#kookboekweek | november 2015

kookboekweek

Mijn #kookboekweek van november kaderde in de ‘november suikervrij’-uitdaging. Ik besloot de twee uitdagingen te combineren en koos voor het boek ‘Lisette in Luilekkerland’. Omdat dit een boek is met allemaal zoete gerechten leek het mij een beetje te veel van het goeie om minstens drie recepten in één week uit te proberen, dus ik veranderde uitzonderlijk de spelregels en mocht de hele maand november uit het boek koken.

lisette in luilekkerland

Ik ga meteen eerlijk zijn: deze #kookboekweek is niet geslaagd. Er werden maar twee recepten uit het boek getest. Ik hoor jullie al denken: allé nu, al die lekkere gebakjes, en maar twee keer gebakken? Daar zijn twee grote redenen voor:

  1. De recepten in het boek zijn niet allemaal suikervrij (ik dacht dat dat wel zo was). Heel wat recepten bevatten toch nog vb. rietsuiker. De recepten in het boek hadden soms ook heel rare verhoudingen, en je hebt vaak grote hoeveelheden van suikervervangers nodig waardoor het geheel wel vrij duur wordt.
  2. Om heel eerlijk te zijn: door met véél minder suiker te leven is mijn drang naar zoet voor een groot stuk verdwenen. Ik werd niet meer blij van een gebakje, en het smaakte me ook niet écht. Ik genoot veel meer van een stuk fruit!

Maar goed, ik testte toch twee recepten uit het boek!

 

Double Fudge Chocolate Brownies, p. 40

6tag_111115-160809

Dit was een recept dat Bart uitkoos en het was echt heel lekker. Je proeft natuurlijk wel dat het zonder suiker is, en vooral Bart merkte dat verschil op. Een heel goed alternatief voor de klassieke brownies die vol suikers en vetten zitten!

Autumn Fall Ginger Bread, p. 85

6tag_191115-102517

Deze cake was heel kruidig, ik hou enorm van herfstige specerijen. Ook de gember zorgde voor een verwarmende toets. De cake was wel iets te lang gebakken waardoor hij vrij droog was. Ik gebruikte de baktijden uit het boek, maar volgende keer bak ik deze cake iets minder lang.

Momenteel ben ik aan het schrijven aan de update van ‘november suikervrij’. Binnenkort kunnen jullie dus lezen hoe het is geweest. Nog even geduld! 🙂

December wordt een nieuwe maand voor #kookboekweek en dat wordt leuk want er staan heel wat feestjes gepland. We koken voor onze ouders met oudejaarsavond, dus het lijkt me leuk om hiervoor een kookboek uit mijn kast te kiezen. Ik denk er nog even over na welk boek het zal worden…

Ondertussen reageerden al heel wat mensen op onze challenge, en enkelen onder hen deden al van#kookboekweek!
Volgende bloggers postten afgelopen tijd een update:

  • Greet koos in oktober voor ‘De Vegetarische Ontdekking’
  • Opgewekte Kapucijnaap scoorde ‘Vegadutchie’ bij de bibliotheek en kookte er de hele week uit
  • La Jungfrau maakte er een heuse kookboekmaand van en kookte uit ‘Jeroen Meus’ en ‘500 soepen’

Doen jullie mee met #kookboekweek? Laat gerust een linkje naar je blog in de comments als je al meegedaan hebt, dan vul ik dit aan in het lijstje hierboven!