om raad of tips kunnen vragen. Het contact met medecursisten is dus ook een groot pluspunt aan de cursus!
Af en toe worden er ook oproepjes gedaan, en de leukste oproep kwam eind vorig jaar van Gerhilde: of we het leuk zouden vinden als er een Meststoffenblogmeet zou komen? Haar voorstel werd met veel gejuich onthaald en na het opstellen van een doodle en wat praktische mailtjes zakten we op zondag 6 maart met 19 enthousiaste dames af naar Bar’rique in Berchem, waar ons een heerlijke brunch te wachten stond.

Barrique - fiekefatjerietjes

Wat vond ik leuk aan de meetup?

 • Ontzettend veel leuke gesprekjes met inspirerende dames!
  Met Caroline had ik het over onze baby’s, met Saar over herbruikbare luiers, met Inne over boeken en met Tine over onze foodblogs en culiniare ontdekkingen. Met Anske – die ik eerder al eens ontmoette op de Big Blogameetup – babbelde ik ook over baby’s, en ik kreeg van haar een doos met nog wat vitamines.
  Bibiane houdt van nagellak, maar ook al boeit mij dat niet echt, de rest van haar blog is echt heel leuk!
  Gerhilde kreeg spontaan een applausje toen ze het grote nieuws van haar eigen domeinnaam bekend maakte. Kathleen en Stephanie hadden het over Netflix en boeken, en beide dames hadden leuke kleedjes aan!
  Kelly en ik kenden elkaar natuurlijk al, dus we babbelden vooral met andere dames. Maar ze maakte mijn dag wel extra goed door bij het vertrekken te zeggen dat ik een mooi buikje heb!
  Met Marieke deed ik een leuke ruil (zie verder in dit bericht), en zij had een heel leuk zelfgemaakt bloesje aan!

Meststoffen Meetup - sfeerbeeld 1 - fiekefatjerietjes

Meststoffen Meetup - sfeerbeeld 2 - fiekefatjerietjes

Meststoffen Meetup - sfeerbeeld 3 - fiekefatjerietjes

 • Ik ontmoette Kathleen eindelijk eens in het echt! Haar blog volg ik al een hele tijd en zij was het die mij vorig jaar weer aan het lezen kreeg. Dus toch wel een beetje speciaal, zo’n blogidool ontmoeten!
 • ONZE BABY KREEG OOK EEN NAAMSTICKER! ❤

Babysticker - fiekefatjerietjes

 • De mensen van Bar’rique hebben een fantastische brunch verzorgd, en hebben rekening gehouden met ieders wensen. Zo waren er voor de veganisten onder andere: gluten- en lactosevrij brood en crackers, tomatenspread, olijventapenade, sojayoghurt én een overheerlijke courgettebrownie.

Bloggersbrunch Bar'rique - fiekefatjerietjes

 • De dag voor de meetup postte ik in de facebookgroep nog een oproepje: of er toevallig niemand iets kon doen met enkele strips die ik over had van mijn anticonceptiepil. Marieke gebruikt toevallig hetzelfde merk en ik kon haar er dus blij mee maken! Marieke maakte in ruil nog snel die zaterdag een zeversjaaltje en een knuffeldoekje voor onze baby. Dat was écht niet nodig – en zelfs een beetje gek!, maar we vinden het toch superlief én vooral heel erg mooi! Dat mini-mensje van ons is nog niet eens geboren en ’t is al verwend zeg!

Naaiwerkjes Unique Marieke 1 - fiekefatjerietjes

Naaiwerkjes Unique Marieke 2 - fiekefatjerietjes

 • De sfeer was heel gemoedelijk en zonder verplichtingen. Er waren geen sprekers of goodiebags, maar gewoon toffe mensen en lekker eten. Ook al waren de meesten onbekenden voor elkaar, we voelden ons allemaal vrij snel op ons gemak en er werden ook heel persoonlijke gespreksonderwerpen boven gehaald.
  (Dit bericht is dus ook niet gesponsord, maar ik schrijf dit omdat ik het zo geweldig leuk vond op de meetup en omdat ik de cursus elke blogger zou aanraden!)

Wat vond ik minder leuk aan de meetup?

 • De vooropgestelde drie uur waren veel te kort en de tijd ging veel te snel voorbij… Na de meetup hadden mijn man en ik nog met vrienden uit het Antwerpse afgesproken, dus ik ‘moest’ weg.
  Helaas heb ik dus geen babbeltje kunnen doen met deze geweldige dames: Annelies, Cathy, Joke, nog een Kelly, Mieke, Patricia en Sabrina.
  Gelukkig kregen we enkele dagen voor de meetup een lijstje met de deelnemers toegestuurd. Kort na de meetup vertrokken we op citytrip (vandaar ook dat deze post wat later verschijnt), dus nu is het heel erg leuk om alle voor mij nog onbekende blogs eens te gaan ontdekken!

Nog eens een dikke merci aan Kathleen voor de inspirerende en motiverende cursus en aan Gerhilde voor de fantastische organisatie van de meetup!
Het was top, en ik kijk al uit naar een volgende editie. Dan zal het wellicht zonder sticker en mét baby zijn :-).

Volgden jullie al eens een blogcursus? Of woonden jullie al eens een blogmeeting bij? Vinden jullie dat ook zo inspirerend?

Advertenties