’t Is hier de laatste tijd precies een beetje stil geweest hé? Maar zeg nu eens eerlijk: had iemand van jullie zin om met de hittegolf van afgelopen week vaak in de keuken te staan, laat staan de oven op te zetten? Ha, ik dacht het al :-).
De voorbije weken werd elk moment van onze vrije tijd besteed aan werken in het huis en in de tuin.
In huis wordt alles in gereedheid gebracht om de definitieve EPB-score te bepalen. Daarvoor werken we onze zolder af en werden de plinten beneden geplaatst. Ook plaatsten we tegeltjes als spatwand in onze keuken. Ik word zó blij van mijn nieuwe tegeltjes! Binnenkort krijgen jullie hier enkele beelden van onze keuken te zien!
De tuin, dat is ook een hele klus. Onkruid en wilde grassen verwijderen, de grond proberen effen te leggen. En mijn eerste mini-moestuin onderhouden! De meeste groenten doen het vrij goed, maar alles lijkt traag te groeien. Dit jaar werd alles snel-snel gezaaid / gepland, volgend jaar wil ik iets doordachter te werk gaan. Op de planning staat: het Moestuinboek lezen dit najaar! Binnenkort ook een update over de moestuin!
Maar goed, bakken! Een tijd geleden zag ik een blogpost over speculoos-koffiekoekjes passeren. Meteen pinde ik het recept op mijn bord ‘koekjes’, waar het net zoals heel wat andere pins gewoon bleef staan. Donderdagavond wou ik koekjes bakken en ik dacht: we kijken eens op dat Pinterest-bord. De keuze was snel gemaakt! Ik volgde het recept niet helemaal, wegens niet al te veel tijd. Het resultaat werd goedgekeurd, zelfs door mijn man die geen koffie-fan is! Alleen die glazuur, ik krijg dat niet mooi in streepjes. Als iemand daar tips voor heeft…
NODIG:
(voor ongeveer 12 koekjes)
- 1/2 cup plantaardige margarine
- 1/3 cup speculoospasta
- 1/2 tl oploskoffie
- 1 1/4 cup bloem
- 1/4 cup poedersuiker
- 1/2 tl zout
- 3 tl amandelmelk
- chocolate chips
voor de glazuur
- 1/2 cup poedersuiker
- 1 tl oploskoffie
- 2-4 EL water
WERKWIJZE:
Klop de margarine samen met de speculoospasta tot een romig geheel. Voeg de oploskoffie, bloem, zout en poedersuiker toe en meng goed. Voeg tl bij tl de amandelmelk toe en kneed tot een stevig deeg.
Ik denk dat ik dit recept ga pinnen. Heb nog wat zoetigheden te maken tegen het einde van de maand. 🙂
LikeLike
Succes daarmee, dat komt wel goed 🙂
LikeLike
Mmmm ik ben zot van all things speculoos dus deze ga ik zeker eens proberen!
LikeLike
Mmm ga ik zeker maken. Volgens mij heerlijk als verwenontbijtje on the go!
LikeLike
Koekjes zijn altijd handig mee te nemen. Laat zeker weten als je ze getest hebt en wat je ervan vond!
LikeLike