Zaterdagavond maakte ik deze salade klaar, om als lunch mee te nemen naar BioLicious. Allemaal smaken die ik graag heb, gecombineerd in één salade.
NODIG
(voor 2 grote eters)
voor de salade:
- 120 gram couscous
- 4 grote wortels
- 1 blik kikkererwten
- een handvol rozijnen
- verse peterselie
- verse munt
- geroosterde amandelschilfers
voor de dressing:
- 1 cm verse gember, geschild en fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geschild en fijngehakt
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl kaneel
- het sap van een halve sinaasappel
- het sap van een citroen
- 50 ml olijfolie
- peper en zout
WERKWIJZE
Meng voor de dressing alle ingrediënten en zet opzij.
Laat de couscous wellen in kokend water.
Schil de wortels en snijd ze in dunne plakjes. Breng een kom water aan de kook en doe er wat zout bij. Blancheer de wortels een 5-tal minuten zodat ze zachter worden, maar nog niet heel zacht zijn. Giet af, laat uitlekken en meng er meteen de dressing doorheen.
Voeg de kikkererwten en de rozijnen bij de wortels en meng goed door. Meng tenslotte de cousccous door de groenten. Laat de salade afkoelen en meng er dan fijngesnipperde peterselie en munt doorheen.
Garneer de salade vlak voor het serveren met geroosterde amandelschilfers.
Smakelijk!
(deze salade is gebaseerd op DIT recept)
Ziet er lekker uit!
LikeGeliked door 1 persoon
mmmm…heerlijk ziet dit eruit!
LikeGeliked door 1 persoon
[…] 26 april: op zondag stond ik de hele dag op BioLicious samen met Kelly. Ik maakte zaterdagavond een Marokkaanse salade en had meer dan genoeg om ‘s avonds nog een restje te […]
LikeLike
Staat gepind om eens uit te proberen (al twijfel ik nog of ik rozijnen nog eens een kans ga geven of ze er voor de zekerheid toch maar al meteen uit haal 🙂
LikeLike
Lust je geen rozijnen? Het kan ook perfect zonder rozijnen hoor 🙂
LikeLike
Ik lust inderdaad geen rozijnen. Zo af en toe gebruik ik ze toch, omdat Johan ze wel graag eet, maar dat eindigt meestal met een hoop gepruts van mijn kant om ze er allemaal uit te vissen 😉 Grote kans dus inderdaad dat ik ze hier maar gewoon meteen “vergeet” 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
[…] da’s echt een gerief! Ik smulde na de workshop een kommetje leeg en zat weer vol energie. Het recept staat intussen ook al op haar blog (zo’n […]
LikeLike
[…] een heerlijke tabbouleh met granaatappelpitjes en veel munt, een salade met geroosterde groenten, een Marokkaanse wortelsalade, […]
LikeLike
[…] een heerlijke tabbouleh met granaatappelpitjes en veel munt, een salade met geroosterde groenten, een Marokkaanse wortelsalade, […]
LikeLike