Liebster Award (2)

Doorheen blogland worden heel wat stokjes gegooid. Ik ving er vroeger al enkele, en onlangs gooide Haaike (Le petit requin) mij er ook eentje toe. Tijd om nog eens wat vraagjes te beantwoorden, omdat het altijd leuk is om wat meer over de blogger achter de blog te weten te komen :-).

Wat?

De Liebster Award is een award die nieuwe of beginnende blogs de kans geeft om een beetje in de schijnwerpers te staan. Zo nieuw of beginnend ben ik niet (meer), maar toch vind ik de award stiekem wel een beetje leuk 🙂.
Als je de award krijgt moet je op de 11 vragen antwoorden die je kreeg, en vervolgens zelf een award sturen naar 5 bloggers, samen met 11 nieuwe vragen.

De vragen die ik van Haaike kreeg:

 1. Welk boek ben je momenteel aan het lezen?
  Dit jaar ben ik gigantisch veel aan het lezen, dankzij de Verbeelding Book Challenge! Ik ben zó blij dat ik het lezen herontdekt heb! Maar goed, we wijken af. Gisteren las ik ‘Oranje is het nieuwe zwart’ uit, en begon meteen aan het volgende boek op de stapel: ‘Eleanor & Park’.
 2. Waar ging je laatste reis naartoe?
  In augustus vorig jaar gingen we een weekendje naar Maastricht, met een bongo-bon die we kregen van onze broers als trouwcadeau. Niet spectaculair, maar wel leuk! Veel langer konden we ook niet weg, want we waren volop met ons huis bezig…Maastricht
 3. Wat was de mooiste dag in je leven?
  Ongetwijfeld ons trouwfeest! Dag op dag een jaar geleden, hoera voor ons!06.06.2014
 4. Wat vind je je leukste eigenschap?
  Dat vind ik een moeilijke… Dat ik op heel wat vlakken creatief ben? Dat heb ik van mijn mama…
 5. Wat heb je gisteren gegeten?
  Quiche met een slaatje.
 6. Wat was je favoriete vak op school?
  In het lager en middelbaar waren dat wiskunde, chemie, biologie, … In het hoger onderwijs was ik gek op o.a. wetenschappelijk tekenen. Altijd in tegenstelling tot de meeste van mijn klasgenoten!
 7. Wat is de leukste plek die je ooit bezocht?
  Goh, ook een moeilijke… Als ik er ééntje moet kiezen: in 2013 maakten we een roadtrip door het zuidwesten van de VS, en daar waren enorm veel leuke plekjes. Wat op ons een grote indruk heeft nagelaten was Death Valley National Park, omwille van zijn uitgestrektheid. En de warmte daar, dat ook natuurlijk!Death Valley
 8. Chocolademousse of tiramisu?
  Ik ben niet zo’n ‘pudding’-mens, als ik een dessert mag kiezen ga ik meestal voor iets taart-achtigs. Maar van deze twee dan toch maar tiramisu!
 9. Waarom ben je gestart met bloggen?
  Toen ik begon met bloggen had ik geen duidelijk plan. Een beetje vanalles wou ik doen. Tot ik mijn focus vond: plantaardige recepten, en dan vooral gebak. Ik de winkels was er toen heel weinig aanbod wat plantaardige koekjes, … betreft, dus besloot ik zelf te bakken. En dat doe ik nog altijd!
 10. Wat is je favoriete kledingstuk?
  Ik ben niet zo modebewust en zo, ik draag gewoon wat ik mooi vind en waar ik me goed in voel. In mijn kast hangt een rood-met-zwarte rok van Skunkfunk, die ik echt al jaaaaren draag. Hij is al een beetje afgewassen, en eigenlijk zijn het ook ‘mijn’ kleuren niet, maar ’t is één van mijn favorieten! De foto hieronder is er één van tijdens onze roadtrip in 2013, ik vond nergens anders een foto waar ik dit rokje op draag… De schoenen waren voor het comfort :-).Rokje
 11. Hoe start je jouw dag?
  Naar het toilet gaan, douchen, aankleden, vaatwas leeg maken, ontbijten. Meestal ontbijt ik met havermoutpap of een kom muesli met fruit en yofu. En meestal zet ik mij aan de computer om ondertussen wat mails / blogs te lezen…

Mijn vragen:

 1. Ben je een sloddervos of eerder supergeorganiseerd?
 2. Wat is jouw ‘guilty pleasure’?
 3. Welke bestemming staat bovenaan op je travel list?
 4. Welk boek zou iedereen gelezen moeten hebben?
 5. Welke eigenschappen heb je van je mama / papa en ben je trots op?
 6. Zou je iets aan jezelf willen veranderen, en indien ‘ja’, wat?
 7. Wat is jouw droomjob?
 8. Voor welk gerecht mogen ze je zelfs ’s nachts wakker maken?
 9. Wat is jouw populairste blogpost?
 10. Wat is de leukste blogpost die nog op je blogplanning staat?
 11. Wat is je favoriete drankje op een zonnig terras?

En de genomineerden zijn…

 1. Loesje Zaakjes
 2. Tuur met Pruimen
 3. aMuse Rouge
 4. Een lepeltje lekkers
 5. Tifosa

 

Advertenties