Dag op dag 3 maand geleden was het onze Grote Dag. Een zeer zonnige en warme vrijdag in juni, een dag om nooit te vergeten!
Even beginnen bij het begin…
Vorig jaar in mei maakten we een roadtrip door het zuidwesten van de VS. Ons reisverslag kan je HIER lezen.
Tijdens de laatste week van onze vier-weken-durende trip, op een avond langs de kust langs Highway 1 tijdens de zonsondergang, ging vriendlief op zijn knie. Ik had niets door en hij had alles voor mij verborgen kunnen houden. Overdonderd en verrast zei ik ja!
Enkele maanden na dat prachtige moment besloten we te beginnen met de planning van ons huwelijk. Het zou klassiek en traditioneel zijn, maar ik wou er ook enkele persoonlijke en creatieve toetsen aan geven.
We kozen voor een kleurthema doorheen onze dag: blauw.
Waarom blauw? Wel, gewoon omdat dit voor ons allebei onze lievelingskleur is en omdat het een niet-klassieke kleur is op een huwelijk.
Op een gegeven moment werden we voor de keuze gesteld: ceremonievervoer of geen ceremonievervoer? Aangezien onze suite uit een 20-tal personen bestond en we er het liefste een gezellige dag samen van wouden maken kozen we voor een Amerikaanse schoolbus. Een knipoog naar onze reis van vorig jaar. Deze bus is knalgeel, dus besloten we deze kleur ook te verwerken in ons ‘thema’.
De slinger met onze trouwdatum, die je op de foto bovenaan in dit bericht ziet, maakte ik zelf en gebruikten we voor onze uitnodigingen.
Naast deze slinger maakte ik onder andere ook mijn bruidsboeket, de corsage, ons tafelplan, het gastenboek, de menu- en naamkaartjes, … zelf. Een huwelijk met een hoog DIY-gehalte!
Maar genoeg over ons ‘concept’ en het creatieve aspect. Jullie zitten ongetwijfeld te wachten op het eten!
We kozen onze feestzaal in de eerste plaats op basis van de ligging (goed bereikbaar voor onze familie) en de sfeer (licht en gezellig, mét terras en tuin). Dat ze ervaring hadden met vegetarische en veganistische gerechten was een pluspunt! Op het moment dat we het menu gingen vastleggen vertelde Karolien ons dat ze uitsluitend met producten van het seizoen werken, die ze ’s ochtends op de markt in Rijsel gaan kopen. Wat er op het menu zou staan werd dus een grote verrassing!
Er werd voor 25 van de 125 genodigden een plantaardig menu gekookt. De hapjes op de receptie waren voor deze mensen ook plantaardig. Om voor de obers duidelijk te maken wie plantaardige hapjes wou maakte ik deze broches:
De receptie ging – dankzij het stralende zomerweer – buiten op het terras door. Veel van de hapjes heb ik niet kunnen proeven, we waren te druk bezig met iedereen verwelkomen. Gelukkig kwamen vriendinnen af en toe een hapje brengen!
Voor- en hoofdgerecht werden aan tafel geserveerd.
Wat het dessert betreft was ik met de feestzaal overeen gekomen om (voor de veganisten) zelf iets mee te brengen, omdat ze geen ervaring hadden met plantaardig gebak. Dus stond ik de avond voor ons huwelijk nog in de keuken :-). Achteraf gezien – na het verbluffende voor- en hoofdgerecht – ben ik ervan overtuigd dat de chef ook een plantaardig dessert had kunnen bedenken, mijn dessertjes stelden niets voor tegenover het indrukwekkende dessertbuffet dat voor de overige gasten werd voorzien!
Ik hou jullie niet langer in spanning, hier zijn de foto’s van het eten:
En dan nog iets van Happily Ever After of zo:
Alle foto’s (behalve de foto van de broches) zijn © Samuel De Rycke Photography
Mooi, kippevel :)!
LikeLike
Ik was erbij, en kan alleen maar beamen dat het een fantastische dag was met heeeeeeerlijk eten!
Ongelofelijk dat we intussen allebei 3 maanden getrouwd zijn he 😀
LikeLike
Tijd vliegt! 🙂
LikeLike
wat een romantiek, nog dikke proficiat XXX
LikeLike
dankjewel, Inga!
LikeLike
Mmmm, sweet memories 🙂
En vooral die voorgerechten waren geweldig, vind ik! Zo verrassend en origineel! *goesting*
LikeLike
Wat zien jullie er mooi uit!!
Het eten ook overigens! Vooral de carpaccio van verschillende soorten tomaat, echt een kunstwerkje.
LikeLike
[…] met deze lijst werd er dit jaar onder andere getrouwd en bouwden we letterlijk aan onze toekomst (zei ik al dat ik uitkijk naar onze nieuwe keuken?). Ik […]
LikeLike
Maar zeg, zo tof gedaan met die brochekes!
LikeLike
Naast de vegetarische gasten vonden ook de mensen van de feestzaal het heel tof! Het was of zelf de hapjes rond brengen of een oplossing bedenken. Blij dat ik deze oplossing gevonden heb!
LikeLike
[…] 14. Minstens één ding voor de trouw maken – check! Meer over onze Grote Dag HIER […]
LikeLike
[…] was de mooiste dag in je leven? Ongetwijfeld ons trouwfeest! Dag op dag een jaar geleden, hoera voor […]
LikeLike
[…] Voornemens, we kennen ze allemaal. Je hebt dan zo’n beeld in je hoofd van iets, voor je weet hoe het écht zal zijn. Zoals ons huwelijk bijvoorbeeld: ik zou zeker nooit in ’t lang en in ’t wit trouwen, en zeker nooit belachelijk veel geld uitgeven aan een jurk die je maar één dag draagt. We weten allemaal hoe dat geëindigd is, haha! […]
LikeLike