We doen nog eens van weekmenu

Mijn man is geweldig. Al meer dan drie jaar zijn we twee handen op één buik en kunnen we moeilijk zonder elkaar.
Er is maar één minder kantje: hij is een kieskeurige eter. Zo lust hij bijvoorbeeld geen ananas, couscous, kikkererwten, pindakaas, … Ook is hij geen grote fan van stoofpotjes en exotische gerechten. En laat dat nu net de dingen zijn die ik het liefste eet…

Afgelopen week moest mijn man voor zijn werk een hele week naar het buitenland. Daar zat ik dan, alleen – met Kasper – in ons huis. Vorige week werden onder andere de vierkantjes voor het lappendeken afgewerkt, een bouw- en trouwalbum in elkaar gestoken en ook heel wat gelezen. Maar er werd ook gekookt. Veel gekookt. En jullie kunnen het al raden: allemaal dingen die ik anders niet zo vaak klaarmaak!

zondag 26 april: op zondag stond ik de hele dag op BioLicious samen met Kelly. Ik maakte zaterdagavond een Marokkaanse salade en had meer dan genoeg om ’s avonds nog een restje te eten

maandag 27 april: zondagochtend haalde ik een restje Marokkaanse tajine uit de diepvries, omdat ik vermoedde dat het die avond wel eens laat kon worden. Natuurlijk had ik er niet aan gedacht dat er nog salade over zou blijven, dus het weekmenu werd een dagje opgeschoven en ik at de stoofpot op maandag. Mijn voorkeur gaat altijd naar de borden van mijn mémé, maar op maandag stond ik er blijkbaar niet bij stil. Ziehier een ander tweedehands servies, dat ik ooit van een vriend kreeg die zijn zolder aan het opruimen was. De mooie borden gingen anders naar het containerpark!

dinsdag 28 april: stoofpot van bataat en witte kool met saus van gember en pindakaas, à la Tuur met Pruimen. Yummie! En nog drie porties in de diepvries!

woensdag 29 april: weer een stoofpotje vandaag: eentje met spinazie en linzen (naar dit recept). Nomnomnom! Dit gerecht at ik de volgende dagen als lunch, omdat ik schrik had om verse spinazie in te vriezen. Sommige bronnen zeggen dat het zeker niet mag, van andere mag het dan weer wel. Weet iemand hier hoe het echt zit?

donderdag 30 april: venkel, nog zoiets dat manlief niet graag eet. Ik maakte dit gerecht klaar, maar gebruikte quinoa in plaats van firik. Precies ook wat te veel bouillon, het was meer een soep. Maar heel lekker!

vrijdag 1 mei: eten op een trouwfeest. Ze hadden hun best gedaan om iets aangepast te voorzien, maar qua creativiteit kon het wel nog iets beter.

zaterdag 2 mei: een restje van donderdag

Wat aten jullie afgelopen week? Zijn er ook dingen die jullie partner niet lust en jullie daarom weinig klaarmaken?

Advertenties