DZV 2016 – Weekmenu #3

Tijdens de vastenperiode nemen heel wat mensen deel aan Dagen Zonder Vlees. Hoe meer mensen deelnemen, en hoe meer dagen ze deelnemen, hoe leuker dat is!
De grootste vraag die mensen zich stellen is: maar wat eet je dan? Om die mensen te inspireren post ik tijdens Dagen Zonder Vlees mijn weekmenu’s. Dit jaar heb ik mezelf de uitdaging ‘40 dagen variatie‘ gegeven: tijdens Dagen Zonder Vlees komen hier alleen gerechten op tafel die nog niet eerder werden klaargemaakt.

De foto’s die ik van de gerechten maak zijn met een smartphonecamera gemaakt, en aan de styling van de borden is geen extra aandacht geschonken. Zo zien jullie het eten zoals het écht is!

maandag 22 februari: op maandag maakte ik een ovenschotel klaar. Ik koos voor een recept dat op de website van EVA staat: ovenschotel met champignons, prei en wortelpuree. Hier staan wel vaker ovenschotels met ‘gehakt’ / groenten / puree op tafel, maar deze variant met wortelpuree heeft toch net dat tikkeltje extra. En nog een plus: dit gerecht is ideaal voor deze tijd van het jaar, want het bevat alleen seizoensgroenten!

Ovenschotel met prei en wortelpuree - fiekefatjerietjes

dinsdag 23 februari: hoera voor dubbel koken! Op dinsdag aten we de restjes van de ovenschotel van maandag.

woensdag 24 februari: deze week zocht in mijn inspiratie vooral in alle recepten die ik ooit eens had gepind. Op woensdag stond er een miso-noedelsoep op het menu, naar een recept van De Groene Keuken. Ik maakte een half recept klaar, en dat was voldoende voor twee personen en een restje. Deze soep zal hier veel vaker op tafel komen: snel klaar, boordevol smaak, volwaardig en niet te zwaar. En niet veel afwas. Een topper!

Miso-noedelsoep De Groene Keuken - fiekefatjerietjes

donderdag 25 februari: op donderdag moest mijn man weg voor zijn werk, dus ik profiteerde ervan, en ging uit eten met een vriendin. We gingen naar Greenway, waar je tijdens Dagen Zonder Vlees met een bon één gerecht gratis krijgt bij aankoop van één gerecht. Je kan kiezen uit de ‘Best Choice’-gerechten en wij gingen voor de Thaise curry. Eigenlijk het enige gerecht dat ik kon kiezen, aangezien de andere gerechten allemaal rauwkost bevatten. Maar we maakten een goeie keuze, het was écht lekker!

Thaise curry Greenway - fiekefatjerietjes

vrijdag 26 februari: op vrijdag stonden er Pad Thai noedels op het menu, maar na gigantische vertragingen met de bus was ik anderhalf uur later thuis dan normaal. Bijgevolg had ik niet veel zin meer om te koken.. Mijn man had afbakbroodjes gebakken, dus het werd een broodmaaltijd.
(Maar wel leuk aan de vertraging: ik zat samen op de bus met iemand die ik ken van vroeger bij EVA. We praatten over lekker eten (vervelend wel, als je vast zit en al honger hebt), maar ook over lezen en boeken. Ik heb weer enkele tips aan mijn leeslijst kunnen toevoegen!)

zaterdag 27 februari: een weekendje Westhoek! Het leuke aan weekendjes bij onze ouders is dat ik niet zelf hoef te koken, en mijn voetjes onder tafel kan schuiven bij mama of schoonmama. Op zaterdagmiddag at ik puree met rodekool en tofureepjes. ’s Avonds zijn het bij mama op zaterdag altijd pistolets, vergezeld van verse soep. Zaterdag was het courgettesoep met spinazie. Yum!

zondag 28 februari: als we bij mama zijn staan er altijd wel frietjes op het menu. Mijn mama weet dat mijn man daar gek op is (en ik geef toe, ik ook!), en op zondag stonden er (vers gesneden!) frietjes op tafel. Mama maakte gestoofde witte kool klaar, maar dat was precies minder mijn ding. Gelukkig was er nog een restje rodekool van zaterdag.
Zondagnamiddag keerden we terug richting ons huis, want er stond nog één en ander op de planning. Mijn man start dinsdag op een nieuwe job, en vroeg of ik voor maandag, bij wijze van afscheid, enkele cakes kon bakken. Zo gezegd, zo gedaan! En terwijl de oven warm was, besloot ik ook nog eens iets voor ons te bakken. Het werden deze overheerlijke koekjes van Jonge Sla! Zo veel lekkere dingen op één dag, mmm!

Koekjes van Jonge Sla - fiekefatjerietjes

Doen jullie mee aan Dagen Zonder Vlees?
Wat aten jullie afgelopen week?

***

Tijdens Dagen Zonder Vlees post ik hier mijn weekmenu’s. Lees ook:

DZV 2016 – Weekmenu #1
DZV 2016 – Weekmenu #2

Advertenties