de 25 food vragen tag

De voorbije weken zag ik deze tag vaak voorbij komen. Oorspronkelijk komt deze van Pauline, maar ook (onder andere) IrisSanne en De Groene Meisjes vulden de tag in. Tijd om deze ook eens in te vullen!

1. Wat is je favoriete ontbijt?

In de zomer hou ik heel erg van muesli met yofu, rozijnen en vers fruit (aardbeien, nectarine, …). Als er geen aardbeien zijn kies ik (bijna) altijd voor banaan. En als het écht koud komt er al eens havermoutpap met kaneel en appeltjes op tafel.

Deze quinoapap is zowel in de zomer als in de winter heerlijk!

2. Hoe drink je je koffie?

Bah voor koffie! Ik moet wel de enige zijn die niet houdt van cappuccino, espresso en latte macchiato. Geef mij maar thee! Alles behalve rozenbottelthee. Puur natuur, zonder suiker of andere zoetstof.

3. Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Dat varieert. Als het zoet mag zijn dan graag pindakaas of choco met schijfjes banaan. Op hartige broodjes mag humus met geroosterde groenten, of guacamole met tomaat, of iets met veel rauwkost en tuinkers.

4. Soep of salade?

Ik ben geneigd te antwoorden: soep in de winter en salade in de zomer. Maar een salade kan ook heel erg lekker smaken in de herfst en in de zomer kan je ook frisse soepen maken. Beide kiezen mag niet zeker?

_DSC5753

Een salade die heel erg geschikt is voor de herfst!

5. Wat is je favoriete kookboek?

Hier schreef ik al eens over mijn favoriete kookboeken.
Ook nog favoriet: Plenty. Ik ben heel erg benieuwd naar de nieuwe van Ottolenghi: Plenty More!

6. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Zoet is heel erg mijn ding, maar is nooit meer hartig ook nooit meer groenten en kruiden en specerijen? En hartig biedt volgens mij ook het meeste variatie. Dan zou ik toch het beste kunnen leven met nooit meer zoet…

7. Welke keuken (land) is je favoriet?

Ook hier kan ik moeilijk kiezen… Ik hou heel erg van pasta (Italië), maar ook Oosterse gerechten kunnen mij bekoren.

8. Wat is je favo foodfilm?

De enige foodfilm die ik denk ik ooit zag was Ratatouille. Grappig, maar om nu te zeggen mijn favoriet?
Chocolat en Charlie and the Chocolate Factory komen dan weer dichter in de buurt van favoriet.
En om een serie te noemen: Pushing Daisies vond ik geweldig!

 9. Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Een stukje chocolade bij de thee. Liefst Vego, als het even kan. Of ander pure, met nootjes. Of een marshmallow, dat mag ook.

10. Wie is je grootste inspiratiebron?

Phew, een moeilijke… Ik vond het geweldig toen Chloe Coscarelli in 2011 Cupcake Wars won, als enige met vegan cupcakes. Zij liet zien dat vegan niet saai of inspiratieloos was, en ook heel lekker kan zijn. Dat is zo’n beetje wat ik ook probeer te doen, op veel kleinere schaal dan wel :-).

11. Thuis koken of uit eten gaan?

Meestal kook ik thuis, we gaan niet zo vaak uit eten. Enerzijds omdat uit eten duurder is dan zelf koken (en bouwen toch ook wel een smak geld kost), anderzijds omdat we dan liever af en toe iets leuks uitkiezen waar we naartoe willen en dan kunnen we daar dubbel en dik van genieten.
Zelf koken is hier vaak heel eenvoudig, maar soms worden ook wel specialere dingen klaargemaakt. Als er veel tijd is geniet ik meer van zelf koken dan van uit eten gaan. Hoewel het voordeel van uit eten gaan dan weer is dat je geen keuken hoeft op te ruimen en de afwas niet hoeft te doen :-).

12. High end of Low profile?

Low profile. Een frietje van de Frietketel, dat smaakt altijd. Low profile hoeft niet altijd ‘low quality’ te zijn, veel dingen kan je er toch chic laten uitzien!
Maar tegen High end zeg ik ook niet nee. We zijn ooit eens naar een sterrenrestaurant geweest en dat was heerlijk. Toen hoefden we gelukkig niet zelf te betalen, anders waren we daar wellicht nooit geweest.

