Paté van spinazie, crumble van boekweit en zongedroogde tomaat, schuim van geroosterde knoflook

Toen ik vorige week mijn verslag schreef over BioLicious, beloofde ik dat het recept voor de paté van spinazie, crumble van boekweit en zongedroogde tomaat en schuim van geroosterde knoflook nog online zou komen. Belofte maakt schuld, dus hier komt het recept!

paté van spinazie, crumble van boekweit en zongedroogde tomaat en schuim van geroosterde knoflook

VOOR DE PATE:

  • 1 kop cashewnoten, geweekt
  • 400 gram jonge spinazie
  • 1/4 kop korianderblaadjes
  • 1/4 kop muntblaadjes
  • 1 kleine chilipeper
  • 1,5 tl zout
  • 0,5 liter water
  • 2,5 tl agar poeder

Blancheer de spinazie kort en laat uitlekken.
Breng het water aan de kook met de agar (meng de agar eerst in koud water, roer goed en breng dan aan de kook), blijf roeren.
Pureer de spinazie met de cashewnoten, koriander, munt en chili en voeg het water toe (dit gaat het beste in een goeie blender).
Doe een test in de ijskast met een kleine hoeveelheid van het mengsel om te zien of het voldoende opstijft.
Stort het mengsel in een vorm en laat opstijven.

VOOR DE CRUMBLE:

  • 1/2 kop geroosterde boekweit, grof gecutterd
  • 1/4 kop zongedroogde tomaat, gehakt
  • 1/4 kop peterselie, gehakt
  • olijfolie

Cutter alles samen in de keukenmachine met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

VOOR HET SCHUIM:

  • 100 ml sojaroom
  • 1 tl geroosterde knoflook
  • 2 tl bierazijn (of andere azijn)
  • peper en zout

Mix alles samen en doe het in een sifon met 1 patroon (een sifon zou je heel voordelig bij Blokker kunnen kopen, hier heb ik zelf nog geen ervaring mee).
Knoflook kan je makkelijk zelf in de oven roosteren. Hoe dat moet kan je HIER zien.

Dresseer alles mooi op en bord, doe er ook nog wat geroosterd (spelt)brood bij.

***

Dit gerecht werd op BioLicious klaargemaakt door Kevin Storms (Foodstorms).
Dit recept is met toestemming van Kevin gepubliceerd.

Advertenties