Vegan MoFo 2014 #13: Een kijkje in onze keuken

ONZE KEUKEN NU

De foto’s hierboven zijn met een groothoeklens genomen, onze keuken nu is echt piepklein. Toegegeven, toen ik het appartement ging bezichtigen heb ik getwijfeld. En alleen maar omdat de keuken zo klein was, de rest van het appartement is super. Het huis waar ik vandaan kwam had echt een grote keuken, dus het zou serieus aanpassen worden. Het is klein, maar het lukt wel. Nu bergen we keukenspullen overal zo’n beetje op: servies en glazen in een kastje in de woonkamer, de vaakst gebruikte dingen in de keuken zelf en de voorraad in de badkamer (we hebben een gigantische badkamer!).

Gelukkig hebben we iets om naar uit te kijken, namelijk:

ONZE TOEKOMSTIGE KEUKEN

Op de foto’s hierboven zie je links een foto van ons huis-in-opbouw (niet letten op het vuil en de bierbakken, haha!), rechts een voorstelling van onze nieuwe keuken.
In ons nieuwe huis hebben we één grote leefruimte, zonder scheidingsmuren dus. Onze keuken is dus een open keuken.

De 3D-beelden zijn © Fierens Keuken & Interieur.
Karo en haar team werkten voor ons en met ons een prachtig ontwerp uit waar we helemaal achter staan. We hebben een volledige kastenwand vloer-plafond met een ingewerkte deur naar de berging en een ‘schier’eiland, waarop we koken en afwassen en waar we ook aan kunnen zitten om te eten. Onze nieuwe keuken zal véél meer bergruimte bevatten en veel praktischer zijn ingericht. En ook nog: hoera voor een vaatwasmachine!

De plaatsing is voorzien voor begin 2015, we hebben dus iets om heel erg hard naar uit te kijken!

13 gedachtes over “Vegan MoFo 2014 #13: Een kijkje in onze keuken

 1. Mooi! Waw, zeg. Wat een project ook, zelf bouwen!
  Maar wedden dat je bij momenten nog wel eens zal terugverlangen naar dat keukentje van nu? Dat keukentje waar zo veel gebeurd is, waar zo veel ‘gewoon’ was wat later nog wel eens anders zou kunnen zijn, naar dat keukentje waarin sommige dingen begonnen zijn, waarin gesprekken gevoerd zijn, waarin je alleen bent geweest en gedroomd hebt van die grotere keuken ;).

  Like

  • Het is heel leuk, maar soms ook stresserend en frustrerend.
   Dat ik terug zal verlangen naar mijn keukentje van nu: misschien. Maar eens ik de geweldige nieuwe keuken heb: ik vermoed van niet! Uiteraard zijn er heel wat herinneringen aan de keuken nu – de meeste van mijn gebakjes zijn daar gemaakt – maar verhuizen is een nieuw begin. Al zal ik toch wel de foto’s van de keuken nu bewaren om later te bekijken en blij te zijn met wat we dan hebben!

   Like

 2. Prachtig gaat het worden! Ik kan mij voorstellen dat je hier heel erg naar uitkijkt. Mooi die deur zo weggewerkt in de kastenwand. Daar zullen nog vele mooie gerechtjes bereid worden denk ik zo 🙂

  Like

  • Ik kijk er al énorm naar uit!
   Veel mensen vragen ons waarom we kiezen voor een open keuken. Want dan heb je toch last van geluid en geuren? Ach ja, ik vind het best een fijn idee om alles in één ruimte te hebben. We zien wel of we daar spijt van zullen krijgen of niet 🙂

   Like

   • Ik heb er alvast nog geen moment spijt van gehad!

    Bedankt voor je tip ivm de tegeltjes, we gaan trouwens beginnen met het keukenbehangpapier 😉 Zijn we het beu, dan veranderen we gemakkelijk!

    Like

   • Dat behangpapier klinkt ook heel erg leuk! Je geeft meteen een kleurrijke toets aan de keuken en het is relatief snel vervangen als je erop uitgekeken bent. Succes ermee!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.