Een menu voor moederdag

Zondag 10 mei 2015, moederdag. Een ‘speciale’ moederdag voor ons dit jaar. Het werd voor mijn mama (en haar drie zussen) de eerste moederdag zonder hun mama, en dat is zwaar. Iemand missen, en niet kunnen vertellen dat je haar mist…
Vandaag vierde iedereen moederdag met zijn/haar moeder, maar vandaag gaan mijn gedachten ook heel erg naar alle mensen die het vandaag zonder hun mama moeten doen… Wij prijzen onszelf gelukkig dat we allebei nog onze (super-)mama hebben!

Wat deze moederdag ook speciaal maakte is dat mijn schoonzus vandaag ook haar moederdag kan vieren. Vrijdag werden mijn broer en zij trotse ouders van hun zoontje Tiebe. Het mooiste kindje dat ik in tijden heb gezien, écht! Hier zit een trotse meter :-).

Vandaag nodigden we mijn ouders uit voor een etentje bij ons thuis. De voorbije jaren werd moederdag bij mijn mémé gevierd en ik wou niet dat mama alleen zou zitten. Ik liet me (zoals gewoonlijk) volledig gaan in de keuken. We aten onder andere: gebakken rozemarijnaardappelen uit de oven, gestoomde groene asperges, een heerlijke geroosterde venkelsalade (uit Veganimicon) en gebakken tempeh.

hoofdgerecht moederdag

Na een wandeling in het heerlijke zonnetje schoven we weer aan tafel voor het dessert. Fieke zou fieke niet zijn als ze zich ook daar niet volledig liet gaan… Ik bakte twee recepten die op mijn Pinterestborden stonden te blinken, mét succes! Daarbovenop bakte ik ook nog brownies, omdat mijn (andere) broer er ook bij was en hij – net zoals mijn man – verzot is op chocolade.

Een frisse limoen-frambozencake, naar een recept van Bitter Sweet.

Een variant op ‘Cinnamon Rolls’: ik probeerde dit receptje voor speculoosrolletjes. Het deeg was veel te plakkerig en na het toevoegen van bloem vond ik de rolletjes te droog. Volgende keer neem ik mijn basisrecept voor het deeg en combineer ik het met de vulling en topping van dit recept, want de combinatie is héérlijk!

Kookten jullie vandaag ook voor mama?

7 gedachtes over “Een menu voor moederdag

  1. Ik heb vandaag niet voor mijn moeder gekookt.Wij doen daar eigenlijk als sinds de middelbare school niet meer aan mee. Ik heb wel dezelfde gebloemde bordjes als jou die van bij mijn grootmoeder komen. Is dit een dessertbord of een groot bord?Ik heb enkel een soort van koffie- en taartservies en wist niet dat er grote borden van waren. Misschien toch eens wat meer kringwinkelen dan.

    Like

  2. Proficiat met je kersvers meterschap! En heel mooi dat je je eigen moeder extra verzorgd hebt op haar eerste moederloze Moederdag; dat is zo’n dag waarop het verlies nog meer naar voor komt.

    Ik “gaf” mijn cadeautje gisteren via Skype, ’t is ook eens iets anders 🙂 Eerder op de week was ik wel in België en toen kookte ik wel twee keer voor haar (meteen ook de eerste keer dat ze twee dagen na elkaar vegetarisch at).

    Like

  3. Ik ontvoerde samen met mijn broer ons mama om een ijsje te gaan eten. Samen eten, het voelde weer een beetje alsof we een gezinnetje waren (nu ja, zonder de papa dan, zo gaat dat bij gescheiden ouders – maar toch).
    Alles zag er daar trouwens weer heel lekker uit. En mmmmm, groene asperges!

    Like

  4. Damn, dat ziet er weer een verschrikkelijk lekkere menu uit!
    Wij vieren moederdag bij mijn oma, die dan gateau heeft gebakken. Voor we naar mijn oma gaan, springen we altijd snel bij mijn ouders binnen om haar cadeautje af te geven – en dat is het eigenlijk.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.