Fair Festival in 9 beelden

Fair Festival 1

Afgelopen zaterdag was er de derde en laatste editie van Fair Festival. Het was een druk weekend voor ons, dus ik kon er helaas maar eventjes zijn.
Het bezoekje was kort maar leuk, en ook een beetje fris!

Ik had precies ook de indruk dat niet alle stands die op de website aangekondigd stonden er waren. Maar dat kan ook liggen aan het feit dat het een beetje snel snel moest aan. Mijn impressie:

Fair Festival 2

Er waren heel wat stands van bioboeren, groentepakketten en zelfplukboerderijen. (Stads)tuinieren is in! Ik praatte er even met de mensen van ’t Ambrozijn (elke zondagvoormiddag zijn ze te vinden aan het station Gent-Sint-Pieters) en Oogstgoed (een zelfplukboerderij in Gentbrugge waar je voor een vast bedrag per jaar mag oogsten wat je wil). Voor ons minder interessant, omdat we zelf een moestuin hebben. Maar deze initiatieven vind ik geweldig!

Fair Festival 3

Ook Bite Back was van de partij. Als je vaak naar bio-/eco-/veggie-/vegan-beurzen gaat leer je al snel heel wat gezichten kennen en de mensen van Bite Back zijn slechts één voorbeeld van supertoffe mensen! Ik praatte er even met de man van Sara van De Groene Keuken en voegde twee nieuwe kookboeken toe aan mijn wishlist (Julie Natuurlijk en Vegan). Elk zijn hobby/verzameling! 🙂

Fair Festival 4

De producten van Cîme verdienen zeker ook een plaatsje in deze blogpost! Aan de stand kon je een gratis huidverzorging laten doen, en je kon alle producten testen. De olie was heerlijk zacht en rook ook geweldig! Momenteel kan ik, omwille van huidproblemen, niet alle producten gebruiken, maar deze hou ik zeker in ’t achterhoofd voor als mijn huid is hersteld!

Fair Festival 5

Vrolijk word ik, van deze kleurtjes! Bij Tintelijn kan je ecologische verf kopen. Wie dacht dat deze verf alleen beschikbaar is in beige, okergeel en terracotta heeft fout gedacht, want je kan deze verf met de mengmachine in alle NCS-kleuren laten mengen. Kleurenwaaiers zijn ter beschikking in de winkel en mogen geleend worden. En het prijskaartje? Volgens de eigenaar goedkoper dan Levis-verf! Ik weet al waar ik naartoe ga als we hier zullen schilderen :-).

Fair Festival 6

Niet alleen van kleurtjes word ik vrolijk, maar ook van leuke patroontjes! Elke keer als ik op een beurs bij een stand van Georgette langs kom, zeg ik tegen mezelf: geen stof kopen zonder project. Ik moet precies écht dringend een project bedenken!

Fair Festival 7

Bij Eurabo kan je heel wat FSC-hout en ecologische bouwmaterialen aankopen, maar hun stand trok mijn aandacht omdat je er een bijenhotel kon maken. Helaas geen tijd om het daar te proberen, maar dit staat zeker op mijn to-do-voor-de-tuin-lijstje!

Fair Festival 8

De standhouder van dit handwerk vind ik precies niet terug op de site, maar hoe cool zijn deze Minion-handwarmers? Banana!

Bij de School van Ayurveda kon je heerlijke instant vegan chai proeven. Ik kocht er een potje met chocoladesmaak. Thuis maakte ik meteen een tas, om mezelf een beetje op te warmen. Ik gebruikte de aanwijzingen op de verpakking en bereidde de ‘thee’ met warm water. Een beetje flets, volgende keer probeer ik ’t met rijst- of sojamelk!

Brachten jullie ook een bezoekje aan Fair Festival? Hebben jullie er iets gekocht?

Advertenties