Vegan MoFo 2014 #3: Ontbijt

De alom gehypete ‘overnight oats’ zijn niet echt aan mij besteed. Pas op, ik vind ze wel lekker hoor, maar ik eet liever muesli met yofu. Ik maak ’s morgens een potje klaar met vers fruit (vandaag was dat banaan en nectarine), muesli (ik heb die van Jordan’s met extra noten), rozijntjes en yofu.

In de Colruyt hebben ze nu nieuwe smaken van de Mild & Creamy variant: Blueberry en Limoen-Citroen. Vandaag proefde ik die met bosbessen, mijn ontbijt zag er dus zo uit:

Ik maak alles klaar voor ik vertrek naar het werk, en als ik daar aankom is de muesli wat zachter geworden. Yummm!
Later deze week proef ik ook nog de variant met limoen, ik ben benieuwd!
Vroeger at ik alleen maar de ‘natuur’ variant, en voegde dan soms wat geraspte kokos of agavestroop toe aan mijn ontbijt. Nu zullen er wat vaker andere smaakjes op het menu staan!

Als er geen muesli op het ontbijtmenu staat eet ik graag een boterham met pindakaas en banaan.
In de winter maken we ook vaak havermoutpap met stukjes fruit.

Wat eten jullie het liefste als ontbijt?

15 gedachtes over “Vegan MoFo 2014 #3: Ontbijt

  1. Ik heb geprobeerd te ontbijten met groene smoothies, maar dan krijg ik ook toch wel heel snel honger inderdaad. Hier is de gehypte overnight oats favoriet.. Daar kan ik echt 4 uur mee verder.
    Muesli in de ochtend is zoveel kauw werk, dan kom ik veel te laat op mijn werk 🙂

    Like

  2. Granola is mijn favoriete ontbijt. Ik maak elke twee weken een nieuwe variant. Lekker en vullend! De blueberry yofu eet ik regelmatig (ik neem zo’n verpakking mee naar het werk voor een hele week, meteen wat minder afval dan aparte potjes), de limoen heb ik nog niet gedurfd (al ben ik wel grote fan van limoen) …

    Like

    • Granola eet ik ook graag! Staat op m’n lijstje om nog eens te maken, al zoek ik nog steeds hét recept. Ik koop ook deze verpakkingen, ofwel potten van 500 gram, kleine potjes zijn inderdaad meer afval…

      Like

  3. Zo goed als elke ochtend: de soja yoghurt natuur met 1 portie vers fruit in (nectarine, druiven, appel, aardbeien) en dan iets van cruesli of krokante noten- en zadenmixen die je meer en meer tegenkomt. Heerlijk!

    Like

    • Eet je dit ook in de winter? Dan heb ik persoonlijk meer behoefte aan warme pap, en in de winter vind je ook geen grote variatie aan fruit…

      Like

  4. Mijn meest favoriete ontbijt zijn pannenkoeken, maar dat is nogal moeilijk voor elke dag 😉 Meestal is het een (groene) smoothie, overnight oats, warme havermoutpap (met vers fruit, noten en evt. wat chocolade of siroop), of als het heel snel moet een kommetje Jordan’s met amandelmelk of een boterham met choco. Het fijnste vind ik om uitgebreid te ontbijten, zeker als het iets warm is zoals wentelteefjes (noemen ze dat overal zo? pain perdu / French toast dus) of pannenkoeken of muffins, of granola die vers uit de oven komt.

    Like

    • Als ik ’s ochtends enkel fruit eet heb ik na een uur alweer honger en begin ik helemaal te trillen. Ik vraag me af of de mensen die ontbijten met fruit of een smoothie dan een compleet andere stofwisseling hebben, of een ander geheim 🙂

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.