Een dikke week geleden lanceerden Silke en ik #kookboekweek. Alle info kan je HIER lezen!
Omdat september toen nog niet ten einde was besloot ik nog snel een kookboek uit de kast te pakken, zodat ik nog een #kookboekweek kon doen in september!
Het boek dat ik uitkoos voor september was ‘Vegan‘ van Sue Quinn, mijn laatste aanwinst! Een heel mooi boek met superleuke recepten. Het duurde dus niet lang voor ik enkele keuzes gemaakt had!
Op 18 september was Eva, één van mijn beste vriendinnen, jarig en we nodigden haar op zaterdag uit bij ons thuis om te komen eten. Ik stelde een menu samen en in één klap werden drie recepten uit het boek klaargemaakt.
De uiensoep (p. 100) stond als voorgerecht op het menu. Ik had nog nooit eerder uiensoep gemaakt, maar wou dit al lang eens proberen omdat ik vroeger wel eens zo’n soep had gegeten en die best lekker vond. In dit recept zitten ook paddenstoelen, wat de soep een extra touch geeft. Lekker!
Het hoofdgerecht: risotto met geroosterde bloemkool en tahinroom (p. 174). Een toprecept! De tahinroom geeft de risotto een speciale toets, en de smaak gaat geweldig goed samen met de bloemkool. Dit receptje komt hier vaker op tafel!
Voor het dessert gaf Eva als tip ‘iets met chocolade’. Het mag al eens decadent zijn, je wordt tenslotte maar één keer dertig :-). Deze taart, de chocolade-fudgetaart van p. 220, is een heel smeuïge cake, overgoten met een chocoladesaus. Wie kan dat nu niet lekker vinden?
Op zondag waren er natuurlijk restjes. Ik roosterde mijn allereerste eigen gekweekte pompoen van dit jaar in de oven en at hierbij restjes van de risotto en de bloemkool.
Vorige week woensdag maakte ik deze heerlijke groentecurry (p. 194). Ik deed wel een beetje van lazy housewife en zo, en gebruikte currypasta uit een potje in plaats van ze zelf te maken. Meestal ben ik pas na 18 uur thuis van ’t werk en dan heb ik niet veel tijd en zin om zo’n dingen from scratch te maken… Maar o, wat heb ik gesmuld van deze curry! Zó lekker! Het enige minpuntje vond ik dat er geen eiwitbron in de curry zat. Volgende keer doe ik er kikkererwten of tofu of linzen bij!
(Van deze curry konden we twee dagen met twee van eten.)
Het laatste recept was de keuze van mijn man. Eén keer per maand móet hij een recept kiezen, dat is de deal. Op vrijdag begon ik wat vroeger te werken, waardoor ik ook wat vroeger thuis was. Er stond Shepherd’s Pie (p. 198) op het menu, en daar heb ik m’n tijd wel voor kunnen gebruiken. Dit gerecht wordt eerst klaargemaakt op het vuur, waarna het nog een tijdje in de oven moet. Veel werk, maar terwijl de ‘Pie’ in de oven zat, ruimde ik de keuken op. De Shepherd’s Pie was niet slecht, maar ik heb al betere versies klaargemaakt. Jammer, maar dit recept komt wellicht niet meer op het menu.
Ondertussen reageerden al heel wat mensen op onze challenge, en enkelen onder hen deden al van #kookboekweek!
Volgende bloggers postten afgelopen week al een update:
- Silke kookte uit ‘Chloe’s Kitchen’
- Kelly kookt deze week uit ‘The Oh She Glows Cookbook’
- Kelly deed ook al mee, en koos voor ‘Thursday Dinners’
- Greet koos hetzelfde kookboek als ik: ‘Vegan’
Binnenkort kies ik een boek voor oktober. Dat wordt een moeilijke keuze, maar aan opties geen gebrek…
Doen jullie mee met #kookboekweek? Laat gerust een linkje naar je blog in de comments als je al meegedaan hebt, dan vul ik dit aan in het lijstje hierboven!
Leuk om al die recepten uit te proberen! Die risotto lijkt me wel heel lekker trouwens!
