Vegan MoFo 2014 #20: Couscoussalade

Couscoussalade - Fiekefatjerietjes

Vandaag is het tijd voor een feestje! Wouter, de broer van Bart, is na bijna drie maand in Ethiopië terug thuis. Hij is daar onderzoek gaan doen voor zijn studie geografie.

Daarnet aten we deze taart en dronken we Ethiopische thee, vanavond is het barbecue en ik maakte onder andere deze couscoussalade.

NODIG:

(voor 4 personen)

300 gram couscous
500 ml heet water
1 EL olijfolie

1 granaatappel, de pitjes
1/2 plantje koriander, grof gehakt
1/2 plantje platte peterselie, grof gehakt
1/2 plantje munt, grof gehakt
1 rode ui, gesnipperd
100 gram pijnboompitten, geroosterd
75 gram rozijnen

2 limoenen
1 EL rietsuiker

WERKWIJZE:

Pers de limoenen uit en meng met de suiker.
Doe de couscous in een grote kom, giet het heet water erover, dek af met een bord en laat enkele minuten zwellen. Maak de couscous los met een vork en laat afkoelen.
Meng de olijfolie onder de couscous.

Meng alle ingrediënten onder de afgekoelde couscous. Giet er het limoensap over en roer goed om.

(bron: aangepast uit een foldertje van de Colruyt)

Als cadeautje kregen we van Wouter Ethiopische kurkuma. Een specerij die hier vaak gebruikt wordt in curry’s en soms ook soep. Kennen jullie nog lekkere gerechten met kurkuma?

Advertisements