Hazelnoot-chocolademuffins

Hazelnoot-chocolademuffins - Fiekefatjerietjes

Dat we hier fan zijn van de combinatie hazelnoot-chocolade, dat moet ik jullie niet meer vertellen zeker? Ik hou heel erg van notendrinks: als je sojamelk in vb. muffins vervangt door een rijk smakende notendrink krijg je een hemels cakeje!
Notendrinks zijn ook geweldig om te gebruiken in smoothies of in havermoutpap. Naar ’t schijnt zijn er ook lekker in koffie, maar daar kan ik niet over meespreken🙂.

NODIG

(voor 12 muffins)

  • 1 cup (240 ml) hazelnootdrink
  • 1/3 cup (80 ml) plantaardige olie
  • 1/2 cup (90 gram) rietsuiker
  • 1 1/3 cup (185 gram) tarwe- of speltbloem
  • 3/4 tl baksoda
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 1/3 cup hazelnoten, fijngemixt
  • chocolate chips, hoeveelheid naar smaak

WERKWIJZE

Meng de natte ingrediënten (hazelnootdrink, plantaardige olie, rietsuiker) in een kommetje en meng de droge ingrediënten (bloem, baksoda, bakpoeder, zout, gemixte hazelnoten) in een andere kom. Voeg beide mengsels samen en roer er chocolate chips door.

Verdeel het deeg over 12 cupcakepapiertjes en bak de muffins ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Deze cakejes zijn heerlijk als ze nog een beetje lauw zijn🙂

Houden jullie ook zo van notendrinks?