LikeLike
Ik probeer er vanaf nu een maandelijkse gewoonte van te maken! Die risotto is écht superlekker 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Zier er lekker uit allemaal!
Ik doe mee vanaf oktober, heb momenteel geen kookboekentijd. Ondertussen geniet ik wel van jullie posts 🙂
LikeLike
Ik ben al benieuwd naar jouw posts 🙂
LikeLike
Yeah voor het feit dat je de lazy housewife in jezelf even buiten liet! Moet kunnen! De curry ziet er lekker uit, ik zou niet kunnen zeggen of de currypasta al dan niet uit een potje kwam 😉
En dikke HOERA voor de allereerste zelf gekweekte pompoen!
LikeLike
De smaak zal wellicht anders geweest zijn, omdat de samenstelling van elke currypasta anders is. Maar ’t was heel lekker :-).
Er volgen nog veel meer pompoenen, nomnomnom!
LikeLike
Oh my, daar is die taart weer! Die geeft mij echt “my precious”-neigingen, niet normaal!
Ajuinsoep komt hier in de winter wel vaker op tafel, dat is echt zo’n soep voor als het buiten heel koud is en je dan binnen lekker kan opwarmen met zo’n tas hete soep, vind ik. Ben wel benieuwd naar die versie met champignons; heb er nog nooit aan gedacht om dat er eens in te doen.
Ik deed vorige week in een light-versie mee: drie recepten, maar wel uit twee verschillende kookboeken (regels niet goed gelezen 😉
Vermoedelijk blog ik er nog over, maar er is momenteel veel te veel te schrijven en veel te weinig tijd, dus misschien hou ik het tot ik eens effectief drie recepten uit één en hetzelfde boek gemaakt heb 🙂
LikeLike
We moeten precies ooit eens van blogmeeting-met-decadente-chocoladetaarten doen hé? 😉
De regels zijn richtlijnen, je kan er natuurlijk altijd je eigen draai aan geven!
LikeGeliked door 1 persoon
Oh leuk die kookboekweek! Ik post soms wel eens kookbookreview waarvoor ik dan mijn 2 favoriete recepten nog eens klaarmaak. Maar deze challenge is erg leuk voor de kookboeken die al wat langer op de kookboekenplank zijn blijven staan. Ik doe (binnenkort) mee 🙂
LikeLike
Super, ik kijk uit naar je blogposts!
LikeLike
Amai, die geroosterde pompoen ziet er goed uit! Ik ben al aant uitkijken naar lekkere pompoensoep, mmh. Stiekem doe ik toch een beetje mee aan de kookboekenweek want ik heb deze week weer een Hellofreshbox in huis gehaald! Dat is toch een beetje hetzelfde, nee? 🙂
LikeLike
Elk jaar kijk ik weer uit naar de herfst, voor (onder andere) geroosterde pompoen 🙂
Ga je nog bloggen over Hello Fresh? Altijd benieuwd naar ervaringen van anderen!
LikeLike
“Vegan” is een heel leuk boek 🙂 Ik heb het ook al aan veel mensen aangeraden omdat de recepten zo divers zijn. De groentecurry ziet er heerlijk uit, en die chocoladetaart!!!! *kwijl*
De gerechten die ik er al uit gemaakt heb waren ook bijna allemaal lekker.
LikeLike
Ik vind het vooral leuk om ook is te zien hoe die maaltijden uit zo’n boek er in het dagelijkse leven uitzien. Lees: zonder extra belichting én vele werkuren van een culinaire fotograaf.
LikeLike
Wel, voor deze berichten zijn alle foto’s smartphonefoto’s van de gerechten zoals ze op ons bord komen. Dus inderdaad zonder styling en zo!
LikeLike
Het begint nu echt te kriebelen om mijn kookboekenkast in te duiken, een boek te kiezen en ermee aan de slag te gaan 🙂 🙂
Die chocoladetaart amaaaai *kwijl*
LikeLike
Waar wacht je op? Oktober telt nog genoeg dagen voor een kookboekweek! 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
[…] september koos ik mijn laatste nieuwe kookboek voor #kookboekweek. In oktober besloot ik te gaan voor één […]
LikeLike