Fair Festival in 9 beelden

Fair Festival 1

Afgelopen zaterdag was er de derde en laatste editie van Fair Festival. Het was een druk weekend voor ons, dus ik kon er helaas maar eventjes zijn.
Het bezoekje was kort maar leuk, en ook een beetje fris!

Ik had precies ook de indruk dat niet alle stands die op de website aangekondigd stonden er waren. Maar dat kan ook liggen aan het feit dat het een beetje snel snel moest aan. Mijn impressie:

Fair Festival 2

Er waren heel wat stands van bioboeren, groentepakketten en zelfplukboerderijen. (Stads)tuinieren is in! Ik praatte er even met de mensen van ’t Ambrozijn (elke zondagvoormiddag zijn ze te vinden aan het station Gent-Sint-Pieters) en Oogstgoed (een zelfplukboerderij in Gentbrugge waar je voor een vast bedrag per jaar mag oogsten wat je wil). Voor ons minder interessant, omdat we zelf een moestuin hebben. Maar deze initiatieven vind ik geweldig!

Fair Festival 3

Ook Bite Back was van de partij. Als je vaak naar bio-/eco-/veggie-/vegan-beurzen gaat leer je al snel heel wat gezichten kennen en de mensen van Bite Back zijn slechts één voorbeeld van supertoffe mensen! Ik praatte er even met de man van Sara van De Groene Keuken en voegde twee nieuwe kookboeken toe aan mijn wishlist (Julie Natuurlijk en Vegan). Elk zijn hobby/verzameling! 🙂

Fair Festival 4

De producten van Cîme verdienen zeker ook een plaatsje in deze blogpost! Aan de stand kon je een gratis huidverzorging laten doen, en je kon alle producten testen. De olie was heerlijk zacht en rook ook geweldig! Momenteel kan ik, omwille van huidproblemen, niet alle producten gebruiken, maar deze hou ik zeker in ’t achterhoofd voor als mijn huid is hersteld!

Fair Festival 5

Vrolijk word ik, van deze kleurtjes! Bij Tintelijn kan je ecologische verf kopen. Wie dacht dat deze verf alleen beschikbaar is in beige, okergeel en terracotta heeft fout gedacht, want je kan deze verf met de mengmachine in alle NCS-kleuren laten mengen. Kleurenwaaiers zijn ter beschikking in de winkel en mogen geleend worden. En het prijskaartje? Volgens de eigenaar goedkoper dan Levis-verf! Ik weet al waar ik naartoe ga als we hier zullen schilderen :-).

Fair Festival 6

Niet alleen van kleurtjes word ik vrolijk, maar ook van leuke patroontjes! Elke keer als ik op een beurs bij een stand van Georgette langs kom, zeg ik tegen mezelf: geen stof kopen zonder project. Ik moet precies écht dringend een project bedenken!

Fair Festival 7

Bij Eurabo kan je heel wat FSC-hout en ecologische bouwmaterialen aankopen, maar hun stand trok mijn aandacht omdat je er een bijenhotel kon maken. Helaas geen tijd om het daar te proberen, maar dit staat zeker op mijn to-do-voor-de-tuin-lijstje!

Fair Festival 8

De standhouder van dit handwerk vind ik precies niet terug op de site, maar hoe cool zijn deze Minion-handwarmers? Banana!

Bij de School van Ayurveda kon je heerlijke instant vegan chai proeven. Ik kocht er een potje met chocoladesmaak. Thuis maakte ik meteen een tas, om mezelf een beetje op te warmen. Ik gebruikte de aanwijzingen op de verpakking en bereidde de ‘thee’ met warm water. Een beetje flets, volgende keer probeer ik ’t met rijst- of sojamelk!

Brachten jullie ook een bezoekje aan Fair Festival? Hebben jullie er iets gekocht?

20 gedachtes over “Fair Festival in 9 beelden

 1. ik was er al om 10 uur en het was toen wel jammer dat de meest standhouders nog druk bezig waren met hun kraam te installeren, te telefoneren en zo dan ook geen aandacht te gaven aan de eerste bezoekers
  ik kocht groentjes en fruit, rijst, schoonheidsprodukten, schonk een stuk taart aan een standhoudster/vriendin, proefde soep en rijst, ook een lekkere vegan wrap was heel welgekomen. is was doorwaait maar wel blij dat ik er was

  Like

 2. Jammer, ik wou er graag bij zijn maar ik moest de hele dag werken. ’t Zien er toffe standjes uit, qua aankleding ziet het er wel een beetje kil uit (?). Spijtig dat het de laatste editie was!

  Like

 3. Leuk verslagje! Ik onthoud vooral het toffe gezelschap en de kou. Die laatste zit nog altijd in mijn lijf, precies. Ik vrees dat ik daar een beetje ziekjes ben geworden. Komt ervan als je geen jas meeneemt hé 🙂
  Ik ga vandaag de thee ook eens testen, spannend!

  Like

 4. Haha “Ik moet precies écht dringend een project bedenken!” 🙂 Met stofjes heb ik dat niet, omdat ik (nog) geen naaimachine heb, maar bij notaboekjes heb ik mijzelf tegenwoordig toch ook de eis opgelegd dat ik ongeveer moet weten waarvoor ik het ga gebruiken. ’t Loopt anders compleet uit de hand.

  Zo’n bijenhotel lijkt mij echt heel leuk! Bij ons is het niet echt haalbaar, zo op een terras. Eigenlijk zou ik er graag eentje maken voor in de tuin bij mijn ouders, maar zij vinden dat niet echt nodig omdat er hoe dan ook verspreid over de boomgaard voldoende mogelijkheden voor die beestjes zijn. Wat wel waar is, maar toch: ’t ziet er zoo leuk uit! 🙂

  Like

  • Oja, notaboekjes. Dat kennen we ook, haha!
   Deze zomer heb ik hier een bloemenmengsel gezaaid, en dat zorgde voor heel wat bijen en vlinders. Zo’n bijenhotel komt er ooit wel, maar er is nog heel wat ander werk ook. Ooit, ooit :-).

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.