DZV 2016 – Weekmenu #1

Tijdens de vastenperiode nemen heel wat mensen deel aan Dagen Zonder Vlees. Hoe meer mensen deelnemen, en hoe meer dagen ze deelnemen, hoe leuker dat is!
De grootste vraag die mensen zich stellen is: maar wat eet je dan? Om die mensen te inspireren post ik tijdens Dagen Zonder Vlees mijn weekmenu’s. Dit jaar heb ik mezelf de uitdaging ‘40 dagen variatie‘ gegeven: tijdens Dagen Zonder Vlees komen hier alleen gerechten op tafel die nog niet eerder werden klaargemaakt.

De foto’s die ik van de gerechten maak zijn met een smartphonecamera gemaakt, en aan de styling van de borden is geen extra aandacht geschonken. Zo zien jullie het eten zoals het écht is!

woensdag 10 februari: dag één van Dagen Zonder Vlees hebben we ingezet met goulash. En niet de eerste de beste goulash, maar goulash uit de nieuwste editie van De Groene Keuken Magazine. Ik gebruikte kikkererwten in plaats van seitan, wegens geen seitan in huis. Het was súperlekker, maar de porties waren zeer ruim.

Goulash - fiekefatjerietjes

donderdag 11 februari: donderdagavond zakten we af naar onze ouders, waar er een maandelijkse diaclub doorgaat van de plaatselijke reizigersvereniging. Mijn schoonbroer gaf er een fotopresentatie van zijn verblijf van drie maanden in Ethiopië. Dat konden we natuurlijk niet missen! Er was nog veel goulash over van woensdag, dus we aten de restjes op bij onze ouders.
(We gaan voor 40 dagen variatie, maar aangezien we met twee zijn, worden van sommige gerechten wel grotere porties gekookt, waar we dan meerdere dagen van eten.)

vrijdag 12 februari: opnieuw een lange avond! Vrijdagavond stond er een avondje comedy met Xander De Rycke op de planning. Ik maakte een pastasalade klaar. Vroeger (lees: toen ik wel nog volop rauwe groenten mocht eten) werd deze standaard klaargemaakt met tomaatjes en rucola, nu ging ik voor geroosterde pompoen en aubergine. De saus is een olijventapenade en ik voegde er ook nog geroosterde pijnbooompitten en stukjes olijf aan toe.

Pasta met olijventapenade en geroosterde groenten - fiekefatjerietjes

zaterdag 13 februari: ’s middags at ik een restje van de pastasalade van vrijdag op. ’s Avonds werd er gekookt, en ik ging van start met een nieuwe #kookboekweek. Deze maand kies ik voor ‘Vegan Delight’ en het eerste recept dat ik uitprobeerde was een soep met rode linzen, spinazie en tomaat. Ik halveerde de hoeveelheden, omdat ik ervan uit ging dat mijn man het niet zo lekker zou vinden, maar hij vond het heerlijk! We aten de maaltijdsoep met ciabatta.

Rodelinzensoep met spinazie en tomaten - fiekefatjerietjes

zondag 14 februari: zondagmiddag aten we een restje van de soep van zaterdag, en ’s avonds was het opnieuw tijd voor een nieuw recept uit ‘Vegan Delight’. Ik koos voor linzentorentjes met komkommersalade. Ik paste de hoeveelheden wel een beetje aan (ik wisselde de hoeveelheid quinoa en linzen om, en maakte maar de helft van de komkommersalade). De komkommersalade was lekker, maar we vonden allebei dat het linzen-quinoamengsel wat extra pit kon gebruiken.

Linzentorentjes met komkommersalade - fiekefatjerietjes

Doen jullie mee aan Dagen Zonder Vlees?
Wat aten jullie afgelopen week?

 

Advertenties