Vegan MoFo 2014 #6: 06.06.2014

Dag op dag 3 maand geleden was het onze Grote Dag. Een zeer zonnige en warme vrijdag in juni, een dag om nooit te vergeten!

Even beginnen bij het begin…

Vorig jaar in mei maakten we een roadtrip door het zuidwesten van de VS. Ons reisverslag kan je HIER lezen.
Tijdens de laatste week van onze vier-weken-durende trip, op een avond langs de kust  langs Highway 1 tijdens de zonsondergang, ging vriendlief op zijn knie. Ik had niets door en hij had alles voor mij verborgen kunnen houden. Overdonderd en verrast zei ik ja!

Enkele maanden na dat prachtige moment besloten we te beginnen met de planning van ons huwelijk. Het zou klassiek en traditioneel zijn, maar ik wou er ook enkele persoonlijke en creatieve toetsen aan geven.

We kozen voor een kleurthema doorheen onze dag: blauw.
Waarom blauw? Wel, gewoon omdat dit voor ons allebei onze lievelingskleur is en omdat het een niet-klassieke kleur is op een huwelijk.

Op een gegeven moment werden we voor de keuze gesteld: ceremonievervoer of geen ceremonievervoer? Aangezien onze suite uit een 20-tal personen bestond en we er het liefste een gezellige dag samen van wouden maken kozen we voor een Amerikaanse schoolbus. Een knipoog naar onze reis van vorig jaar. Deze bus is knalgeel, dus besloten we deze kleur ook te verwerken in ons ‘thema’.

De slinger met onze trouwdatum, die je op de foto bovenaan in dit bericht ziet, maakte ik zelf en gebruikten we voor onze uitnodigingen.
Naast deze slinger maakte ik onder andere ook mijn bruidsboeket, de corsage, ons tafelplan, het gastenboek, de menu- en naamkaartjes, … zelf. Een huwelijk met een hoog DIY-gehalte!

Maar genoeg over ons ‘concept’ en het creatieve aspect. Jullie zitten ongetwijfeld te wachten op het eten!

We kozen onze feestzaal in de eerste plaats op basis van de ligging (goed bereikbaar voor onze familie) en de sfeer (licht en gezellig, mét terras en tuin). Dat ze ervaring hadden met vegetarische en veganistische gerechten was een pluspunt! Op het moment dat we het menu gingen vastleggen vertelde Karolien ons dat ze uitsluitend met producten van het seizoen werken, die ze ’s ochtends op de markt in Rijsel gaan kopen. Wat er op het menu zou staan werd dus een grote verrassing!

Er werd voor 25 van de 125 genodigden een plantaardig menu gekookt. De hapjes op de receptie waren voor deze mensen ook plantaardig. Om voor de obers duidelijk te maken wie plantaardige hapjes wou maakte ik deze broches:

De receptie ging – dankzij het stralende zomerweer – buiten op het terras door. Veel van de hapjes heb ik niet kunnen proeven, we waren te druk bezig met iedereen verwelkomen. Gelukkig kwamen vriendinnen af en toe een hapje brengen!
Voor- en hoofdgerecht werden aan tafel geserveerd.

Wat het dessert betreft was ik met de feestzaal overeen gekomen om (voor de veganisten) zelf iets mee te brengen, omdat ze geen ervaring hadden met plantaardig gebak. Dus stond ik de avond voor ons huwelijk nog in de keuken :-). Achteraf gezien – na het verbluffende voor- en hoofdgerecht – ben ik ervan overtuigd dat de chef ook een plantaardig dessert had kunnen bedenken, mijn dessertjes stelden niets voor tegenover het indrukwekkende dessertbuffet dat voor de overige gasten werd voorzien!

Ik hou jullie niet langer in spanning, hier zijn de foto’s van het eten:

hapjes
De hapjes. Geen idee wat het allemaal was (ik heb ook niet alles zelf geproefd), maar het was héérlijk!
SDR_8255
Voorgerecht: carpaccio van verschillende soorten tomaat, een sorbet en bloemetjes en zo.
SDR_8259
Hoofdgerecht: iets met asperges en paddenstoelen. Héérlijk!
Mijn dessertjes: ik maakte mini-brésiliennetaartjes, citroen-maanzaadmuffins en kleine potjes tiramisu.
Mijn dessertjes: ik maakte mini-brésiliennetaartjes, citroen-maanzaadmuffins en kleine potjes tiramisu.

En dan nog iets van Happily Ever After of zo:

SDR_7399

Alle foto’s (behalve de foto van de broches) zijn © Samuel De Rycke Photography

12 gedachtes over “Vegan MoFo 2014 #6: 06.06.2014

    • Naast de vegetarische gasten vonden ook de mensen van de feestzaal het heel tof! Het was of zelf de hapjes rond brengen of een oplossing bedenken. Blij dat ik deze oplossing gevonden heb!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.