Event | Big Blogameetup 2

Big Blogameetup 2015

Afgelopen zaterdag was er in Idealabs in Antwerpen de tweede editie van de Big Blogameetup: een event voor bloggers, georganiseerd door bloggers.
Een hele tijd heb ik getwijfeld. Zou ik gaan of zou ik niet gaan? Het verlegen kantje in mezelf zei: daar zullen alleen grote en bekende bloggers zijn, en ik zal daar niks kunnen doen! Toen Kelly en Silke zich hadden ingeschreven besloot ik hetzelfde te doen en ik heb er geen spijt van gehad!

Het event was een (geweldig!) idee van Soetmin (Verne&Jasper).
Zij kreeg hulp van Heidi (Laloe.be), Lobke (Leuke Wereld) en Saartje (Miss Fabuleus). Een topteam!

Meer dan 100 (vrouwelijke) bloggers verzamelden om met elkaar kennis te maken, maar ook om interessante lezingen te volgen. Zo kwam Jo Thuys van Sound of C spreken over hoe je als blogger samen kan werken met PR-bureaus. Interessante tips, maar de presentatie was gebaseerd op reizen, en dat was niet echt van toepassing op de (vooral) aanwezige mama- en diy-bloggers.

Vervolgens kwamen twee dames van Handmade With Love uitleg geven over hun platform, dat een samenwerking voorziet tussen creatieve bloggers en goede doelen. Iets wat ik binnenkort zeker eens van naderbij ga bekijken!

Ook Daisycon was er om ons van tips & tricks te voorzien: zij hadden het over Affiliate Marketing. Wat zo veel betekent als: geld verdienen met linkjes plaatsen op je blog. Volgens de organisatrices dé ideale manier om als beginner geld te verdienen met je blog! Ik check dit ook even, maar geld verdienen is zeker niet het hoofddoel van mijn blog :-).

Tussen de lezingen door, en ook erna, konden we aanschuiven voor een hapje aan een buffet dat was voorzien door Culinette. Niet evident om met zo’n hoop mensen ineens aan te schuiven, maar ’t was lekker! Drankjes waren de hele avond beschikbaar.

Voor heel wat mensen was de goodiebag één van de hoogtepunten van de avond. Zonder de talrijke sponsors zou dit event er nooit geweest zijn, en wie krijgt nu niet graag gratis spullen? Hieronder zie je alle zakjes bij elkaar staan (deze werden nog in de uurtjes vlak voor het event van start ging gevuld!).

We kregen maar liefst twee goodiebags: één van Omega Pharma / Omega Pharma Baby en één algemene met allerlei producten en bonnetjes. Daarnaast stonden her en der stands met freebies die we mee mochten nemen. Helaas waren veel dingen snel geplunderd!

Over Omega Pharma heb ik veel bijgeleerd: niet alleen dat héél veel producten van hen zijn, maar wist je dat ze ook bij je thuis komen om hun producten uit te leggen? Dus eigenlijk een soort van tupperware, maar dan met verzorgingsproducten! Over Beauty@Home zal ik ook nog eens wat meer lezen…

Er zaten veel leuke dingen in de goodiebags, maar de inhoud ervan is vooral gericht op mama- en diy-bloggers. Veel van de spullen zal ik dan ook met veel plezier weggeven aan vrienden en familie.
De energiedrink en de snoepjes werden al door mijn man in beslag genomen en de koffie werd al weggegeven aan mijn collega!

Mijn favoriete cadeautjes:

 • Een rolletje oreo’s. Ik ontdekte pas enkele maanden geleden dat oreo’s plantaardig zijn, vreugdedansje!
 • Douchemousse met orchideegeur van Bodysol. Dit lijkt me een heerlijke verwennerij!
 • Bio-Oil zou goed zijn om littekens te verminderen. Dit ga ik zeker eens testen.
 • 50 € korting bij Smartphoto. Perfect om een canvas met een foto van ons huwelijk te laten maken 🙂
 • Een kortingsbon bij Studio Aimee: hier hebben ze naast baby- en kinderkleding ook heel wat leuke interieur- en decoratiespullen!
 • Een plantbare bloemenflyer van Daisycon
 • Een schriftje van Madame Creatief. Hoera voor schriftjes en notaboekjes!
 • Een kortingsbon bij Liesellove. Ik heb er onlangs nog prachtige stoffen besteld (daarover later meer!), maar ik ga toch nog eens piepen…

Maar we gingen natuurlijk niet alleen voor de cadeautjes, maar vooral om leuke bloggers te ontmoeten. Enkele blogs volgde ik al, maar er waren vooral veel nieuwe gezichten! Tijdens de lezingen zat ik naast Anka, die ook heel graag haakt. Ik maakte een selfie van onze sleutelhangers!

Bij het binnenkomen herkende ik ook al Lies (we waren vorig jaar bij haar thuis geweest voor Het Boek), en ook Anske sprak ik even aan (van haar kreeg ik voor Secret Santa een geweldig pakje).

Veel bloggers dacht ik misschien te herkennen, maar ik was niet zeker en/of ik durfde ze niet aan te spreken. Of ik heb ze gemist in alle drukte. Jammer dus dat ik onder andere Lieziepeasy, Katrien en Romina niet heb gezien/gesproken!

Wie sprak ik dan wel nog? Allevier de organisatrices (stuk voor stuk toffe madammen!), Annelyse, Hilde, Karen, Sheena, Kelly, Eefje, en wellicht nog meer mensen die ik vergeten ben…

Ik kocht ook het boek van Lobke: Make it, Blog it, Share it! Dit zal, na het Blogboek van Kelly van Tales from the Crib, het tweede blogboek zijn dat ik lees. Het ziet er qua aanpak helemaal anders uit en is vooral gericht op creatieve bloggers. Ik ben benieuwd!

Conclusie: ik kijk terug op een leuke avond en hoop dat ik bij een volgende editie nog meer mijn stoute schoenen aan durf trekken! De komende weken zal ik me eens verdiepen in de lijst van alle deelnemers, er zitten ongetwijfeld nog heel wat bloggers bij die leuk zijn om te volgen!

Gingen jullie ook naar de Big Blogameetup? Wat vonden jullie ervan?

15 gedachtes over “Event | Big Blogameetup 2

 1. hoi, ik kon er jammer genoeg niet bij zijn maar ik heb al veel leuke reacties gelezen.
  volgend jaar probeer ik zeker van de partij te zijn.
  en zeker eens piepen op de webshop van mijn zus liesellove….je zal nog meer leuke stofjes ontdekken
  liefs

  Like

 2. Oh ik heb blijkbaar iets gemist. Waar kan ik op de hoogte gehouden worden van een nieuw event? Als het maar om jou en Annelies eens live te zien? 🙂

  Like

 3. Het was zeer fijn u eens in het echt te zien! Merci om me te herkennen! 🙂
  Ik vond het heel leuk maar wel druk. Had graag bog wat langer met iedereen (waaronder u natuurlijk) kunnen tetteren! 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.