DIY | Geboortepakket voor Tiebe

Op vrijdag 8 mei werd Tiebe geboren!

Toen ik eind vorig jaar vernam dat ik tante zou worden wist ik al meteen dat ik een zelfgemaakt, persoonlijk cadeau wou geven. Niks mis met geboortelijsten, maar voor je eigen broer / schoonzus mag het al eens een specialleke zijn, zeker als je ook nog eens meter mag zijn!

Eerst en vooral maakte ik een haakwerkje voor de baby, om samen met de doopsuikers te presenteren. Het geboortekaartje bleef geheim, maar er zouden geen dieren op staan. De kleuren zouden geel en blauw worden, dus ik kreeg carte blanche en mocht een diertje naar keuze kiezen. Het werd een draakje volgens dit patroon!

Maar hier bleef het niet bij… Ik besloot een geboortepakket samen te stellen, met allerlei leuke en handige dingen.
Trouwe lezers zullen hier en daar al gemerkt hebben dat ik bezig was over een ‘geheim project’, of iets waar ik later meer over zou vertellen. Hier waren we dus mee bezig :-).

Al sinds het begin van dit jaar begon ik ideetjes en patronen te verzamelen. Overal lijstjes, en een secret board op Pinterest.  Natuurlijk waren er veel te veel ideeën, dus het duurde even voor het geheel vorm kreeg. Gelukkig wisten we al dat het een jongetje zou worden, dat maakte de keuze voor de stoffen wel eenvoudiger…

Er was wel een probleem: ik heb (nog) geen naaimachine en ik kan er ook (nog) niet mee werken. Dus ging ik schoorvoetend bij Kelly vragen of zij misschien eventueel toevallig zin had om me te helpen. Wetende dat ze middenin een bouwavontuur zit, en wellicht zelf nog honderden dingen wil maken, bedacht ik alvast een back-upplan. Maar dat bleek nergens voor nodig want ze zag het volledig zitten! Op één voorwaarde: dat ik zelf alle voorbereidingen zou doen (patronen kiezen, stof uitzoeken en kopen, …) en haar zou helpen bij het knippen, spelden, strijken, …

Dus, Kelly, als ik het nog niet genoeg zou gezegd hebben: merci merci merci!

Zo gezegd zo gedaan! Op Paaszondag was het zo ver. Met een goed gevulde curverbox vertrokken we richting Aalst. Het werd een lange, maar productieve dag. Al een chance was er veel eten voorzien! En onze mannen konden het ook goed met elkaar vinden. Het beloofde een lange dag te worden…

De mannen - Fiekefatjerietjes

Degenen die nu al curieus zijn mogen al naar beneden scrollen, maar ik heb eerst nog wat foto’s van ‘the making of’ voor jullie!

Aangezien het voor mij één van de eerst keren was dat ik zo’n grootste projecten hielp maken, heb ik veel geleerd. Zo wist ik bijvoorbeeld niet van het bestaan van Vlieseline en Decovil af, laat staan hoe je het moet gebruiken. Ik leerde ook dat speldjes soms ongewenste gaatjes maken en je dan beter (grote) paperclips kan gebruiken. En dat washitape, naast mooi, toch heel erg handig kan zijn, onder andere om recht te stikken! Verder blijkt ook een goed strijkijzer onmisbaar voor iemand die mooie dingen wil naaien. Alle stukken moeten meermaals gestreken worden, maar je kan er ook zelf biais mee maken.

De hele dag zag het creatorium van Kelly eruit alsof er een bom was ontploft, we hadden alle ruimte nodig. We werkten heel goed samen: ik deed vooral het teken- en knipwerk, terwijl zij alles stikte.

Kelly had ondertussen ook, eindelijk!, labeltjes gemaakt. De grote stukken werden allemaal van een exemplaar voorzien. De allereerste officiële La Merlette Blanchekes zijn een feit!

Kijken jullie even mee?

the making of - 1 - Fiekefatjerietjes

the making of - 2 - Fiekefatjerietjes

the making of - 3 - Fiekefatjerietjes

the making of - 4 - Fiekefatjerietjes

Genoeg over voorbereiding en the making of!

Dit is het resultaat geworden:

Het pakket - Fiekefatjerietjes

Ik zal even elk onderdeel apart laten zien…

Dekentje - Fiekefatjerietjes

Een dekentje, dat aan twee kanten gebruikt kan worden. Aan de ene kant een mooi katoentje, aan de andere kant badstof. De rand is afgewerkt met paspel. Het patroontje vond ik bij Emma & Mona. Leuk voor koudere dagen, maar het dekentje kan ook gebruikt worden om de baby op te verschonen, of om op te spelen. Multifunctioneel dus!

Pamperzakje - Fiekefatjerietjes

Een pamperzakje, handig om mee te nemen. Het patroon, een klassieker, is er ééntje van Mme Zsazsa.

Fopspeenkoord - Fiekefatjerietjes

Twee fopspeenkoorden, volgens de werkwijze van De Stikdoos.

