Chocolade-perencake met pecannoten

Chocolade-perencake met pecannoten - Fiekefatjerietjes

Er wordt nogal wat gebakken ten huize fieke de laatste weken! We krijgen heel wat bezoek over de vloer én mijn nieuwe oven is geweldig.
Het is natuurlijk niet altijd decadent en heel erg veel werk, soms komt er ook al eens iets makkelijks op tafel. Deze chocolade-perencake is hier een goed voorbeeld van! De topping ziet er misschien iets moeilijker uit, maar terwijl de cake in de oven staat kan je die op 5 minuten maken én ondertussen kan je nog de beslagkom afwassen en de keuken opruimen!

NODIG:

(voor een ronde cake met diameter 24 cm)

voor de cake:

  • 1 hoeveelheid chocoladecakedeeg (ik gebruikte het basisrecept uit Vegan Cupcakes Take Over The World)
  • 1 blik peren (natuurlijk kan je ook verse peren schillen en stoven maar dan is het niet meer snel en makkelijk 🙂 )

voor de topping:

  • 3/4 cup pecannoten
  • 1/4 cup ahornstroop
  • 2 EL kokosolie
  • 1 tl vanille-extract
  • een snufje zout
  • 1/2 cup pecannoten, in stukjes gebroken

WERKWIJZE:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Bereid het chocoladecakedeeg. Giet het in een ingevette springvorm van 24 cm en verdeel er de peren over (het is niet nodig om ze in blokjes te snijden, maar dat mag natuurlijk wel). Bak de cake 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Meng ondertussen de ingrediënten voor de topping (behalve de 1/2 cup pecannoten) in een blender tot je een gladde massa bekomt.

Giet / smeer de topping over de nog warme cake en versier met de stukjes pecannoot.
Laat de cake afkoelen (of niet, en eet hem lauwwarm!).

Smakelijk!

(het idee voor de topping haalde ik HIER)

Advertenties