Dit was 2015

Dat 2015 – het jaar waarin ik 30 werd – een bewogen jaar was, dat is het minste dat gezegd kan worden. Bewogen, maar ook boeiend! En over het algemeen ook een goed jaar. Tijd voor een overzicht!

Culinair

  • Begin 2015 deed ik (opnieuw) mee aan Dagen Zonder Vlees, en ik blogde de hele periode mijn weekmenu’s.
  • Er waren heel wat leuke food-events: ik bracht onder andere een bezoekje aan BioLicious in april, Vegan Summer Fest in augustus en Fair Festival in september.
  • Ook op het vlak van kookboeken was 2015 een succesvol jaar: ik reviewde ‘Veggie burgers, balletjes en broodbeleg‘ en ‘Ecozoet‘. Naast deze twee boeken voegde ik ook toe aan mijn collectie: Plenty More (Yotam Ottolenghi), Vegan (Sue Quinn), Groente uit Zee (Lisette Kreischer), het boek van De Groene Meisjes en Vegan Delight (Saskia Roeda).
  • In 2015 besloot ik het eens een maand zonder suiker te proberen. Mijn bevindingen waren positief en doorheen het jaar postte ik heel wat suikervrije recepten: onder andere muffins, bananenbrood en granolarepen.
  • Er werd ook aan twee wedstrijden deelgenomen: voor Lima ontwikkelde ik een frambozencheesecake en voor Imperial stuurde ik een recept voor hazelnootchocoladetaart in. Deze laatste wedstrijd won ik ook, en ik kreeg een bon van 200 € bij Dille & Kamille! Een deel van de prijs werd al uitgegeven: ik ging enkele weken geleden met de mama’s shoppen. Ik gaf hen allebei 25 € shoptegoed en liet mezelf ook eens gaan, vooral met wat decoratiespullen.

Dille en Kamille - Fiekefatjerietjes

  • De moestuin ten huize Fieke was een behoorlijk succes! Ondertussen zijn de zaden voor 2016 bij Velt besteld, dus ik droom alvast van de ‘nieuwe’ moestuin…
  • Ook in 2015 lanceerden Silke en ik #kookboekweek. Een groot succes, want we hebben al heel wat fans die trouw meedoen! Tot nu toe werd er hier al elke maand een nieuw kookboek uit de kast gekozen. De december-kookboekweek hebben jullie nog te goed. Geen hele week deze maand, maar er staan heel wat recepten uit ‘Plenty’ op ons menu voor oudejaarsavond.

Creatief

  • Ik werkte verder aan mijn lappendeken. In de update konden jullie zien dat alle lapjes af waren, maar ondertussen zit het lappendeken volledig in elkaar. Er zijn alleen nog een miljoenmiljard losse eindjes om in te weven…

Lappendeken - Fiekefatjerietjes

Blog

  • In maart ging ik naar de Big Blogameetup 2. Andere bloggers IRL ontmoeten is echt zó tof! Ik ben altijd wel een beetje verlegen op zo’n grote events, maar ik heb toch fijne herinneringen aan die avond!
  • Naar aanleiding van de geweldige ‘Meststoffen voor jouw blog’-cursus lanceerde ik een enquête. De resultaten waren hartverwarmend en ik kreeg er nog meer bloggoesting door.
  • In 2015 plaatste ik, inclusief dit bericht, 88 berichten.
  • De populairste berichten van 2015 waren: Hapje met quinoa, avocado en mango, Is plantaardig eten duur?Wortelcake (suikervrij), Frambozen-kokostaart en Frangipane.
  • Het bericht dat de meeste reacties kreeg was het lanceringsbericht van #kookboekweek.
  • 2015 was ook het jaar dat ik veel nieuwe lezers kreeg, die vooral heel enthousiast aan de slag gingen met reacties posten. Bedankt aan de top-5-van-de-meeste-reacties (Le petit requin, LJ, gerhildemaakt, loesjezaakjes en Julienne), maar natuurlijk ook heel erg bedankt aan alle andere lezers die een berichtje achterlieten. Jullie zorgen ervoor dat bloggen nog leuker wordt!
  • Enkele maanden geleden maakte ik een Instagram-account aan en begon daar ook heel wat foto’s te delen. Een leuke ontdekking van 2015!
  • Het blijft hier natuurlijk een receptenblog, maar 2015 werd het jaar waarin ik ook over andere dingen ging bloggen. De állerbeste ontdekking van 2015 is toch wel het lezen. Nu we verhuisd zijn, ben ik verder onderweg naar het werk en de tijd op de bus besteed ik aan boeken lezen. Ik besloot mee te doen aan de Verbeelding Book Challenge 2015 en dat is echt een groot succes geweest. Zo veel schone boeken gelezen al dit jaar, maar écht! Later deze week verschijnt mijn laatste update en ik kan jullie al vertellen dat ik de challenge heb kunnen voltooien. Binnenkort komt er ook een blogpostje aan met mijn favoriete boeken van 2015!

