Vegan MoFo 2014 #2: Vanillepudding met speculoos

OVERIGE - Vanillepudding met speculoos - Fiekefatjerietjes

Vandaag een eenvoudig maar heel lekker recept!
Toen we vroeger van school thuis kwamen stond regelmatig vanillepudding met speculoos op tafel. Mama zorgde altijd voor lekkere vieruurtjes!
Dit dessertje is heel gemakkelijk te ‘verplantaardigen’. Pure nostalgie!

De mooie tasjes kreeg ik van mijn mémé. Hoera voor bloemetjestasjes!

NODIG:

(voor 5 potjes)

750 ml sojamelk
1 zakje vanillebloem (50 gram), vb. Imperial
suiker naar smaak
10 speculoosjes (die van Lotus zijn vegan)
pure hagelslag

WERKWIJZE:

Roer de vanillebloem door de koude sojamelk, voeg (indien gewenst) suiker toe en breng het geheel al roerend aan de kook tot het indikt.
Giet een beetje vanillepudding in de potjes, leg er een speculoosje op en herhaal tot alles op is (ik gebruik twee koekjes per potje, je kan er ook meer of minder gebruiken).
Laat de pudding afkoelen vooraleer je ze afwerkt met hagelslag.

Er zijn heel wat variaties mogelijk op pudding:
Probeer eens deze amandelchocoladepudding.
Deze taart heeft een vulling van hazelnootchocoladepudding.
Ook lekker: vanillepudding afgewerkt met sojaslagroom en brésiliennenootjes: brésiliennetaart in een potje!

Eten jullie graag pudding?
Wat is jullie favoriete nostalgie-gerecht?