Vegan Winter Meetup in 9 beelden

winter meetup

Afgelopen zondag ging ik naar de Vegan Winter Meetup, georganiseerd door BE Vegan.
Vorige zomer organiseerden zij al een succesvolle editie van Vegan Summer Fest, dus dit vervolg werd met succes onthaald!
Eigenlijk wou ik enkele weken geleden al een stukje over dit event schrijven, maar de plaatsen waren heel snel volzet… Volgende keer moet ik jullie sneller op de hoogte brengen :-).

De Winter Meetup ging door in een het Ontmoetingscentrum in Baarle (nabij Drongen-Gent).
Voor mensen die met het openbaar vervoer komen een moeilijker te bereiken locatie, zeker omdat het zondag was. Maar mijn man was zo lief mij te brengen, en vrienden gaven mij een lift terug naar huis.

Vegan Winter Meetup 1 - fiekefatjerietjes

Het zaaltje zelf vond ik niet zo heel geschikt voor het event. De ruimte was beperkt (zeker voor het vele volk), maar de organisatie had de indeling wel goed aangepakt! Bij het binnenkomen passeerde je eerst langs de ‘kassa’, waar je je naam moest opgeven en je vervolgens een drankbonnetje kreeg.
Dan kon je heel wat merchandising van BE Vegan aankopen, en ook Bite Back was aanwezig met véél kookboeken. Ik weerstond aan de verleiding (flink hé?) en het bleef bij watertanden.

Vegan Winter Meetup 2 - fiekefatjerietjes

Wat ik jammer vond was dat het allemaal lange tafels waren (een beetje een ‘refteropstelling’), waardoor je moeilijker bij verschillende mensen kon aanschuiven.

Vegan Winter Meetup 3 - fiekefatjerietjes

Omdat de plaatsen beperkt waren, moesten de inschrijvingen op voorhand gebeuren. Voor elke bezoeker betaalde je 2,5 €, en in ruil daarvoor kreeg je een warme drank (koffie, thee of warme chocolademelk) en een koekje naar keuze. Al het ander gebak kon ter plaatse aangekocht en opgegeten en/of meegenomen worden.

Vegan Winter Meetup 4 - fiekefatjerietjes

Een echt koude winterdag was het niet, maar op zo’n miezerige, grijze zondagnamiddag smaakt een stukje (of twee, of drie, of vijfendertig – zoals sommige mensen met gigantische magen!) taart altijd…

De sterren van de dag

Chez Mariette

Vegan Winter Meetup 5 - fiekefatjerietjes

Marieke, van Chez Mariette, bakte vier heerlijke taarten. Voor wie Marieke nog niet kent, als de bliksem naar haar facebookpagina! Bij Marieke kan je terecht om vanalles te bestellen, maar haar taartjes zijn ook te proeven in Vero Caffè in Brugge.

Bakkerij Filip

Vegan Winter Meetup 6 - fiekefatjerietjes

Deze bakker uit Kuurne (bij Kortrijk) leverde ho-pen koffiekoeken (chocoladekoeken, croissants, boterkoeken, suissen, donuts, boules de Berlin). En als ik zeg ho-pen, dan overdrijf ik niet :-).

FLOCKfoods

Vegan Winter Meetup 7 - fiekefatjerietjes

FLOCKfoods
(foto van FLOCKfoods)

Al wie een beetje mee is in vegan-taartenland, kent FLOCKfoods wel al. Julie maakte, zoals gewoonlijk, weer pareltjes van taarten, die eigenlijk te mooi zijn om op te eten. Er was: chocoladetaart, speculoostaart, red velvet cake en pistache-rosewatertaart.
Hierboven zie je mijn foto, maar ook de foto van Julie. Want zij kan dat duust keer mooier!

Wat lag er op mijn bord?

Vegan Winter Meetup - fiekefatjerietjes

Toen ik uit alle taartjes mocht kiezen was het eerste dat in mij opkwam: ha, ik mag nu eten voor twee! Dus ik koos twee stukjes: een stuk speculoostaart van Chez Mariette, en een boule de Berlin van Bakkerij Filip.
Vegan speculoostaart had ik nog nooit gegeten, en een boule de Berlin, dat moet geleden zijn van toen ik 17 was en we op school boules verkocht voor het goeie doel. Mijn keuze bleek al snel vrij ambitieus, want de baby begint al behoorlijk wat van mijn inwendige ruimte in te nemen :-).
En nét dan kwam FLOCKfoods aan met vier taarten. Ik wist wel dat ze zouden komen, maar ik had er natuurlijk niet aan gedacht toen ik stond aan te schuiven om te kiezen. Silke was slimmer, en koos voor een donut en ging pas terug aanschuiven na het aankomen van FLOCKfoods. Ik mocht een klein stukje proeven van haar pistache-rosewatertaart en YUM! Zó lekker!

En nu hebben jullie allemaal zin in een stukje taart zeker? 🙂

 

32 gedachtes over “Vegan Winter Meetup in 9 beelden

 1. Leuk verslag! Ideaal ook dat je nu voor 2 mag eten haha, alles ziet er zó lekker uit 😀 Hopelijk wordt er snel nog iets soortgelijks georganiseerd, had er graag bij geweest.

  Like

 2. Zo’n meetup lijkt me echt leuk, vooral het gegeven dat het met gelijkgestemden is. En verrassend voor mij: de vele taarten die er bestaan, zelfs in vegan versie. Ziet er overheerlijk uit allemaal. De receptjes gaven ze niet prijs zeker ;-)? Leuk!

  Like

 3. Voor mij allemaal nieuwe namen, maar wel van de soort die ik ga proberen onthouden, want amai, dat ziet er allemaal lekker uit.

  En ook: 35 stukken taart?! Wie dat ook was: zo-hot! (maar hij/zij heeft natuurlijk wel van alles kunnen proeven, dus beetje jaloers toch ook wel 😉

  Like

  • Ik hoop er ook op! Wellicht zullen ze, net zoals volgende keer, wel een evaluatie doen. Als er een nieuwe editie gepland is ga ik jullie snel op de hoogte houden. Je kan ook zelf de facebookpagina van BE Vegan in de gaten houden, dan weet je het nog sneller 🙂

   Like

 4. wij hebben met z’n tweetjes de 4 verschillende taarten van Chez Mariette geproefd en hebben toen Flock er was ook daar nog 1 van geproefd, maar eerlijk is eerlijk die van Chez Mariette waren veel lekkerder volgens ons. Lichter verteerbaar waardoor we ook van alle 4 kunnen proeven hebben (niet ieder 4 stukken hé, maar verdeeld over ons beiden). Van de taart (chocolade) van Flock zouden we geen extra stukken kunnen eten hebben.

  Like

  • Het zijn inderdaad twee verschillende soorten! Ik had het er nog over met Marieke en Julie: hun chocoladetaart is niet met elkaar te vergelijken, en als ik er één zou bakken zou die ook anders zijn qua smaak en textuur. Gelukkig bestaan er verschillende soorten, dat maakt het boeiend 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.