Vandaag is het tijd voor een feestje! Wouter, de broer van Bart, is na bijna drie maand in Ethiopië terug thuis. Hij is daar onderzoek gaan doen voor zijn studie geografie.
Daarnet aten we deze taart en dronken we Ethiopische thee, vanavond is het barbecue en ik maakte onder andere deze couscoussalade.
NODIG:
(voor 4 personen)
300 gram couscous
500 ml heet water
1 EL olijfolie
1 granaatappel, de pitjes
1/2 plantje koriander, grof gehakt
1/2 plantje platte peterselie, grof gehakt
1/2 plantje munt, grof gehakt
1 rode ui, gesnipperd
100 gram pijnboompitten, geroosterd
75 gram rozijnen
2 limoenen
1 EL rietsuiker
WERKWIJZE:
Pers de limoenen uit en meng met de suiker.
Doe de couscous in een grote kom, giet het heet water erover, dek af met een bord en laat enkele minuten zwellen. Maak de couscous los met een vork en laat afkoelen.
Meng de olijfolie onder de couscous.
Meng alle ingrediënten onder de afgekoelde couscous. Giet er het limoensap over en roer goed om.
(bron: aangepast uit een foldertje van de Colruyt)
Als cadeautje kregen we van Wouter Ethiopische kurkuma. Een specerij die hier vaak gebruikt wordt in curry’s en soms ook soep. Kennen jullie nog lekkere gerechten met kurkuma?
Joepie! Ik gebruik kurkuma eigenlijk vooral in tofuscramble voor een mooi kleurtje 🙂
LikeLike
Leuk receptje!
We zitten op 1/3 van de vegan mofo 🙂 we gaan het vast redden, denk je niet ??
LikeLike
Ik denk het wel hoor! Nooit gedacht dat het me zou lukken, elke dag, maar ik doe mijn best om het einde te halen. En ik probeer posts met inhoud te schrijven :-).
LikeLike
Ik hou erg van couscoussalade. Meestal doe ik er veel groente doorheen, maar op deze manier lijkt hij me ook heel lekker!
LikeLike
Als ik tabboulé of zo maak doe ik er altijd wel tomaten of komkommer doorheen. Maar deze salade was één van de vele bijgerechten, er stonden heel wat groentjes op tafel.
LikeLike