Persoonlijk

  • 2015 begon – na het leuke feestje voor mijn 30ste verjaardag – met heel wat inpakwerk naar aanleiding van de verhuis. Het duurde eventjes voor we helemaal gesetteld waren (veel uitpakken, en onze draai vinden in een nieuwe gemeente), maar we waren het snel gewoon. Er is nog véél werk, maar we hebben nu ons eigen stekje en ik word nog elke dag heel erg blij van mijn nieuwe keuken!

Keuken - Fiekefatjerietjes

  • Over het algemeen was 2015 een behoorlijk positief jaar, maar er waren ook trieste momenten: we moesten van drie geliefden afscheid nemen. In het voorjaar overleed mémé L., in de zomer moest ik afscheid nemen van vriendin S. en enkele weken geleden verliet ook mémé A. ons.
  • Gelukkig waren er ook heel fijne gebeurtenissen. Met stip het hoogtepunt van 2015: de geboorte van Tiebe, het kindje van mijn broer én mijn metekindje. Ondertussen is Tiebe een flinke baby van bijna 8 maand geworden. Ik vind hem mooi, lief, schattig én ook stoer, maar oordeel vooral zelf:

Tiebe - Fiekefatjerietjes

Wat brengt 2016?

  • Uiteraard weer heel wat nieuwe recepten, elke maand een #kookboekweek en andere culinaire tips!
  • In 2016 wil ik ook graag opnieuw deelnemen aan de Verbeelding Book Challenge. Want hoera o hoera, er komt een nieuwe editie! Voor deze editie plan ik maandelijkse leesupdates, omdat ik het afgelopen jaar behoorlijk frustrerend vond om telkens drie maand te moeten wachten voor ik mijn gelezen boeken met jullie kon delen!
  • Binnenkort komt er nog een leuke give-away aan.
  • Verder laat ik het een beetje op me af komen, wat van moeten, daar wordt niemand gelukkig van 🙂
  • Suggesties zijn altijd welkom!

Hopelijk vonden jullie het hier even plezant als ik! Ik hoop dat jullie allemaal een fantastisch 2016 beleven, en hoop jullie hier even massaal terug te mogen zien :-).

33 gedachtes over “Dit was 2015

  1. Ik ben nog maar net begonnen met je te volgen 😉
    Die eindjes van je lappendeken, dat is ook waar ik altijd tegenop zie bij het haken 😀

    Wat een mooie keuken – lijk van kleur wel wat op die van ons.

    Like

    • Welkom, Ilse!
      We zijn nog altijd blij dat we voor een ‘houten’ keuzen hebben gekozen, in plaats van wit. Geeft meteen wat extra warmte aan het interieur!
      En dat lappendeken: dat het maar snel écht winter wordt, dat is een ideaal werkje voor ’s avonds in de zetel…

      Like

  2. Zo te lezen een heel boeiend (blog)jaar achter de rug. En ook in 2016 blijf ik jouw blog graag volgen. Fijne eindejaarsfeesten alvast en een minstens even boeiend en bewogen nieuw jaar.

    Like

  3. Dat Tiebe mooi, lief, schattig én stoer is kan ik alleen maar bevestigen na het zien van de laatste foto. Je lappendeken ziet er ook super uit. Het nodigt echt uit om er onder weg te duiken. Op zich zou ik er zelf ook wel één willen maken. De granny squares zie ik perfect zitten, maar het instoppen van al die draadjes … tja dat is toch echt mijn minst favoriete gedeelte.

    Like

    • Het deken is vrij zwaar vind ik qua gewicht. Met de lapjes haken ben ik ook best lang bezig geweest, er is zelfs een periode geweest dat ik een tijd niet heb gehaakt omdat ik geen lapjes meer kon zien! Ik zal nog wel heel wat uurtjes zoet zijn met draadjes instoppen hoor…

      Geliked door 1 persoon

  4. Lijkt mij een heel fijn jaar geweest te zijn! Hopelijk wordt 2016 nog mooier, waarbij ik vooral hoop dat je dit jaar geen afscheid moet nemen van mensen die je dierbaar zijn, want hoe fantastisch een jaar voor de rest ook is, dat hakt er hoe dan ook in.

    En ik klikte ook even door naar je Instagram: gelukkige verjaardag!! 🙂

    Like

    • Afscheid nemen is nooit leuk, maar het hoort (meestal) bij het leven. Maar drie mensen op één jaar tijd, dat is écht te veel.
      Dankjewel voor de wensen :-). Er komt nog een verjaardagsfeestpostje aan binnenkort!

      Like

      • Nee, dat is het he, het hoort wel bij het leven, maar drie per jaar is gewoon te veel. Al helemaal als het jonge mensen zijn (zoals S. bij jou en een van Johans beste vrienden bij ons); ik bedoel, vrienden die sterven, dat hoort te gebeuren als we allemaal 80 zijn en versleten, niet nu!

        Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.