13. Wat is je lievelingsrestaurant?

Er zijn heel wat plaatsen waar ik graag kom, maar als ik één favoriet moet noemen is dat toch zeker Avalon (check hun mooie nieuwe website!). Helaas kom ik er niet zo vaak als ik zou willen…

14. Boodschappen doe ik bij…

Colruyt, meestal. Aangevuld met Bioplanet (of Bioshop of een andere natuurvoedingswinkel). Af en toe ga ik naar Oosterse winkels, de Wereldwinkel of de markt.

15. Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is…

Ik heb al veel lekkere dingen gegeten: op restaurant (binnen- en buitenland), lekkere gerechtjes van andere koks op potlucks bij EVA, met liefde klaargemaakte gerechten bij familie of vrienden, … Maar hét lekkerste? Naast het witlof van de schoonmama was het dessert dat ik vorig jaar at bij Herbivore in San Francisco toch een kanshebber:

Dag 23 - SF - WP_000381

Crappy foto maar: gekarameliseerde banaan met kokosijs. Die bol moet de grootte van een tennisbal geweest zijn. Minstens. Everything’s bigger in America!

16. Wat is je favo cocktail?

Doe mij maar een sapje. Of een mojito. Maar niet te veel alcohol, ik ben geen grote drinker :-).

17. Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Koffie, no thanks. Als een ander drankje kan: Heston. Ik zou hem dan een vegan gebakje voorschotelen. Of hij onder de indruk zou zijn? Wellicht niet :-).

18. Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Een oven! Als je mij deze vraag binnen enkele maanden zou stellen zou ik wellicht antwoorden: een oven, en een vaatwas!
Ook nog: licht en ruimte. Note to self: nog even geduld!

19. Mijn favo snack is…

Een stuk fruit, een kop thee, een kopje nootjes en rozijnen en als ik gebakken heb een vers gebakken koekje of muffin.

20. Wat zit er op jouw pizza?

Veel (gegrilde) groenten, artisjokken, olijven, ananas (niet alles tegelijk).

21. Wat lust je echt niet?

Vroeger was ik een moeilijke eter (ik lustte toen geen tomaten, écht). Sinds ik vegetariër ben lust ik eigenlijk alles. Er zijn natuurlijk wel dingen die ik minder graag eet/drink: rozenbottelthee, frambozen, braambessen, … Maar over het algemeen ga ik dus wel alles eten (behalve dierlijke producten, uiteraard).

22. Mijn favoriete foodblog is…

Dat zijn er veel te veel! Lees HIER en HIER.

23. Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…

Eet je als vegetariër of veganist ooit gekke dingen? Meestal eet ik ‘pure’ dingen: groenten, bonen, tofu, fruit, …
Ooit volgende ik eens een workshop ‘Groene smoothies maken’, en daar werd gebruik gemaakt van superfoods zoals vb. Maca-poeder. Dat is misschien toch het gekste wat ik ooit heb gegeten.

24. Wat staat er op je food bucket list?

Er zijn heel wat dingen die ik nog eens zou willen eten. Op mijn lijst om zelf nog eens te maken: sushi, confituur en burgers (zie ook deze lijst). Brood zou ik ook nog wel leren bakken, en verse pasta maken ook wel. En als het zoet mag zijn: soezen & eclairs, macarons, pralines, …

25. Ik kan niet leven zonder…

Fruit (bananen in het bijzonder), chocolade, pindakaas, aubergines, koriander, guacamole, gember, thee, (zo kan ik nog wel even door gaan), …

Bij deze tag hoef je niemand te nomineren (oef!), maar neem deze gerust over als je daar zin in hebt! Post een linkje naar jouw bericht hieronder, ik vind het altijd leuk om de antwoorden bij andere mensen te lezen!

8 gedachtes over “de 25 food vragen tag

    • Gelukkig schrijf je ‘lijkt’ :-). ’s Morgens is het ook soms van boterhammen-met-choco hoor!
      Leuk om te lezen dat je dit soort berichten ook leuk vindt! Ik vind het ook leuk om ze te schrijven!

      Like

  1. Macarons en pralines heb ik al gemaakt (via een workshop). De intentie is er dan altijd om dat nog eens te doen en dat lukt ook, welgeteld één keer. 😉 Ik drink ook geen koffie, maar wel rozenbottelthee. 🙂

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.