Slabbetjes - Fiekefatjerietjes

7 slabbetjes, met aan de voorzijde katoen en aan de achterzijde badstof. Als beginner was het moeilijk om in te schatten hoeveel stof ik zou nodig hebben, dus natuurlijk had ik veel te veel. Vandaar zo veel slabben :-). De werkwijze kan je bij Oon terug vinden!

Verzorgingsmand - Fiekefatjerietjes

Een verzorgingsmand, volgens het (voor een klein prijsje te kopen) patroon van Noodlehead. Dit was het moeilijkste project om te maken, maar tegelijk ook het mooiste. De mand vulde ik op met aan de ene kant pampers, en aan de andere kant verzorgingsproducten van Naïf. Binnenkort komt er nog een blogpostje over deze producten aan!

Andere cadeautjes - Fiekefatjerietjes

Voor we aan het naaiwerk begonnen had ik al enkele andere dingen verzameld. Toen had ik er ook nog geen idee van wat stof en toebehoren kostten…
Ik kocht bij het Boekenvoordeel twee voorleesboekjes. Bij Ikea kocht ik enkele kadertjes, waar ik leuke prints in stopte. Eentje met vlaggetjes en wolkjes, eentje met dieren, en nog een postkaartje van Papiermier.

Ook bij Papiermier kocht ik een letterslinger. Leuk om de kinderkamer mee op te vrolijken! Met deze letterslinger versierde ik de grote doos, waarin ik alles verpakte:

Cadeauverpakking - Fiekefatjerietjes

Hierboven is al gelinkt naar de gebruikte patronen, maar misschien zijn sommigen van jullie benieuwd naar de gebruikte materialen en toebehoren? Hier een opsomming:

Kelly schreef ook een bericht over het Geboortepakket, dat kan je HIER lezen!

En wellicht zijn jullie nu allemaal benieuwd naar een foto van Tiebe? Naast het feit dat hij een súpermooie naam heeft is hij ook de liefste, mooiste, schattigste en braafste baby die ik ken! Écht! Kijk zelf maar:

Tiebe - Fiekefatjerietjes

Zouden jullie een zelfgemaakt geboortepakket verkiezen boven een item van op de geboortelijst?

27 gedachtes over “DIY | Geboortepakket voor Tiebe

  1. Euhm, hallo, wat een PRACHTIG kado!!!! Niet normaal zeg. Hebben jullie supergoed gedaan, go team Kelly en Sofie!!! Supermooie stoffencombinatie, en die badstof zo met “wafeltjes” is echt kei kei schoon. Ik ben serieus onder de indruk! 🙂

    En tante worden is geweldig he! Proficiat trouwens, tis echt een schat van een baby ook.

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat een prachtige baby! En wat een FANTASTISCH pakket! Meestal verkies ik zelf kadokes van de lijst maar over zo’n keicool kado zou ik geen seconde twijfelen! WAUW!!!

    Geliked door 1 persoon

  3. Echt niet te doen! Eén woord: prachtig! Dit is zo’n mooi en persoonlijk geschenk. Jullie lijken me een perfect team om zoiets verder te gaan uitwerken! Wat een geluksvogel is Tiebe met zo’n toffe, creatieve en attente tante/doopmeter! Proficiat met het tante geworden zijn van Tiebe en jullie fantastische creaties.

    Geliked door 1 persoon

  4. Hey Sofie en Kelly,

    We willen jullie nogmaals bedanken voor de SUPERtoffe cadeaus!! Jullie hebben echt prachtige creaties gemaakt die zeer bruikbaar zijn voor onze zoon!! Tiebe en wij als ouders mogen inderdaad zeer trots zijn met zo’n creatieve en smaakvolle meter! Dank je wel!!!!!!!

    Vele lieve groetjes!!
    Klaas en Maaike

    Geliked door 1 persoon

  5. Superleuk zo’n pakket!!!! Zou het ook keileuk vinden om zoiets te krijgen tussen alle geboortelijstdingen door waarvan je al weet dat je ze gaat krijgen 🙂
    Behalve dan het feit dat ik geen kinderen wil, dus euhm. Voor een verjaardag zou het ook leuk zijn, maar dan aangepast aan een volwassen vrouw ipv een baby natuurlijk 😀

    Geliked door 1 persoon

  6. Waw, wat een werk, maar wat een mooi resultaat ook!
    Ik heb voor twee geboortes in de familiekring ook een zelfgemaakt cadeau gegeven, al twijfelde ik ook wel een beetje of ze niet liever gewoon iets van de geboortelijst hadden (en achteraf bekeken was dat bij het ene koppel waarschijnlijk het geval, terwijl het andere ermee in de wolken was).

    Like

    • ‘k Denk dat er inderdaad twee soorten mensen bestaan: mensen die zelfgemaakte dingen geweldig vinden en mensen die het maar niks vinden… Gelukkig behoorden mijn broer en schoonzus tot de eerste groep, ik heb al foto’s gezien waarbij Tiebe onder het dekentje slaapt, té schattig!

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.