Vegan MoFo 2014 #7: Mango-crumblecake

TAART - Mango-crumblecake - Fiekefatjerietjes

Vandaag nog eens een receptje! Deze lekkere crumblecake ontwikkelde ik enkele maanden geleden voor het eerste magazine van De Groene Keuken. Van Sara kreeg ik de toestemming om het recept op mijn blog te plaatsen! Iedereen kent wel een appel- of perencrumble. Deze variant is iets exotischer!

NODIG:

(voor een cake van 23 cm diameter)

Voor de cake:

  • 200 gram tarwebloem
  • 25 gram amandelpoeder
  • 1,5 tl bakpoeder
  • een snufje zout
  • 5 EL plantaardige olie
  • 250 ml sojamelk
  • 85 gram rietsuiker
  • ½ tl vanille-extract
  • 1 mango, in blokjes

Voor de crumble:

  • 75 gram tarwebloem
  • 15 gram havervlokken
  • 35 gram donkerbruine suiker
  • 40 gram sojaboter
  • een snufje kardemom (naar smaak)

WERKWIJZE:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng alle ingrediënten voor de crumble en zet opzij.
Meng voor de cake tarwebloem, amandelpoeder, bakpoeder en zout in een kom. Meng in een ander kommetje olie, sojamelk, rietsuiker en vanille. Voeg het natte mengsel bij het droge en meng tot een homogeen deeg.
Giet het deeg in een ingevette springvorm van 23 cm diameter en verdeel er de mangoblokjes over. Strooi tenslotte de crumble over de mangoblokjes en bak de cake 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Dit recept verscheen in de eerste editie van het magazine van De Groene Keuken.
HIER kan je het magazine kopen.
Eerder schreef ik ook al een recensie over het magazine.

Neem zeker eens een kijkje op de blog van De Groene Keuken, mocht je deze nog niet kennen. Sara neemt ook deel aan de Vegan MoFo en er zijn heel wat inspirerende receptjes te vinden op haar blog! Hou het daar zeker in de gaten want binnenkort komt de tweede editie van het magazine eraan!

Advertenties