Fieke vierde haar 31ste verjaardag

Maandag werd ik 31, en naar jaarlijkse gewoonte wordt er een feestje georganiseerd voor de vrienden. Ze zijn dat al jaar en dag gewoon, dat ze de zondag voor of na mijn verjaardag (zelfgebakken) vegan taartjes mogen komen eten, en de meeste kijken daar heel erg naar uit!

Dit jaar was een heel leuk feestje, want het was het eerste feestje in ons nieuwe huis!
Lees ook als: plaats voor iedereen om te zitten, parking voor de deur, geen trappen meer, licht, …

Op zaterdag stond ik bijna de hele dag in de keuken om vanalles te bakken. En ik knutselde er ook op los, want ik bestelde een feestprint bij Studio Lala, om het feestje een extra toets te geven! Ik was heel wat uren zoet met vlaggetjes snijden, waaiertjes maken, banners op stokjes kleven, … Veel werk, maar het is zó leuk!

Vlaggetjes 2 - Fiekefatjerietjes
Vlaggetjes 1 - Fiekefatjerietjes

De foto’s

Zoals elk jaar vergat ik om veel foto’s te maken… Voor de gasten aankwamen maakte ik snel enkele foto’s van de ‘dessert table voor’, maar toen de eerste vrienden binnen sijpelden was ik zo druk bezig met begroeten, cadeautjes in ontvangst nemen en drinken aanbieden dat ik niet meer aan mijn camera dacht. Pas toen iedereen weg was maakte ik nog een foto van de ‘dessert table na’. Het erge is dat ik elk jaar denk: volgende keer moet ik meer foto’s maken. Maar elke keer is het zó leuk dat ik helemaal  niet aan foto’s denk…

Dessert Table - voor - Fiekefatjerietjes

Dessert Table - na - Fiekefatjerietjes

Wat stond er op het menu?

Gebakjes 2 - Fiekefatjerietjes

Gebakjes 1 - Fiekefatjerietjes

  • Kokos-ananastaart
  • Chocolate Chip Cookies
  • Salted Caramel Cupcakes
  • Coffee Almond Crunch Cupcakes
  • Chocoladetaart
  • Smurfentaart ‘tropical’ (met mangoconfituur in plaats van abrikozenconfituur)
  • Frangipanetaart met frambozen

De eerste vier dessertjes komen uit het boek ‘Chloe’s Vegan Desserts‘ en maakte ik klaar voor #kookboekweek. Later deze week verschijnt nog een apart blogbericht over deze extra zoete #kookboekweek!

Koekjes 1 - Fiekefatjerietjes

Koekjes 2 - Fiekefatjerietjes

De vrienden kregen na afloop nog een zakje mee naar huis met daarin een zelfgebakken koekje.

Wat kreeg ik allemaal cadeau?

Cadeautjes - Fiekefatjerietjes

Leenboeken - fiekefatjerietjes

  • heel veel leuke kaartjes!
  • een boeket bloemen
  • zwarte-poezen-oorringen
  • een pot zelfgemaakte granola (heb ik al geproefd, LEKKER!)
  • The Oh She Glows Cookbook (merci, Kelly!)
  • een bon voor een foto op hout
  • een leuk pakket met de Flow, het Flow inzichtenboekje, een potje crème van Bodyshop en een zakje losse thee
  • een schattige agenda voor 2016 (ik ga nog even moeten denken wat ik ermee zal doen, want ik heb al een agenda…)
  • een gigantisch pakket leenboeken (vriendin Saar selecteerde uit haar collectie de boeken die zij het allerliefste heeft gelezen en gaf deze als cadeau, ik mag ze zo lang bijhouden als ik wil, maar moet ze wel terug geven)

Het zal jullie niet verbazen dat ik nog altijd aan het nagenieten ben van het leuke weekend! Mijn verjaardag was pas op maandag, dus op het werk trakteerde ik ook nog eens met taart. En ’s avonds gingen we uit eten, dus ik hoefde eens niet zelf te koken.

Nog eens bedankt aan alle vriendjes voor de geweldige middag! Jullie zijn geweldig!

52 gedachtes over “Fieke vierde haar 31ste verjaardag

    • Bedankt! Het is win-win: de vriendin in kwestie moest geen centjes uitgeven en ik heb geen overbodige spullen in huis (de reden waarom ik zelf geen romans koop is omdat ik ze maar één keer lees en ze er dan toch gewoon staan). Ik kijk er al heel erg naar uit, maar zal er wel even zoet mee zijn…

      Like

  1. Zo herkenbaar dat van die foto’s. Je taarten zien er echter heerlijk uit en op basis van de after-foto kan ik alleen maar vaststellen dat de vrienden ze ook heerlijk vonden. Leuk idee met die koekjes om mee te geven aan het einde van de dag.

    Like

  2. Gelukkige verjaardag!!
    Amai, naar uw feestjes wil ik ook wel komen, ze! Wat een plezante vormgeving en zo veel lekkers! Die ‘Salted Caramel Cupcakes’ klinken heerlijk!
    Geniet nog maar na! Feit dat ge geen foto’s hebt is bewijs genoeg dat het super leuk was!

    Like

  3. Amaaai, dat ziet er keigoed uit! Ben jij al bezig aan dat kookboek met het recept van die decadente chocoladetaart? 😉

    Toffe cadeautjes ook die je kreeg, dat Flow inzichtenboek heb ik hier ook liggen, al heb ik er voorlopig enkel nog maar snel in gebladerd. Misschien kan je dat kleine agenda’tje gebruiken om bijvoorbeeld elke dag van je 31e jaar (of gewoon 2016 natuurlijk) een blessing op te schrijven?

    Like

    • Voor een volledig boek heb ik nog niet genoeg recepten, helaas… Ik zou er beter een klein e-boekje of zo van maken denk ik!
      Ik heb de flow-agenda voor 2016 en was van plan om op het blad dat per maand wordt voorzien mijn blessings te noteren. Nog even denken wat ik met het agenda’tje ga doen. Misschien kan ik er iemand anders nog een plezier mee doen!

      Geliked door 1 persoon

  4. Maar dé taart is wel op foto geraakt, dus hoera! 🙂 Ik herken dat alleszins, dat van foto’s vergeten trekken ’s en ik vind het soms wel spijtig dat ik net van de leukste momenten in mijn leven geen fotoherinnering heb. Maar gelukkig heb ik nog een goed geheugen 🙂

    Like

    • Dankjewel! Ik ga zeker nog aan de slag met vlaggetjes en dergelijke. Vroeger deed ik dat nooit, maar het geeft zo’n leuke extra dimensie aan een feestje. En ik ben van plan de vlaggetjes nog even te laten hangen hoor 🙂

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.