Bananenbrood met superfoods

Bananenbrood met superfoods - Fiekefatjerietjes

De laatste tijd ontbreekt het me aan tijd en inspiratie om nieuwe recepten te bedenken, maar de zin om te bakken is zeker nog volop aanwezig! Ideaal dus om wat recepten van op Pinterest klaar te maken! Dit bananenbrood is een recept van Princess Misia, die eerder al het boek ‘Fourplay’ schreef (daar schreef ik HIER een review over). Marta, oftewel Princess Misia, houdt ervan om te koken en bakken met pure ingrediënten en daarom zijn ook heel wat van haar gerechten plantaardig en zonder suiker.

De man van Marta houdt heel erg van bananen, maar koopt er in zijn enthousiasme altijd veel te veel, waardoor ze ten huize Misia vaak met een rijpe-bananen-overschot zitten. Dit recept is op zo’n moment ontstaan. Het resultaat is een heerlijk zachte, luchtige cake, waarbij je je niet schuldig moet voelen als je er een stukje van eet! Dit bananenbrood, of bananencake, vind ik één van de lekkerste suikervrije cakes die ik al heb gegeten!

NODIG:

(voor een cake van 22 x 22 cm)

  • 5 rijpe bananen
  • 50 ml kokosolie (vloeibaar gemaakt)
  • 150 ml sojamelk
  • 75 ml ahornstroop
  • 250 gram speltbloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 1/2 tl zout
  • 4 EL gojibessen
  • 2 EL zonnebloempitten
  • 1 EL chiazaadjes
  • om te bestrooien: chiazaadjes en amandelschilfers

WERKWIJZE:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de (gepelde) bananen in een blender en mix tot een gladde massa. Voeg ahornstroop, kokosolie en sojamelk toe en mix.
Meng in een kom bloem, bakpoeder, baksoda en zout.
Voeg de droge ingrediënten bij de natte en meng tot een homogeen deeg.
Voeg de superfoods toe en roer ze onder het deeg.
Giet het deeg in een ingevette vorm van 22 x 22 cm en bestrooi met chiazaadjes en amandelschilfers. Bak het ‘brood’ 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm.

 

Bron: licht aangepaste versie van het recept van Princess Misia 

Advertenties