DZV 2016 – Weekmenu #5

Tijdens de vastenperiode nemen heel wat mensen deel aan Dagen Zonder Vlees. Hoe meer mensen deelnemen, en hoe meer dagen ze deelnemen, hoe leuker dat is!
De grootste vraag die mensen zich stellen is: maar wat eet je dan? Om die mensen te inspireren post ik tijdens Dagen Zonder Vlees mijn weekmenu’s. Dit jaar heb ik mezelf de uitdaging ‘40 dagen variatie‘ gegeven: tijdens Dagen Zonder Vlees komen hier alleen gerechten op tafel die nog niet eerder werden klaargemaakt.

De foto’s die ik van de gerechten maak zijn met een smartphonecamera gemaakt, en aan de styling van de borden is geen extra aandacht geschonken. Zo zien jullie het eten zoals het écht is!

maandag 22 februari: op zondag aten we bij vrienden, dus op maandag aten we een restje van de ovenschotel die ik op zaterdag maakte

dinsdag 23 februari: de eerste dag van #40dagenvariatie waarop ik zondigde… Omdat er een citytrip op de agenda stond, deed ik geen boodschappen meer en werd er gekookt met restjes. We aten wortelpuree met een burger uit de diepvries. Geen foto, maar iedereen weet wel hoe dat eruit zit, right? 🙂

woensdag 24 februari: off to Copenhagen! Onze vlucht vertrok om iets na 18 uur, dus we namen zelf broodjes mee.

donderdag 25 februari: één van de leukste dingen aan op reis gaan: niet zelf moeten koken! Je laten bedienen, en kunnen kiezen wat je eet: heerlijk! ‘Kiezen wat je eet’ was echter wel een behoorlijke uitdaging in Kopenhagen, vooral omwille van het feit dat ik geen rauwkost mag eten. Maar met de nodige uitleg was iedereen bereid om aanpassingen te doen! Op donderdagmiddag at ik een bordje met Colombiaans eten: rijst, chili en gebakken banaan met guacamole en (pikante!) salsa:

kopenhagen street food - fiekefatjerietjes

Als tussendoortje at ik een kaneelrol (of toch een Deense variant hiervan, want deze was gemaakt met een soort van bladerdeeg), want de innerlijke mens moet ook gesterkt worden als er gemiddeld 10-15 km per dag gewandeld wordt :-).

cinnamon bun kopenhagen - fiekefatjerietjes

’s Avonds aten we pizza:

pizza kopenhagen - fiekefatjerietjes

vrijdag 26 februari: op vrijdag wandelden we de hele dag door, en ’s avonds hadden we geen energie meer om uit eten te gaan. Gelukkig was er Deani (een vriend van mijn man, die in Kopenhagen woont, waar we bij logeerden), die voor ons kookte. We aten burgers, en voor mij was het een homemade falafelburger, met gebakken groenten en guacamole:

falafelburgers - fiekefatjerietjes

zaterdag 27 februari: op de planning stond een dagje Malmö. Als lunch aten we een soort van shepherd’s pie:

shepherd's pie kopenhagen - fiekefatjerietjes

En als dessert één van de lekkerste chocoladetaarten die ik ooit at, met karamel en chocolademousse:

chocoladecarameltaart kopenhagen - fiekefatjerietjes

’s Avonds waren we op tijd terug, maar we hadden geen zin om nog terug naar het centrum van Kopenhagen te wandelen. We gingen boodschappen doen bij de supermarkt om de hoek en maakten broccoli-courgettesoep. Daarna voetjes omhoog in de zetel, en een filmpje. Hoera voor Netflix en een grote tv!

zondag 28 februari: ’s middags aten we de rest van de soep, voor we ons terug richting luchthaven zouden begeven. ’s Avonds zouden we thuis wel nog iets eten, maar wisten we toen veel dat onze vlucht meer dan 5 uur vertraging zou hebben en we pas om 2.30 thuis zouden zijn… De terugkeer was dus een beetje in mineur, maar los daarvan was het een geweldige trip!

Binnenkort kunnen jullie hier nog enkele blogposts verwachten met bezienswaardigheden, leuke winkeltjes en eetadresjes in Kopenhagen!

Doen jullie mee aan Dagen Zonder Vlees?
Wat aten jullie afgelopen week?

***

Tijdens Dagen Zonder Vlees post ik hier mijn weekmenu’s. Lees ook:

DZV 2016 – Weekmenu #1
DZV 2016 – Weekmenu #2
DZV 2016 – Weekmenu #3
DZV 2016 – Weekmenu #4

Advertenties