Marokkaanse salade

Zaterdagavond maakte ik deze salade klaar, om als lunch mee te nemen naar BioLicious. Allemaal smaken die ik graag heb, gecombineerd in één salade.

NODIG

(voor 2 grote eters)

voor de salade:

  • 120 gram couscous
  • 4 grote wortels
  • 1 blik kikkererwten
  • een handvol rozijnen
  • verse peterselie
  • verse munt
  • geroosterde amandelschilfers

voor de dressing:

  • 1 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geschild en fijngehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • het sap van een halve sinaasappel
  • het sap van een citroen
  • 50 ml olijfolie
  • peper en zout

WERKWIJZE

Meng voor de dressing alle ingrediënten en zet opzij.

Laat de couscous wellen in kokend water.

Schil de wortels en snijd ze in dunne plakjes. Breng een kom water aan de kook en doe er wat zout bij. Blancheer de wortels een 5-tal minuten zodat ze zachter worden, maar nog niet heel zacht zijn. Giet af, laat uitlekken en meng er meteen de dressing doorheen.

Voeg de kikkererwten en de rozijnen bij de wortels en meng goed door. Meng tenslotte de cousccous door de groenten. Laat de salade afkoelen en meng er dan fijngesnipperde peterselie en munt doorheen.

Garneer de salade vlak voor het serveren met geroosterde amandelschilfers.

Smakelijk!

(deze salade is gebaseerd op DIT recept)

9 gedachtes over “Marokkaanse salade

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.