Restjes brood gaan bij ons altijd de vriezer in. Na een tijdje heb ik genoeg restjes en maak ik er heerlijke broodpudding mee. In mijn voorraadkast stonden nog wat gedroogde vruchten, en er lagen ook nog enkele rijpe peren in de koelkast. Ik besloot er een nieuwe variatie op broodpudding mee te maken. Nog eens eentje zonder suiker; in dit recept zijn de vruchten zoet genoeg vind ik.
NODIG:
- 300 gram oud brood, in stukjes
- 400 ml kokosmelk (1 blik)
- 300 ml ongezoete rijstdrink (vb. Lima)
- eventueel: agavesiroop naar smaak (in dit recept gebruikte ik geen extra zoetmiddel)
- een zakje puddingpoeder (50 gram)
- 2 peren, geschild en in stukjes
- 100 gram gedroogde abrikozen, in stukjes
- 100 gram dadels, ontpit en in stukjes
- een handvol geraspte kokos
WERKWIJZE:
Doe de stukjes oud brood in een grote kom en giet de kokosmelk en de rijstdrink erover. Laat staan tot het brood zacht is. Roer in het mengsel tot er een pap ontstaat (er mogen nog stukjes in zitten). (Meng de agavesiroop door de pap.) Roer het puddingpoeder er ook door (best om het boven de kom te zeven, zodat er geen klonters ontstaan). Meng er vervolgens de stukjes gedroogde vruchten en peer doorheen.
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in en giet het mengsel erin. Strooi geraspte kokos over de broodpudding. Bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Nog meer broodpudding-inspiratie nodig? Eerder verschenen ook al:
Kennen jullie nog lekkere variaties op broodpudding?
Mmmm klinkt lekker!
LikeGeliked door 1 persoon
Jum, die probeer ik ook eens uit! Als we ooit nog restjes oud brood hebben tenminste, Jeroen eet die meestal helemaal op, inclusief de korstjes :p
LikeGeliked door 1 persoon
Het kan natuurlijk altijd met niet-oud brood ook, maar dan gaat het idee van ‘koken met restjes’ een beetje verloren…
LikeLike
Bevatten de pudding poeders dan geen suiker?
LikeLike
Net even gecheckt: in de zakjes die ik gebruik zit enkel maïszetmeel, vanille-aroma en caroteen als kleurstof. Geen extra suiker dus!
LikeLike