Vegan MoFo 2014 #22: Rodebietenrisotto

Rodebietenrisotto - Fiekefatjerietjes

Gisteren op BioLicious deelde Biobello mini-groentepakketjes uit met rode bietjes, wortels en een appel. Zo’n lekkere verse groentjes mag je niet laten liggen, dus ik besloot om ze meteen vanavond al te verwerken.
Risotto staat bij ons vaak op het menu, vaak met gewoon champignons of in de lente met asperges. Deze risotto is een lekkere variatie en heeft een heel rijke smaak. En een mooi kleurtje!

NODIG:

(voor 2 personen)

olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl tijm
150 gram risottorijst
2 kleine rode bietjes (ongeveer 270 gram), geschild en in kleine blokjes
2 wortels, geschild en in kleine blokjes
warme groentebouillon
verse peterselie
optioneel: gistvlokken

WERKWIJZE:

Verwarm de olijfolie en bak er de ui en knoflook in, samen met de tijm. Voeg de risottorijst toe en bak deze al roerend mee tot de korrels glazig worden. Blus met een pollepel groentebouillon.
Voeg ook de blokjes rode biet en wortel toe. Laat het geheel zachtjes koken en voeg geleidelijk – onder voortdurend roeren – groentebouillon toe. Blijf dit herhalen tot de rijst en de groentjes gaar zijn.
Meng op het einde de verse peterselie en indien gewenst de gistvlokken door de risotto.

Wat is jullie favoriete recept met rode biet?

Advertisements