3 x koekjes inpakken

Zondag postte ik 4 ideetjes voor lekkere kerstkoekjes. Je kan de koekjes natuurlijk allemaal zelf opeten, maar nog leuker is om ze cadeau te geven!
Koekjes zijn ideaal als cadeau, want ze bewaren vrij lang.

De eenvoudigste manier om zelfgebakken koekjes cadeau te geven is om ze in een koekjestrommel te stoppen. Die zijn zo’n beetje overal te koop, maar check zeker ook eens de kringloopwinkel!

Vandaag gaan we voor enkele creatievere oplossingen. Deze vragen een beetje extra werk, maar je kan er wel een persoonlijke toets mee aan je cadeautje geven!

Papieren zakjes

Wil je koekjes individueel, of per twee, cadeau geven? Misschien heb je een jarige zoon of dochter die op school wil trakteren met zelfgemaakte koekjes? Of misschien wil je iedereen van de familie met Kerstmis een koekje geven? Dan zijn papieren zakjes een leuk idee! Je kan ze vinden bij vb. Ava.

Kerstkoekjes inpakken 1 - Fiekefatjerietjes

Kerstkoekjes inpakken 2 - Fiekefatjerietjes

Kerstkoekjes inpakken 3 - Fiekefatjerietjes

Kerstkoekjes inpakken 4 - Fiekefatjerietjes

De zakjes kan je naar hartenlust versieren met stempels, washi-tape, lintjes en strikjes, labeltjes, …
Je kan de zakjes afsluiten met een stukje tape, of met een tandenstoker.

TIP: koekjes bevatten meestal wel wat vet, dus voor je ze in de papieren zakjes stopt kan je ze best eerst even in een stukje boter- of bakpapier verpakken. Zo krijg je geen vetvlekken op de papieren zakjes.

Een glazen bokaal

Kerstkoekjes inpakken 5 - Fiekefatjerietjes

Een duurzame oplossing: de herbruikbare bokaal! Je ziet meteen wat erin zit, maar als je kiest voor een mooie bokaal heb je geen extra inpakpapier nodig vind ik! Deze bokaal vond ik bij Action (1,49 €). De koekjesbokaal kan je versieren met een mooi lint en een labeltje.

Maak zelf eens een doosje

Kerstkoekjes inpakken 6 - Fiekefatjerietjes

Kerstkoekjes inpakken 7 - Fiekefatjerietjes

Het leukste idee bewaarde ik voor laatst! Al een hele tijd wil ik schrijven over een fantastische website, maar ik vond nog niet eerder een leuke insteek. Maar nu wil ik jullie heel graag kennis laten maken met templatemaker.nl!

Maarten en Anneke, de bedenkers van templatemaker.nl, ken ik al een hele tijd. Hun creativiteit en vindingrijkheid is eindeloos!
Ze ontwikkelden een interactieve website, waarop je allerhande templates voor doosjes samen kan stellen. Iedereen kent wel rechthoekige en ronde doosjes, maar ook ster- en hartvormige doosjes zijn mogelijk. Of zelfs een twaalfvlakkig doosje, als je eens gek wil doen.
Alle doosjes kan je naar eigen wens aanpassen. Als je alle afmetingen hebt ingegeven kan je het patroon meteen printen, of opslaan als PDF.
Alle patronen zijn gratis, en je hoeft geen profiel op de website aan te maken.

Voor de koekjes testte ik de ‘Gift Box‘ en de ‘Cake Slice Box‘. Als je de koekjes eerst opmeet, kan je daarna doosjes maken die perfect passend zijn voor de koekjes. Schattig, toch?

Om de doosjes te maken gebruikte ik karton van Hema (dit kan je zowel effen als met een patroontje kopen).

TIP: koekjes bevatten meestal wel wat vet, dus voor je ze in de doosjes stopt kan je ze best eerst even in een stukje boter- of bakpapier verpakken. Zo krijg je geen vetvlekken op de doosjes.

Blijf zeker volgen de komende dagen, want deel 3 komt eraan! Dan post ik hier leuke ideeën om cadeautjes in te pakken, mét shoplijstjes voor benodigdheden en een leuke kortingsactie!

 

Geven jullie al eens koekjes cadeau? En hebben jullie zin gekregen om zelf aan de slag te gaan en verpakkingen te knutselen?

Advertenties