We hebben er al 12 dagen zonder vlees op zitten vandaag! Al was dat een makkie voor mij natuurlijk :-).
Vandaag deel ik weer met jullie wat we afgelopen week gegeten hebben!
maandag 23 februari: lunchen deed ik met een restje van de vulling van de hapjes van zondag, ik kookte er nog wat quinoa bij. ’s Avonds aten we een restje van de heerlijke lasagne die Kelly en Stefan voor ons meebrachten op zondag. En een stukje taart, dat ook. Feest!
dinsdag 24 februari: risotto met erwtjes, courgette en champignons
woensdag 25 februari: de rest van de risotto. Gerechten als risotto, spaghetti, lasagne, stoofpotjes, … maak ik altijd voor twee dagen. Sommige mensen vinden twee dagen na elkaar hetzelfde eten saai, maar wij hebben er geen problemen mee.
Als dessert aten we nog een potje vanillepudding met speculoos.
donderdag 26 februari: samen met een vriendin ging ik, gewapend met de bon-voor-een-gratis-maaltijd naar Greenway. Geen vrije keuze zoals de vorige keer, maar een vast gerecht in ruil voor de bon: Seitan-kebabwrap. Heel lekker! Toen we aankwamen was er nog niet zo veel volk, maar later op de avond kwam steeds meer volk binnen, het grootste deel met een DZV-bon.
vrijdag 27 februari: pasta met gegrilde groenten
zaterdag 28 februari: ’s avonds een restje van bovenstaande pasta (mijn man was naar een meeting, dus ik hoefde alleen voor mezelf eten te voorzien). In de namiddag kwam een vriendin op bezoek, ik bakte een cake:
zondag 1 maart: toen Jeroen Meus 1 maart had uitgeroepen tot Nationale stoofvlees-frietdag, was de keuze snel gemaakt (natuurlijk at ik dan wel stoofseitan)! We aten gebakken rozemarijnaardappeltjes uit de oven, wegens gebrek aan een friteuse. Zeker niet minder lekker!
Wat aten jullie afgelopen week?
***
Tijdens Dagen Zonder Vlees post ik onze weekmenu’s.
DZV – Weekmenu #1
het ziet er lekker én mooi uit! Wat ben je toch een keukenprinses!
LikeLike
Bwaaah! Door de week zijn het vaak ‘gewone’ dingen hoor. Maar alles wat met liefde gemaakt is, smaakt!
LikeGeliked door 1 persoon
Maar je kookt elke dag vers! En het ziet er zo lekker uit! Ik heb het gevoel dat ik wat aan het klooien ben op dat vlak, dat ik zelf veel te veel snoep en wel eens een echte goede maaltijd vervang door diepvriespizza of pannekoeken. Of boterhammen. Iets om op te letten, want ik moet echt wel zorgen dat ik mijn energieniveau houd… En dat mijn mannekes die ocharme al veggie opgevoed worden 😉 niet aan allerlei tekorten gaan lijden.
LikeLike
Kook jij soms grotere porties voor twee dagen? Of grotere porties en dan restjes invriezen? Dat zijn bij ons hulpmiddelen voor als het snel moet gaan en we toch gezond willen eten…
Snoepen doen we hier ook hoor :-). Wij hebben natuurlijk (nog) geen kinderen, dat scheelt ook wel in energielevels en tijd. Je mannekes gaan in elk geval genoeg liefde krijgen!
LikeLike
Ik heb geen diepvries, Fieke. Koken voor twee dagen doe ik vaak willens nillens. Dan maak ik bv gevulde paprika’s en merk ik dat we daar drie dagen van kunnen eten. Maar daarbij heb ik dan vaak ook al het gevoel dat het minder verantwoord is dan vers-vers. x
LikeLike
Wij zouden niet meer zonder diepvries kunnen… Als je gekookte dingen de volgende dag opeet is daar niks mis mee hoor. Pas na twee dagen of langer moet je oppassen!
LikeLike
Mmmmm dat ziet er weer heerlijk uit! Ik ben ook jaloers op je kookkunsten. Zelfs eenvoudige gerechten zien er zo lekker uit! Ik heb nooit inspiratie.
LikeLike
Wij eten vaak hetzelfde eigenlijk, terwijl ik hopen kookboeken en receptenknipsels heb. De vermoeidheid en gebrek aan tijd wint vaak van de zin om te koken (vooral in de week dan).
LikeLike
Merci voor de link van het ‘stoofvlees’. Ik heb de veggie versie uit de delhaize al wel eens geproefd, maar had er geen idee van hoe er zelf aan te beginnen!
LikeLike
Mmm, die risotto en die pasta met gegrilde groenten zien er superlekker uit! Ik heb vanavond zo’n voorverpakte veggie lasagne op het menu staan (wegens op verplaatsing voor een opleiding en ’t is ofwel dat in de microgolf ofwel niet vegetarische grootkeuken) en amai, nu ik jouw lekkere foto’s van zelfgemaakt, vers eten zie, heb ik daar zooo geen zin meer in 🙂
Ik ga eens seitan zoeken als ik thuis ben en dat stoofvlees eens uitproberen, want dat ziet er ook al zo lekker uit! En nu ben ik weg, want ik word een beetje jaloers, vrees ik, zowel op jouw kook- als op jouw fotografieskills 😉
LikeLike
Veel dingen zijn nochtans vrij snel klaar hoor! ’t Is kwestie van een beetje te plannen, maar ik ben ook gewoon een ‘snelle’ kok denk ik.
Ik vind mijn kookskills vrij gewoon, en die fotografie heb ik ook gaandeweg geleerd. Jouw weekmenu’s zien er ook wel lekker uit hoor!
LikeLike
[…] Tijdens Dagen Zonder Vlees post ik onze weekmenu’s. DZV – Weekmenu #1 DZV – Weekmenu #2 […]
LikeLike
[…] Dagen Zonder Vlees post ik onze weekmenu’s. DZV – Weekmenu #1 DZV – Weekmenu #2 DZV – Weekmenu […]
LikeLike
[…] Dagen Zonder Vlees post ik onze weekmenu’s. DZV – Weekmenu #1 DZV – Weekmenu #2 DZV – Weekmenu #3 DZV – Weekmenu […]
LikeLike
[…] Dagen Zonder Vlees post ik onze weekmenu’s. DZV – Weekmenu #1 DZV – Weekmenu #2 DZV – Weekmenu #3 DZV – Weekmenu #4 DZV – Weekmenu […]
LikeLike
[…] Dagen Zonder Vlees post ik onze weekmenu’s. DZV – Weekmenu #1 DZV – Weekmenu #2 DZV – Weekmenu #3 DZV – Weekmenu #4 DZV – Weekmenu #5 DZV – Weekmenu […]
LikeLike