Zo, Dagen Zonder Vlees zit er weer op!
Nog een laatste keer deel ik hier wat we afgelopen week hebben gegeten.
maandag 30 maart: Marokkaanse tajine (in een stoofpan, wegens geen tajine 🙂 ) met o.a. bloemkool, aubergine, kikkererwten, olijven, … Geserveerd met volle rijst.
dinsdag 31 maart: de rest van maandag
woensdag 1 april: wortelpuree met bloemkool in ‘witte saus’ en falafelballetjes
donderdag 2 april: de rest van de wortelpuree met spinazie en de rest van de falafelballetjes
vrijdag 3 april: alleen thuis, en een drukke werkdag achter de rug. Gelukkig zit er altijd een restje voor één persoon in de diepvries en ik koos voor spaghetti:
zaterdag 4 april: een snelle pastasalade
zondag 5 april: in theorie behoort deze dag niet meer tot Dagen Zonder Vlees, maar ik deel wel nog wat we gegeten hebben, omdat het extreem lekker was! We gingen op bezoek bij Kelly en Stefan, waar we aan een geheim project werkten (wat we gedaan hebben, lees je hier later nog wel!). ’s Middags aten we deze salade, met Indonesische burgertjes met zoete aardappel (het recept komt eraan). In de namiddag aten we een stukje heerlijke frambozen’cheese’cake. Dat recept komt er ook nog aan :-). En ’s avonds kookte Stefan: balletjes in tomatensaus met puree. Zó lekker!!!
Door elke dag, tijdens Dagen Zonder Vlees, vegetarisch (veganistisch) te eten – wat niet zo’n opgave was – bespaarde ik 506 m² op mijn ecologische voetafdruk. Dat is evenveel water als 460 baden, of evenveel broeikasgassen als 690 km autorijden.
Aan iedereen die meedeed in het clubje: bedankt! Samen bespaarden we 4.202 m² op onze ecologische voetafdruk (dat is evenveel water als 3.820 baden, of evenveel broeikasgassen als 5.730 km autorijden).
In totaal namen meer dan 55.000 mensen deel aan Dagen Zonder Vlees. Wat dat opbracht, kan je hieronder zien. Geweldig, toch?
Wat aten jullie afgelopen week?
***
Tijdens Dagen Zonder Vlees post ik onze weekmenu’s.
DZV – Weekmenu #1
DZV – Weekmenu #2
DZV – Weekmenu #3
DZV – Weekmenu #4
DZV – Weekmenu #5
DZV – Weekmenu #6
Amai,jullie zijn weer goed verwend geweest bij Kelly & Stefan 😉
Grappig, ik geef ook meestal falafel bij wortelpuree, vind dat een superlekkere combinatie! Bij ons kwam er deze week niet zoveel op tafel wegens ziek zijn… We hebben wel lekkere spaghetti gegeten bij mijn broer en schoonzus, en voor ik ziek werd hadden we ook al 2 dagen spaghetti gegeten hier thuis. Een spaghettiweekje dus 😉
LikeLike
Het was heel lekker! We deelden wel het werk: wij maakten de salade, burgertjes en taart en zij kookten avondeten (en zorgden voor drank). Veel leuker op die manier!
Spaghetti is altijd lekker!
LikeLike
Ben benieuwd naar je receptje van witte saus. Zag er een heel fijne week uit aan tafel ;).
LikeLike
Dat is heel eenvoudig: plantaardige margarine smelten, bloem erbij roeren (dus een roux maken) en dan blijven roeren met ongezoete sojamelk. Op smaak brengen met nootmuskaat en een beetje groentebouillon!
LikeGeliked door 1 persoon
Mmmmm heerlijk alweer 🙂
LikeLike
Mmm, de tajine ziet er keilekker uit!
LikeLike
Yum, ik kwijl nog na bij de gedachte aan de frambozen’cheese’cake 🙂
LikeLike
Mmm, ziet er allemaal heel lekker uit!
Ik zondigde per ongeluk één keer op de voorlaatste dag van DZV. Ik had kip in pesto-boursinsaus gemaakt voor Johan en ons bezoek en was van plan er de kippenstukjes gewoon uit te vissen, maar euhm ja, ik had dus al drie happen op eer ik besefte dat dat eigenlijk het plan was. Aangezien het dan toch al om zeep was, heb ik het mij dan maar laten smaken 🙂 Nu ja, ik eet sowieso regelmatig vegetarisch, dus maakte die ene dag niet zoveel uit.
En tsss, ons zo zitten teasen met leuke plannen tussen jullie twee en dan niets meer prijsgeven 😉
LikeLike
Iedereen doet wat hij/zij kan en zich goed bij voelt hé :-).
Over die plannen wordt binnenkort geblogd, beloofd! Maar het is nu ook weer niet zó exciting hooor 🙂
LikeLike