#wereldveggiedag

#wereldveggiedag

Gisteren, 1 oktober, was het Wereld Veggie Dag. Heel wat mensen beloofden om vegetarisch te eten, maar hier was dat nu niet echt een opgave. Ik beloonde mezelf met een etentje bij Lekker Gec. Samen met een vriendin schoof ik aan aan een heerlijk buffet. Het was van in mijn studentenjaren geleden dat ik daar nog was gaan eten, maar het blijft er heel erg lekker! Kort nadat ik er voor het laatst was geweest veranderden ze hun formule: geen dagschotels meer, maar een buffet waarbij je zelf kon opscheppen en waarbij je bord aan de kassa werd gewogen.

Op ons bord: quinoa, pompoenstoemp, gebakken prei, ratatouille, boontjessalade en een tofuflapje. Heerlijk herfstige kost!

Na het etentje fietste ik terug naar huis, het was al donker geworden. De dagen worden echt wel korter…

Gisteren stond mij ook nog een leuke verrassing te wachten. Ineens werd ik overspoeld met mailtjes en berichtjes. “Sofie, ge staat in de gazet!”
En ja hoor, mijn blog wordt vermeld in een artikel over vegetarische foodbloggers op HLN, naast andere grote bloggers als vb. Dorien Knockaert. Een heel leuke vermelding, die ook zorgt voor heel wat extra bezoekers hier. Kom maar halen, die vegetarische/plantaardige receptjes!

En nu, op naar World Vegan Day (1 november)!

Wat aten jullie op #wereldveggiedag?

35 gedachtes over “#wereldveggiedag

  1. Hier is het ook altijd veggiedag hehe, al eet mijn vriend wel nog af en toe een stukje vis.
    Wij aten gisteren een restje chili sin carne met nacho chips!

    Like

  2. Ik at veggie spaghetti, d.w.z. volkorenspaghetti met een saus van tomaten, wortel, champignon, rode en groene paprika en linzen. Was eigenlijk ook een restje diepgevroren saus. Lekker!

    Like

  3. Mijn man en ik zijn geen vegetariërs, maar vermits ik zo gevarieerd mogelijk probeer te koken staat er wel regelmatig een vegetarische maaltijd op tafel. Deze week nog iets meer als anders. Gisteren stond er prei in witte saus met aardappel en een groenteburger op het menu, vanavond eten we een aardappelkoek met tomaat, mozzarella en rozemarijn.

    Like

  4. ik maakte chili sin carne en het was heerlijk. Jammer genoeg ging ik op restaurant, kon ik er dus niet (teveel) van eten, en hebben mijn huisgenoten niets over gelaten.
    Proficiat met je vermelding trouwens 😉

    Like

  5. Ik kookte – en at- samen met de deelnemers van mijn kookworkshop het Wereldveggiedag-gerecht, boerenkoolcannelloni met pompoensaus. Echt een aanrader als je hem nog niet gemaakt/geproefd hebt 😉

    Geliked door 1 persoon

  6. Wat leuk, zo’n vernoeming in de krant! Ik snap wel dat je daar heel trots van word 🙂
    Het is je van harte gegund, want je hebt echt een leuke blog!

    Like

    • Dankjewel! Eens je de naam kent blijft het wel hangen denk ik, en veel mensen gebruiken ook een RSS-reader of zijn geabonneerd op de blog dus hoeven mijn naam niet te onthouden. Maar had ik 6 jaar geleden geweten wat ik nu weet, ik had misschien toch wel een andere naam gekozen 🙂

      Geliked door 1 persoon

  7. Ik eet tegenwoordig (sinds de Dagen zonder Vlees van dit jaar) veel meer veggie, dit tot steeds groter ongenoegen van het lief die niet meer content is met af en toe gehakt of een stuk kip of een worst (hoewel hij de veggiegerechtjes ook wel lekker vindt elke keer). (Ik ben helemaal niet goed in het bakken of braden van grotere stukken vlees, dus doe ik daar ook geen moeite meer voor.) Ik moet dus een beter evenwicht vinden, tussen veggie en echt vlees-vlees, want anders eet hij niet meer thuis denk ik 🙂

    Like

      • De mijne kookt ook niet dus ik ben van het principe ‘eten wat de pot schaft’ en ik ben toch wel een klein beetje ontploft toen hij durfde te klagen. Maar anderzijds, de liefde van een man gaat door de maag, dus misschien moeten we wat vaker op restaurant gaan voor zijn goed stukske vlees…

        Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.