Wat gaat de tijd snel… We zitten al aan dag 20 van Dagen Zonder Vlees vandaag!
Tijd voor het weekmenu van afgelopen week…
maandag 2 maart: stoofseitan maak je niet voor één persoon, maar meteen een grote kom. Ik at een restje van zondag, en stopte zondagavond ook nog twee porties in de diepvries. Dit is een foto hoe de stoofseitan eruit zag, op zondag was ik een foto vergeten te maken en postte ik de foto van op de EVA-website (een foto die ik wel zelf heb gemaakt):
dinsdag 3 maart: simpele ‘boerenkost’: een hazelnootburger met wortelpuree en appelmoes:
woensdag 4 maart: wraps! Een toppertje bij ons! Standaard zit er tussen: ijsbergsla, guacamole, rijstnoedels en gebakken paprika’s met ui en vegetarische reepjes:
donderdag 5 maart: mijn man is naar een meeting op zijn werk en er is nog een restje van de wrapvulling over. Ik maak pindasaus en eet rijstnoedels met paprika’s en vegetarische reepjes met de pindasaus:
vrijdag 6 maart: er was véél pindasaus dus dat restje moet ook verwerkt worden. Ik maak penne met broccoli, courgette en tofu. En met de pindasaus:
zaterdag 7 maart: de rest van vrijdag. Aangezien de echtgenoot ziekjes is en hij ook niet zo graag pindasaus eet (jammer voor hem, goed voor mij!)
zondag 8 maart: na een lange dag op Eco-Expo in Lochristi was er niet veel fut meer om te koken, maar ik ging toch aan de slag. Rijst met groenten (wortel, ui, paprika’s, sojascheuten) in zoetzure saus, vegetarische ‘kipstukjes’ en ananas. Het smaakte!
Wat aten jullie afgelopen week?
***
Tijdens Dagen Zonder Vlees post ik onze weekmenu’s.
DZV – Weekmenu #1
DZV – Weekmenu #2
Lekker! Mag ik vragen hoe je je pindasaus maakt? Nog nooit gegeten…
LikeLike
Goh, ik heb daar niet écht een recept voor. Meestal doe ik: look bakken met gember, blussen met kokosmelk en dan (veel) pindakaas door mengen tot je een dikke saus krijgt. Je kan ’t nog op smaak brengen met sojasaus, limoensap, cayennepeper, …
LikeLike
Mmm, pindasaus! Hier is het hetzelfde: mijn lief eet het ook niet zo graag, ik daarentegen… 🙂
LikeLike
Mmmm dat ziet er weer allemaal zo heerlijk uit! Wij zijn drie keer iets gaan eten *oops* pizza, 2x lasagne (één keer lekkere en één keer droge) 😀 Broccolipatatjes met gebakken champignons, spaghetti en eens pasta met spinazie, room en champignons en tomaten
LikeLike
Mmm, broccolipatatjes! Dat eten wij ook vaak 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Iets in mij denkt dat pindakaas (en dus ook pindasaus) helemaal niets voor mij is; geen idee waarom 🙂 Moest ik nu eens een klein potje tegenkomen, dan zou ik het eens uitproberen, maar hier in de winkel is dat precies altijd meteen in grote hoeveelheden (en mijn vriend het dan maar laten opeten als ik het niet zou lusten, is ook geen optie, want hij weet al dat hij dat niet graag eet).
LikeLike
Ik vind pindakaas heerlijk, vb. op een boterham met schijfjes banaan. Of in saus. Je kan het ook in koekjes gebruiken in plaats van boter! Zeker eens proberen!
LikeLike
[…] Tijdens Dagen Zonder Vlees post ik onze weekmenu’s. DZV – Weekmenu #1 DZV – Weekmenu #2 DZV – Weekmenu #3 […]
LikeLike
[…] Dagen Zonder Vlees post ik onze weekmenu’s. DZV – Weekmenu #1 DZV – Weekmenu #2 DZV – Weekmenu #3 DZV – Weekmenu […]
LikeLike
[…] Dagen Zonder Vlees post ik onze weekmenu’s. DZV – Weekmenu #1 DZV – Weekmenu #2 DZV – Weekmenu #3 DZV – Weekmenu #4 DZV – Weekmenu […]
LikeLike
[…] Dagen Zonder Vlees post ik onze weekmenu’s. DZV – Weekmenu #1 DZV – Weekmenu #2 DZV – Weekmenu #3 DZV – Weekmenu #4 DZV – Weekmenu #5 DZV – Weekmenu […]
LikeLike