Gisteren, 1 oktober, was het Wereld Veggie Dag. Heel wat mensen beloofden om vegetarisch te eten, maar hier was dat nu niet echt een opgave. Ik beloonde mezelf met een etentje bij Lekker Gec. Samen met een vriendin schoof ik aan aan een heerlijk buffet. Het was van in mijn studentenjaren geleden dat ik daar nog was gaan eten, maar het blijft er heel erg lekker! Kort nadat ik er voor het laatst was geweest veranderden ze hun formule: geen dagschotels meer, maar een buffet waarbij je zelf kon opscheppen en waarbij je bord aan de kassa werd gewogen.
Op ons bord: quinoa, pompoenstoemp, gebakken prei, ratatouille, boontjessalade en een tofuflapje. Heerlijk herfstige kost!
Na het etentje fietste ik terug naar huis, het was al donker geworden. De dagen worden echt wel korter…
Gisteren stond mij ook nog een leuke verrassing te wachten. Ineens werd ik overspoeld met mailtjes en berichtjes. “Sofie, ge staat in de gazet!”
En ja hoor, mijn blog wordt vermeld in een artikel over vegetarische foodbloggers op HLN, naast andere grote bloggers als vb. Dorien Knockaert. Een heel leuke vermelding, die ook zorgt voor heel wat extra bezoekers hier. Kom maar halen, die vegetarische/plantaardige receptjes!
En nu, op naar World Vegan Day (1 november)!
Ik at gisteren ‘spaghetti van eergisteren’. Gewoon een overschotje dus, niks ‘feestelijks’. Maar hier is dan ook elke dag veggiedag.
LikeGeliked door 1 persoon
Niks mis met restjes, ’t is hier ook vaak van restjes (aangezien ik regelmatig voor twee dagen kook) 🙂
LikeLike
Hier is het ook altijd veggiedag hehe, al eet mijn vriend wel nog af en toe een stukje vis.
Wij aten gisteren een restje chili sin carne met nacho chips!
LikeLike
Mmmm, ik moet dringend nog eens chili sin carne op het menu zetten!
LikeLike
Zo leuk dat je blog in de krant staat! En terecht, dat ook.
LikeGeliked door 1 persoon
Ik at gisteren fusilli met gevulde courgetterolletjes en grana padano. Suuuperlekker!!!
LikeLike
Mmm, gevulde courgetterolletjes, dat klinkt héérlijk!
LikeLike
Normaal kook ik voor hen apart maar gisteren gaf ik de kindjes ‘kip’ van de vegetarische slager. Ze vonden het super. 🙂
LikeLike
Die heb ik nog nooit klaargemaakt. Moet ik dringend eens doen!
LikeLike
Ik at veggie spaghetti, d.w.z. volkorenspaghetti met een saus van tomaten, wortel, champignon, rode en groene paprika en linzen. Was eigenlijk ook een restje diepgevroren saus. Lekker!
LikeLike
Altijd lekker, spaghetti!
LikeLike
Mijn man en ik zijn geen vegetariërs, maar vermits ik zo gevarieerd mogelijk probeer te koken staat er wel regelmatig een vegetarische maaltijd op tafel. Deze week nog iets meer als anders. Gisteren stond er prei in witte saus met aardappel en een groenteburger op het menu, vanavond eten we een aardappelkoek met tomaat, mozzarella en rozemarijn.
LikeLike
Heerlijk! Prei in witte saus is iets wat wij in de winter ook vaak eten. Soms in een ovenschotel met ‘gehakt’ en puree 🙂
LikeLike
ik maakte chili sin carne en het was heerlijk. Jammer genoeg ging ik op restaurant, kon ik er dus niet (teveel) van eten, en hebben mijn huisgenoten niets over gelaten.
Proficiat met je vermelding trouwens 😉
LikeLike
Hopelijk was je eten op restaurant minstens even lekker als je chili 🙂
En dankjewel, die vermelding was een complete verrassing maar is wel heel erg leuk!
LikeLike
Leuk! Ik at gister net als altijd vegetarisch 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Ik at lekkere pompoenquiche met feta en een tomatensalsa erbij. Heerlijk!
LikeLike
Mmm! Alles met pompoen is lekker 🙂
LikeLike
Ik kookte – en at- samen met de deelnemers van mijn kookworkshop het Wereldveggiedag-gerecht, boerenkoolcannelloni met pompoensaus. Echt een aanrader als je hem nog niet gemaakt/geproefd hebt 😉
LikeGeliked door 1 persoon
Nog niet geproefd, en ook nog niet gemaakt. Moet ik precies wel eens doen 🙂
LikeLike
Bij ons is donderdag veggiedag. Allez dat proberen we toch… Sinds we hebben meegedaan aan Dagen Zonder Vlees. Niets speciaals gekookt… kaasburgers met bloemkool.
LikeLike
Het hoeft niet speciaal te zijn om lekker te zijn 🙂
LikeLike
Wow, ziet er heerlijk uit ! ❤️👌
LikeLike
Ik was veggiedag helemaal vergeten. Maar heel toevallig heb ik toch geen vlees of vis gegeten gisteren..
LikeLike
Haha, geweldig!
LikeLike
Leuk, die vermelding op HLN! Ik at op wereldveggiedag ook een overschotje pasta. Lekker en plantaardig.
LikeLike
Hoera voor restjes!
LikeLike
Wat leuk, zo’n vernoeming in de krant! Ik snap wel dat je daar heel trots van word 🙂
Het is je van harte gegund, want je hebt echt een leuke blog!
LikeLike
Dankjewel, hier ga ik van blozen…
LikeLike
Proficiat met je vermelding! Helemaal terecht wat mij betreft! Al vind ik die “haast onuitspreekbare blognaam” wel wat overdreven, zoo moeilijk is die nu toch ook weer niet 🙂
LikeLike
Dankjewel! Eens je de naam kent blijft het wel hangen denk ik, en veel mensen gebruiken ook een RSS-reader of zijn geabonneerd op de blog dus hoeven mijn naam niet te onthouden. Maar had ik 6 jaar geleden geweten wat ik nu weet, ik had misschien toch wel een andere naam gekozen 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Ik eet tegenwoordig (sinds de Dagen zonder Vlees van dit jaar) veel meer veggie, dit tot steeds groter ongenoegen van het lief die niet meer content is met af en toe gehakt of een stuk kip of een worst (hoewel hij de veggiegerechtjes ook wel lekker vindt elke keer). (Ik ben helemaal niet goed in het bakken of braden van grotere stukken vlees, dus doe ik daar ook geen moeite meer voor.) Ik moet dus een beter evenwicht vinden, tussen veggie en echt vlees-vlees, want anders eet hij niet meer thuis denk ik 🙂
LikeLike
Ai… Kan je hem niet foppen met nepvlees? 🙂
Mijn man eet ook nog vlees, maar hij kookt niet. De meeste gerechten die ik klaarmaak eet hij toch met veel smaak op!
LikeLike
De mijne kookt ook niet dus ik ben van het principe ‘eten wat de pot schaft’ en ik ben toch wel een klein beetje ontploft toen hij durfde te klagen. Maar anderzijds, de liefde van een man gaat door de maag, dus misschien moeten we wat vaker op restaurant gaan voor zijn goed stukske vlees…
LikeLike
Als er hier commentaar komt zeg ik altijd: “als je denkt dat je het beter kan moet je ’t zelf doen”. Dan is het rap gedaan met commentaar geven 😉
LikeGeliked door 1 persoon