Vandaag een eenvoudig maar heel lekker recept!
Toen we vroeger van school thuis kwamen stond regelmatig vanillepudding met speculoos op tafel. Mama zorgde altijd voor lekkere vieruurtjes!
Dit dessertje is heel gemakkelijk te ‘verplantaardigen’. Pure nostalgie!
De mooie tasjes kreeg ik van mijn mémé. Hoera voor bloemetjestasjes!
NODIG:
(voor 5 potjes)
750 ml sojamelk
1 zakje vanillebloem (50 gram), vb. Imperial
suiker naar smaak
10 speculoosjes (die van Lotus zijn vegan)
pure hagelslag
WERKWIJZE:
Roer de vanillebloem door de koude sojamelk, voeg (indien gewenst) suiker toe en breng het geheel al roerend aan de kook tot het indikt.
Giet een beetje vanillepudding in de potjes, leg er een speculoosje op en herhaal tot alles op is (ik gebruik twee koekjes per potje, je kan er ook meer of minder gebruiken).
Laat de pudding afkoelen vooraleer je ze afwerkt met hagelslag.
Er zijn heel wat variaties mogelijk op pudding:
Probeer eens deze amandelchocoladepudding.
Deze taart heeft een vulling van hazelnootchocoladepudding.
Ook lekker: vanillepudding afgewerkt met sojaslagroom en brésiliennenootjes: brésiliennetaart in een potje!
Eten jullie graag pudding?
Wat is jullie favoriete nostalgie-gerecht?
Wat grappig, ik moest echt even kijken wat je nou bedoelde met tasjes, maar dat zijn de kopjes? Vanillebloem, die term ken ik ook niet, is dat hetzelfde denk je als vanillepuddingpoeder of eerder custardpoeder? Daar maakte mijn moeder altijd vanillepudding van toen ik thuis kwam van school. Leuk inderdaad om weer eens te maken 🙂
LikeLike
Tasjes zijn inderdaad kopjes :-).
Vanillebloem = puddingpoeder. Custardpoeder kennen wij niet echt, maar ik vermoed dat het wel om hetzelfde gaat!
Best grappig, de taalverschillen!
LikeLike
Ik weet eigenlijk niet of er verschil is hoor, tussen vanillepuddingpoeder en custardpoeder, ik moet het maar gewoon eens uitproberen.
ps jouw notificaties van reacties werken prima, zojuist even uitgeprobeerd 😉
LikeLike
Wellicht is er geen verschil :-).
Super dat het werkt!
LikeLike
Yummy this looks amazing! But I have to admit I didn’t understand everything 😉 Google translator is crap but it’s actually quite similar to german 🙂
LikeLike
It’s Dutch, I’m from Belgium.
You can always ask me questions about a recipe if you don’t understand :-).
LikeLike
Wat grappig dat je dit vroeger al at. Ik wil graag de chocoladepudding van mijn oma veganizeren, volgens mij is die erg gemakkelijk. Ik zal eens met oma overleggen.
LikeLike
[…] met sinaasappel, brésiliennetaart, banoffeetaart en mangocrumblecake. Ik maakte ook nog pudding met speculoos en een smoothie, voor een vriendin die na een operatie niet mocht kauwen. Hieronder een foto voor […]
LikeLike
[…] woensdag 25 februari: de rest van de risotto. Gerechten als risotto, spaghetti, lasagne, stoofpotjes, … maak ik altijd voor twee dagen. Sommige mensen vinden twee dagen na elkaar hetzelfde eten saai, maar wij hebben er geen problemen mee. Als dessert aten we nog een potje vanillepudding met speculoos. […]
LikeLike
[…] zondag 26 november: Eten bij de schoonmama: hutsepot! ’s Avonds maakte ik nog pompoen-tomatensoep en vanillepudding met speculoos. […]
LikeLike
[…] woensdagen geleden maakte ik vanillepudding met speculoosjes. Mama maakte dat vroeger heel vaak voor ons, en nu maakte ik het voor het eerst voor Juliette. En […]
LikeLike