Vegan MoFo 2014 #14: Dieren zoeken mensen

Deze middag bracht ik een bezoekje aan Melanie van Dier Zoekt Mens. Zij heeft thuis een poezenopvang en werkt samen met Kat Zoekt Thuis.
Momenteel wonen bij Melanie, inclusief haar eigen exemplaren (6), een 20-tal poezen en twee heel erg enthousiaste honden.
Vandaag maakte ik kennis met Valentino, Louis, poes-zonder-naam, mamapoes met 5 kittens en nog een nest grotere kittens waarvan ik de namen al niet meer weet…

Hieronder enkele foto’s:

Wil je zelf graag één van deze lieverds adopteren? Ga dan snel een kijkje nemen op de website van Melanie, of maak een afspraak om de poezen te gaan knuffelen!

Ondertussen bijna drie jaar geleden adopteerde ik zelf een kat via Kat Zoekt Thuis. Ik wou geen kitten, zoals de meeste mensen, en toen ik ‘op zoek’ was op de website las ik vooral de verhalen van de poezen. Want het karakter is ook belangrijk natuurlijk. Ik koos voor Kasper, die altijd bij een oude mevrouw alleen had gewoond. De mevrouw werd opgenomen in het ziekenhuis en zou nooit meer terug naar huis kunnen. Haar kinderen hadden er niets beter op gevonden dan de deur van het huis open te laten staan en te hopen dat de kat zou weglopen. Niet dus! Arme Kasper had in de opvang een ontsteking aan zijn tanden en mond opgelopen, waardoor hij er best erg aan toe was. Maar met heel veel liefde is hij erbovenop gekomen!
Ik koos ook bewust voor een volwassen én zwarte kat, deze blijven meestal heel lang ter adoptie, omdat veel mensen veel liever kleine katjes zien, of gestreepte, of rosse.

Kijk eens wat voor knapperd en lieverd nu bij ons woont:

_DSC2601 _ K

13 gedachtes over “Vegan MoFo 2014 #14: Dieren zoeken mensen

 1. Wij hebben onze tweede kat ook uit een kattenrescue gehaald. Die was, samen met zijn broertje, gevonden in een glascontainer (met allebei een wonde in het oog, dus waarschijnlijk eerst nog bewust verminkt). Afschuwelijk wat sommige mensen dieren aandoen …

  Like

  • Ik vond het ook fijn! Kasper is nog altijd heel geïnteresseerd aan het snuffelen aan mijn kleren :-). Morgen het ‘recept’ van de taartjes!

   Like

 2. Wat een lieverdjes! Ik zou het mijn zonen wel gunnen een kleine vriend in huis te halen. Anderzijds kan het er voor mij even niet bij (ik wil er goed voor kunnen zorgen) en gun ik een poes niet persé een Kleuter en een Baby in huis :).
  Eet Kasper vegan?

  Like

  • Toen ik Kasper adopteerde was ik vrijgezel, en ik heb lang getwijfeld. Als ik een huisdier zou adopteren, wou ik er goed voor kunnen zorgen. Als je al kinderen hebt moet je wel een kat hebben met het karakter dat kinderen duldt. Wij zullen nog even moeten afwachten wat dat later met Kasper zal geven, Meneertje is nogal dominant en heeft verlatingsangst.
   Kasper eet niet vegan…

   Like

 3. Oh wow, all of the cats are beautiful (you take amazing pictures!) and I wish that I could adopt or go and cuddle some of them. Kasper is adorable and I love that you chose a black cat – you’re right they do have a harder time finding homes which is so sad.

  Like

 4. Wat een mooie foto’s Fieke! Dat feitje over zwarte katten die minder snel worden geadopteerd breekt mijn hart altijd een beetje. Gelukkig dat Kasper nu bij jullie woont. 🙂

  Like

 5. Mooi blogberichtje!
  Onze 3 katten zijn ook alledrie door ons geadopteerd op latere leeftijd, telkens met het idee om ze nog een mooie thuis te geven. Ik kan ze niet meer missen 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.